Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, grzesiu napisał:

Taki farmazoniarz jesteś ze szok. W radzie byłeś zamiecony pod dywan teraz szczekasz beż sen jak pies ogrodnika. A Ty gdzie teraz oddajesz mleko? Piszesz z uśmiechem o obniżce cen w rospudzie tak bardzo Cie to bawi cieszy krzywda innych? Zastanów się chłopie!!! 

@radekz200 A jak tam było tydzień temu na balu? 

Piszę o rospudzie bo z Bogdana śmiać mi się chce a z parametrami prawda także nie zaprzeczaj bo znajomi badali w innych mleczarniach a i po nowym roku coś się krowom odmieniło i na tym samym żywieniu zaczeli inne mleko dawać żeby u jednego ok ale kto beż federacji to parametry poleciały.  Plan był 60 gr to muszą się do tego zbliżyć a wiem że to co pisze o mlekpol tobie nie na rękę ale niestety to prawda 

Edytowane przez alfa
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał:

Piszę o rospudzie bo z Bogdana śmiać mi się chce a z parametrami prawda także nie zaprzeczaj bo znajomi badali w innych mleczarniach a i po nowym roku coś się krowom odmieniło i na tym samym żywieniu zaczeli inne mleko dawać żeby u jednego ok ale kto beż federacji to parametry poleciały.  Plan był 60 gr to muszą się do tego zbliżyć a wiem że to co pisze o mlekpol tobie nie na rękę ale niestety to prawda 

Pomyśleć że ktoś tak wredny, zawistny i ziejący jadem był przedstawicielem właścicieli w spółdzielni.  Jesteś klasycznym przykładem jak to jest z tymi radami nadzorczymi. Na początku lizanie chłopom d*py wybierzcie mnie ja zrobię porządek mleko będzie po 5zl a miesiąc po wyborze zmiana retoryki już poukładany zmieniony itd. Chłopie nie ważne która mleczarnia ale Ty się cieszysz z obniżek cen w skupie!!!! Ja nad tym boleje bo trochę się poruszam po terenie i widzę jak wyglądają wsie gdzie zbierają dobrze płacące spółdzielnie a gdzie słabo. To od razu widać. Im chłopy dostana więcej za mleko tym poczynią większe inwestycje. Moim zdaniem cena mleka to również sciagniecie kapitału z eksportu tu lokalnie. Nie wiem jakim trzeba być "czlowiekiem" żeby cieszyć się ze ktoś dostanie mnie pieniędzy za tą samą robotę. CHORE!!!! 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Jan1972 napisał:

Przecież oni płacili najlepiej w Polsce.😀

IMG_20221206_144610.jpg

Ktoś wstawił cennik z przed kilku lat bo d*pa piecze że płacą najlepiej i nikt tego nie przeskoczy 🤷‍♂️

Wstawiłem faktury, cennik... Co wam jeszcze wstawić ? 

• Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał:

To mi wystarczy w sumie żeby włożyć miedzy bajki te obniżki o 0,5 i więcej na parametrach u tych co są bez federacji. Ja nie jestem w federacji jak i większość znajomych i dziś po kilku SMSach praktycznie wszyscy piszą że mają takie same parametry. Może i są osoby co badały w innej mleczarni i wyszly im inne wyniki niż w mlekpolu. Ale to  niech  nauczą się pobierać próby bo jak mleko stało w zbiorniku jakiś czas a pobrali mleko z góry które było nie wymieszane to mozna się zdziwić jakie to piękne parametry wyjdą w porównaniu do wymieszanego mleka. Można wiele zarzucić mlekpolowi ale to że kradną na parametrach to bardzo wątpliwa sprawa 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Co do parametrów mlekpolu. Mój wynik z ostatniego grudniowego odbioru mlekpolu to było tł 3.9, bi 3.3. Z kolei pierwszy styczniowy wynik z Piątnicy z 5 stycznia tł. 4.23 bi. 3.41. Przy jednoczesnym wzroście ilości litrów w zbiorniku

Opublikowano
41 minut temu, krzychu121 napisał:

