Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

go Tuska, to tylko Ty się musi boisz...

Ja nie pójdę na wybory bo nic nie dostałem ani odTuska ani Kaczyńskiego. A mam drugą grupę inwalidzką -   6 dioptrii w oku lewym - 8 w prawym u niedosłuch ucha prawego. Najwyżej na Konfederację pójdę na złość Panu  Yacentemu. Pozdrawiam.

Opublikowano
7 minut temu, ippon napisał:

Ja nie pójdę na wybory bo nic nie dostałem ani odTuska ani Kaczyńskiego. A mam drugą grupę inwalidzką -   6 dioptrii w oku lewym - 8 w prawym u niedosłuch ucha prawego. Najwyżej na Konfederację pójdę na złość Panu  Yacentemu. Pozdrawiam.

A jak tam gardło i jelita?

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale dotowanie ziemi w tych cenach kup sprzedaj to jeszcze większą strata. 

Żeby jeszcze unja czy budżet państwa chciały te zakupy dotować... żeby dali choć z 10tysiecy do ha 

10 minut temu, ippon napisał:

Wiesz ze jak nie pójdziesz na wybory to twój glos automatycznie przypada parti pana jarosława kaczyńskiego? 

8 minut temu, nosferatu13 napisał:

Żarcik... taki na twoją miarę😁😁😁🤭🤣

O drewnopolus

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale dotowanie ziemi w tych cenach kup sprzedaj to jeszcze większą strata. 

Rysiek. Taki rolnik jak ja czy Ty, to bardziej hobbyści. No a wiadomo pasją kosztuje i nie ma co tu liczyć na zysk.

Więc cieszmy się że zajęcie czasami bywa i nie czekajmy na zwrot poniesionych nakładów 😄

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A jak tam gardło i jelita?

Pomyliłeś odcinki układu pokarmowego

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Rysiek. Taki rolnik jak ja czy Ty, to bardziej hobbyści. No a wiadomo pasją kosztuje i nie ma co tu liczyć na zysk.

Więc cieszmy się że zajęcie czasami bywa i nie czekajmy na zwrot poniesionych nakładów 😄

Idealny materiał na pracownika 

A

Opublikowano
25 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No ale trzymanie gotówki w skarpecie?

No zysku to nie przyniesie. To jest pewne.

zakupy na szczytach cen też nie pomagają. 🤭

Opublikowano
23 minuty temu, Łolek napisał:

A po co żeby członkowskie znowu i udziały płacić, narazie dobrze mi tu gdzie jestem 

Przecież udziały już masz w jogo 😛

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Musi być zysk

Po co się oszukujesz? Gdyby nie socjal to z zysku na same opłaty by ci nie starczyło.

Weź czasami kartkę, ołowek i policz ile z takiego gospodarzenia zostaje.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Po co się oszukujesz? Gdyby nie socjal to z zysku na same opłaty by ci nie starczyło.

Długopis bo tak to zetrze i napisze od nowa 

Opublikowano

a czemu ma dużo zostawać, jak tego tyle co i po godzinach idzie obrobić ten ogródek 🤔

Opublikowano
19 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Tylko zeby nie liczyl tak jak obszarnik z kombinatu parczewskiego, na kartce wszystko na plus,a i tak komornik pukał do drzwi🤣

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Hf nie dla nas ludzi urodzonych już zmęczonymi i żyjących po to aby odpocząć 

I co tam z Twoim kochanym petem?potwierdzil sie udar czy tylko skutek uboczny po wypiciu alkoholu?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Hf nie dla nas ludzi urodzonych już zmęczonymi i żyjących po to aby odpocząć 

śmieszy mnie ten lament. 

15 ha ziarka na 5tej klasie i jęk że piniendzy na dwa jelenie i wygodne życie braknie 🤣

roboty na dwa tygodnie i szok że na cały rok zabraknie 😃

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

@szymon09875wziąłeś wczoraj od dziada?

Dzwonił do mnie ale mi nie potrzeba bo mam tak

IMG20230313071727.jpg

Mlekovit się przydał czy zaskoczyły od razu? 

Niee nie brałem 

Ile jest dopłat do tych łąk ptaszkowych ? Zastanawiam się czy jest się sens pchać w dzierżawę łąk 🤔

Opublikowano
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Co zrobisz jak nic nie zrobisz. Pracował do tej pory to teraz zbiera owoce tej ciężkiej pracy 

Przechowalnia jest Mietek u mnie i w skrzyniopaletach się trzyma. A jeszcze dwa lata temu w workach  po przesortowaniu  trzymałem

@stempos1980 Adam pewne info z tego linku co wklejałeś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v