Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, damianzetor9540 napisał:

Super gratulacje. Mówisz że ciągnik to mniejsza inwestycja, to dlatego że Twój somsiad odbral na raz dwa traktory i większe niż Twoj :D.

w jakim znaczeniu większe? bo to co pisze na masce jest złudne i215 z jelenia ma o 2km mocy znamionowej niż 255 w Valtra

Opublikowano
czareczek85 napisał:

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Dawno miałeś te kontrole z powodu 3 siedzib? I łąki też satelitami kontrolują?

Wszystko kontrola 8 dni temu 

po tym jak zgłosiłeś "aktualizację" do irz czy podczas zwykłej kontroli? bo u nas też są 3 numery siedzib pod jednym adresem...😬

Opublikowano
4 godziny temu, Bercik92 napisał:

w tym IRZ trzeba wpisać działkę ewidencyjną na której znajduje sie stado? Czy wszystkie działki w gospodarstwie..? I drugie pytanie to pastwisk nie trzeba wpisywać gdy stado nie jest wypasane? i co jesli są conajmniej dwie działalnosci gospodarcze pod jednym adresem?

EDIT: Znalazłem instrukcję 

Ale tam nie ma chyba odpowiedzi na wszystkie wątpliwości?

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Teraz można było pezprotestowo zrezygnować z udoju 

Jak by tak większość  powiedziała  że  jeden miesiąc  nie bierzemy  udziału w ocenie to władze  federaci może by się zastanowiły że nie są Bogami 

Opublikowano
26 minut temu, arosaw100 napisał:

Jak by tak większość  powiedziała  że  jeden miesiąc  nie bierzemy  udziału w ocenie to władze  federaci może by się zastanowiły że nie są Bogami 

Szkoda zootechników wrazie by ich pozwalniali. A pozatym weź rolników Zjednocz

Opublikowano
8 minut temu, pawelmf napisał:

mi przy 12500 wyjdzie 1,8 zl

Też oddaje do polmleku. W mlekowicie miał bym 2.20 brutto a w Polmleku tylko 1.7 😃 Ciekawe czy mlekowita przyjmuje bo myślę po nowym roku zadzwonić 

Opublikowano
dantur96 napisał:

mi przy 12500 wyjdzie 1,8 zl

Też oddaje do polmleku. W mlekowicie miał bym 2.20 brutto a w Polmleku tylko 1.7 😃 Ciekawe czy mlekowita przyjmuje bo myślę po nowym roku zadzwonić 

kolega się przeniósł do oryginalnej to ma 10 gr więcej jak ja i tyle samo mleka

Opublikowano
7 minut temu, dantur96 napisał:

Dzwon kto dzwoni nie błądzi  😉

Opublikowano

mlekovity.

Nwm jakim cudem w Mlekowicie jest każdy traktowany równo nie ważne czy oddajesz 10 tys czy 100 tyś . Nie to co Polmlek że tam ma każdy stawkę indywidualna. Kolega z wioski oddaję praktycznie te same litry i podobne parametry i za listopad miał 2.19 brutto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v