To mi wystarczy w sumie żeby włożyć miedzy bajki te obniżki o 0,5 i więcej na parametrach u tych co są bez federacji. Ja nie jestem w federacji jak i większość znajomych i dziś po kilku SMSach praktycznie wszyscy piszą że mają takie same parametry. Może i są osoby co badały w innej mleczarni i wyszly im inne wyniki niż w mlekpolu. Ale to  niech  nauczą się pobierać próby bo jak mleko stało w zbiorniku jakiś czas a pobrali mleko z góry które było nie wymieszane to mozna się zdziwić jakie to piękne parametry wyjdą w porównaniu do wymieszanego mleka. Można wiele zarzucić mlekpolowi ale to że kradną na parametrach to bardzo wątpliwa sprawa 

Znajomy też ostatnio skakał że mleczarnia go kroi na parametrach a wysłał próbę do parzniewa i co? "Nie masz tam jakiego żywieniowca bo białko 3.15 a tluszcz 3.7" 

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, DanielFarmer napisał:

moodies , gratulacje,w najlepszym momencie zmieniłeś mlekpol na Piątnicę 🥳

Daniel po ostatnich miesiącach dogryzania ze strony dostawców mlekpolu znów bedziesz królował 😛

• Haha 3
Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Znajomy też ostatnio skakał że mleczarnia go kroi na parametrach a wysłał próbę do parzniewa i co? "Nie masz tam jakiego żywieniowca bo białko 3.15 a tluszcz 3.7" 

Bywa i tak :)

15 minut temu, DanielFarmer napisał:

Zawsze jest dobry moment :)

Opublikowano
11 godzin temu, MlekpolLover napisał:

O tą matematykę trzeba dzwonić do mleczarni. Ale pokrywa się to z przerzutowym mlekiem. Kosztuje teraz 1.2-1.3. Ten cennik przy takich firmach nie jest niczym dziwnym. 

Poland Foody zrekompensują...obiecali.

received_3117371288563002.jpeg

To jak to jest ze dobre Spółdzielnie zapłacą w lutym 2,50 zł za mleko a ta firma „Polskie Jedzenie” zapłaci poniżej 1,50 zł? Przecież dla tych dostawców to jest bankructwo. Współczuje bardzo tym dostawcą.

Opublikowano
DanielFarmer napisał:

Dzięki 😁 No w tym roku chyba wystraszyli się UOKiK i nie obniżali ceny na wypowiedzeniu

Opublikowano
12 godzin temu, alfa napisał:

@Bogdan_ja odezwij się skomentuj bo cennik już na Facebookku krąży.  Jak to mówi bogdan można można taka mała mleczarnia i najlepiej płaci . Po co się blaznic jak tam średnia cena z lat 2018 21 85 gr

Co tu chcesz komentować?.. Taki bystry i nie zatrybil że ktoś wstawia cennik z przed kilku lat... 🤭

Odemnie to daty się dopinales a tu dałeś się nabrać jak dziecko.. Chciałbyś żeby tak było bo właśnie to by potwierdziło bzdury które wypisujesz.... Tylko takie dowody są na te bajki co opowiadasz... 🤣🤣🤣🤔

Opublikowano (edytowane)

Alfik... Dawaj ten cennik ze swojej mleczarni i przebij Rospude.. Ktoś ci broni? 🤭

21 godzin temu, Marcin441 napisał:

@Bogdan_ja co ty pier**l*sz człowieku o tej Rospudzie

Chłopie masz rozum i potrafisz rozróżnić  fakty od ściemy ? Podałem faktury i aktualny  cennik... Wiec kto tu pier**li? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
13 godzin temu, alfa napisał:

Jak nic się nie zmieni to do kwietnia nieliczni przekroczą 2zl brutto . A co z parametrami w mlepolu ? Białka pojechały nawet z 3.6 na 3 tłuszcze z 4.7 na 4 4.2 

ah to wszystko przez tą wojne...

Opublikowano

krzychu121 napisał:

17 minut temu, gregor1284 napisał:

Bywa i tak :)

15 minut temu, DanielFarmer napisał:

Zawsze jest dobry moment :)

Dobry moment był gdy ja przechodziłem a idealny gdy teraz od stycznia ktoś przeszedl.Ja na swój moment czekałem 11lat.W tej chwili przyjęcia wstrzymane i oby następni nie musieli znów kilka lat czekać...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Alfik... Dawaj ten cennik ze swojej mleczarni i przebij Rospude.. Ktoś ci broni? 🤭

A on się chwalił gdzie oddaje? Czy to na pewno spółdzielnia? Czy może podmiot prywatny? Prawdy sie nie dowiesz bo umie się to śmiać z innych i cieszyć z czyjejś krzywdy .

