Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Ale jaja....😄😄

jak berety

12 minut temu, Luki99 napisał:

to trzeba będzie hodowle zmniejszyć

za krowy kupujesz dzeszczownię /zraszacze 

Opublikowano
niesamowity90 napisał:

1 godzinę temu, adamowicz84 napisał:

Nie płacę bo biorę całą skrzynkę i zwracam po opróżnieniu😅

Tylko jak się znasz że sklepowa, jak obcy to  płaci bo nie wiesz czy zwróci czy pójdzie gdzie indziej opylić 

Już miałem chłopa pochwalić, że nie wie jaka kaucja bo jako jeden z nielicznych nie pije, a ten tu wyjeżdża że skrzynkami bierze xD

🤣🤣🤣 ja dwa dni temu się dowiedziałem na zebraniu od rolników o tych butelkach 😁 a mam trochę pól przy drogach i też widzę że jest ich mało....

Luki99 napisał:

54 minuty temu, massey235 napisał:

Wschód Podlasia na koniec tyg miało coś choć przelotnie popadać i jak zwykle już nic z tego ,słońce i patelnia dalej .drugi pokos wypalony .najgorzej z kukurydza czy to coś będzie jak się sprawdzi że do końca czerwca zero deszczu 

Jak nie popada do końca czerwca to trzeba będzie hodowle zmniejszyć bo kupywać drogie pasze. 😬

otrąb trochę dasz 🤭

adamowicz84 napisał:

13 minut temu, niesamowity90 napisał:

Już miałem chłopa pochwalić, że nie wie jaka kaucja bo jako jeden z nielicznych nie pije, a ten tu wyjeżdża że skrzynkami bierze xD

Jak są żniwa to buch do sklepu po całą skrzynkę i na wieczór jest napój bogów 😅

sikacz a nie napój....

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, slawek74 napisał:

sikacz a nie napój....

😁 chociaż nerki przeczysci, ja nie z tych co każdego dnia musi być piwko wieczorem. 

Edytowane przez adamowicz84
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, slawek74 napisał:

otrąb trochę dasz 🤭

Edytowane przez Luki99
Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

A ja to nazywam bzdurą.

Nie da się na dużą skalę sterować.

Putin już by to wykorzystał gdyby to takie proste było.

Nie tylko Ty pamiętasz zimy ze śniegiem 

Kolego i po doświadczeniach z kotwidem i całym tym sterowaniem społecznym całymi masami ludzi mowisz ze nie da się pogoda sterować tylko jest zostawiona sama sobie w czasach globalizacji. No i ten tyran ludzkości Putin musiał się oczywiście pojawić.

Ktoś tu chciał merytoryki, jestem inżynier po sggw i na przedmiocie zwanym agrometorologia prowadzący opowiadał nam ze w latach '70 ubiegłego wieku w usa wybuchła afera bo jeden stan podpierdalal wodę drugiemu właśnie za pomocą tego jodku srebra. Człowiek ze wsi i w zmiany klimatu wierzy...ale nie lepiej od razu z foliowa czapka wyskoczyć i koniec dyskusji bo wy oszolomy. Portret zbawcy ludzkosci Klausa szfaba na ścianie wisi?

• Like 2
  • Thanks 3
Opublikowano
3 godziny temu, adamowicz84 napisał:

Byle było ziarno,  jeczmien jeszcze coś będzie ale pszenica ... to aby słoma zostanie, a jak handlarze zwesza że zboża mało to cena może powędrować w górę. 

U mnie zboże jakieś będzie 

20230608_190149.jpg

20230608_191201.jpg

Ale kukurydza prosi o deszcz 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, vodz napisał:

Człowiek ze wsi i w zmiany klimatu wierzy...

ale ja zmian nie widzę... to gdzie tu że wierzę?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Zbyszku zasiej kukurydzy to przestaną 

no nie wiem... trochę ludzie sieją, a te wraz mordy drą...

Opublikowano (edytowane)

U nas co prawda ich teraz mało, ale były na jedzonku 

Żurawie i dziki też 

Sm Ryki 18000l 4,36 tł 3,49 bi 2,06 zł brutto rr

Jeszcze nie jest źle 

Ale Radek ma lepie😉

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
5 godzin temu, Krowiarka napisał:

Oczywiście oficjalnie tego nie znajdziecie, ale pamiętam jak byłam małą dziewczynką i mieszkałam w dużym mieście na Wschodzie, gdzie jeżdzilo kupę samochodow dużych i na ropę typu Wołga i w piecach palono głównie węglem, bo były tęgie zimy, śmierdziało dymem w zimę i śnieg był aż szary i nie było globalnego ocieplenia. Zostawaliśmy w domu, bo za zimno było, żeby iść do szkoły temp. -20 stopni i nagle po 20 latach wzrostu ekologii zrobiło się globalne ocieplenie. 😄

Ja to nazywam globalne sterowanie pogodą w celach sobie wiadomych. 😉

To żeś namyślała,  samochody jak ty byłaś mała to w większości były na benzynę a nie diesle  , w tamtych czasach to stary czy ruskie gazy to były benzyniaki , a Wołga czy uaz albo syrenka też benzyna akurat w tatach 70tych mało było diesli .

A unas mawiają że nie pasa przez chlewnie I kurniki , a teraz przez wiatraki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v