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

Pomyśleć że ktoś tak wredny, zawistny i ziejący jadem był przedstawicielem właścicieli w spółdzielni.  Jesteś klasycznym przykładem jak to jest z tymi radami nadzorczymi. Na początku lizanie chłopom d*py wybierzcie mnie ja zrobię porządek mleko będzie po 5zl a miesiąc po wyborze zmiana retoryki już poukładany zmieniony itd. Chłopie nie ważne która mleczarnia ale Ty się cieszysz z obniżek cen w skupie!!!! Ja nad tym boleje bo trochę się poruszam po terenie i widzę jak wyglądają wsie gdzie zbierają dobrze płacące spółdzielnie a gdzie słabo. To od razu widać. Im chłopy dostana więcej za mleko tym poczynią większe inwestycje. Moim zdaniem cena mleka to również sciagniecie kapitału z eksportu tu lokalnie. Nie wiem jakim trzeba być "czlowiekiem" żeby cieszyć się ze ktoś dostanie mnie pieniędzy za tą samą robotę. CHORE!!!! 

Obniżki I tak będą i to duże i w Giżycku również bo akurat ich asortyment dostaje po d*pie na rynkach . A z drugiej strony przyda się odreagowanie na rynku bo i chłopom i handlarzom czy to maszynami częściami czy paszami środkami do produkcji udziela się jakaś choroba nazwijmy ją fantazja . A takie sytuacje nie mogą mieć miejsca jeśli ma byc stabilnie.  Chłopy licytuja w kowr ziemię I po 6 ton od hektara , maszyn na placach brak dealerzy mówią że już nawet i się nie targują to wszyscy producenci ceny walą w górę I to ostro , sprzedawcy nawozów pasz i części  marże historyczne narzucają mechanicy kroja chłopa podwójnie usługodawcy tak samo A nawet juz i chłopy roslinkarze w piórka obrosli i pszenicy po 2 tys wyglądali i inwestycje nie przemyślane szły.  A na koniec jaki z tego morał?  Że te wszystkie grupy ludzi obłowią się kasa z rodzinami a na końcu głupi chlop i tak zostanie z niczym A był tylko sponsorem z grubym portfelem.  

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, DanielFarmer napisał:

Dobry moment był gdy ja przechodziłem a idealny gdy teraz od stycznia ktoś przeszedl.Ja na swój moment czekałem 11lat.W tej chwili przyjęcia wstrzymane i oby następni nie musieli znów kilka lat czekać...

W lutym się przejadę zapytać czy przyjmują. Kiedyś każdy aby zwiększał i dostawial a likwidacji było mało. Teraz te pokolenia które do niedawna,,ciągnęły '' cały ten karawan i się rozwijały, zwiększały ilosc to od niedawna zaczęły likwidować bo są już w takim wieku że nie da rady dobrze przy tym pracować a młodzi mają to w nosie. Więc głód spółdzielni o mleko będzie coraz większy. Jeszcze kilka lat do tyłu jak ktoś rezygnował to w całej gminie wiedzieli a teraz jak dwóch we wsi rezygnuje to nikogo nie dziwi. A bajki że ktoś zaraz postawi oborę na 500 sztuk to dzieciom ma dobranoc można czytać. Przy bydle trzeba robić i nie ma zmiłuj. Już młodych napalonych co budowali obory za miliony coraz mniej bo robili dopóki rodzicom zdrowie pozwalało a jak przyszło samemu robić to nagle się odwiedziło doić krowy. Także czy to Piątnica czy Mlekpol to cały czas będą szukać dostawców mimo chwilowego nasycenia 

@alfaza ostatni post 👍 sama prawda. Niektórzy to już sami nie wiedza po ile za co brać . Towar leży na półce ten sam a z miesiąca na miesiąc do cena

Edytowane przez krzychu121
  • Like 8
Opublikowano
28 minut temu, grzesiu napisał:

A on się chwalił gdzie oddaje? Czy to na pewno spółdzielnia? Czy może podmiot prywatny? Prawdy sie nie dowiesz bo umie się to śmiać z innych i cieszyć z czyjejś krzywdy .

oddaje do giżycka pisał niedawno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v