Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, krzychu121 napisał:

Pierwsze słyszę szczerze mówiąc 

esklep.mlekpol.com.pl 

12 godzin temu, krzychu121 napisał:

Pierwsze słyszę szczerze mówiąc 

esklep.mlekpol.com.pl 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Troker1979 napisał:

Jaki to protamilk i gdzie taka cena?

Complete, w lokalnym punkcie biorę.

@Ursusc385, podeślesz skład tego koncentratu z biofeedu ?

@Luki99, trawy kosi się po 15 maja nie czerwca 😜 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Luki coś tu mieszasz. Nie wiem czy robisz sobie jaja, czy jest jakiś inny powód. W pogodzie już przyznałeś, że masz max 5,5tys, chociaż to było z mojego pobieżnego wyliczenia i równie dobrze może to być 5 lub 4,8tys. Jak chcesz się uczyć i poprawiać wyniki, to po prostu pytaj, a nie nawijasz makaron. Koledzy na pewno Ci poradzą. Wystarczy trochę szczerości i pokory

Że ja tak pisałem nie przypominam sobie 🤔🤦‍♂️🙉🙉

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

Nie będę szukał postów, ale pisałeś ile masz na odbiór i od ilu sztuk, z czego Ci orientacyjnie napisałem wydajność i przyznałeś, że tak jest. Jak ktoś ma czas na szukanie, to niech sobie pogmera w pogodzie. I się nie krzyw, bo tak było 

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano

Luki99 opinie sobie wystawiłeś, nikt cię już na poważnie nie potraktuje, jesteś memem- produkujesz 9000l z otrab a moderatora proszę niech usunie ten spam bo wrzucanie uprawy pod kuku to gruba przesada

Opublikowano

@Mateusz1q a co w tym dziwnego że otręby mam w składzie jak w każdej pełnoporcjówce są one nie tylko pszenne lecz też i żytnie. 

Opublikowano
26 minut temu, Mateusz1q napisał:

Luki99 opinie sobie wystawiłeś, nikt cię już na poważnie nie potraktuje, jesteś memem- produkujesz 9000l z otrab a moderatora proszę niech usunie ten spam bo wrzucanie uprawy pod kuku to gruba przesada

A głos , jak pisałem że forum z cenami rzepaku i innych rzeczy jest osobno i co jakoś do moderatora nie leciałem 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Luki99 napisał:

@Mateusz1q a co w tym dziwnego że otręby mam w składzie jak w każdej pełnoporcjówce są one nie tylko pszenne lecz też i żytnie. 

Są ale w składzie nie są na pierwszym miejscu zazwyczaj a w srodku, lub samym końcu czyli ich udział w tonie paszy jest bardzo mały.

Opublikowano

Brat mówił że Polmlek rzekomo na czerwiec ma niby - 15 znowu uciąć, twierdzi że to pewne. Jest u źródła więc jeżeli tak będzie to lipa straszna... To co się dzieje na rynku mleka to straszny kryzys, niektórzy doją ponizej 1.50 przecież to jest dokładanie do własnej pracy i to pracy 7 dni w tygodni  od rana do kody a często i w nocy. Przyjdzie czas że krowę to jedynie na Google  będzie można zobaczyć  

• Like 4
Opublikowano

Jak jeszcze utną to już naprawdę każdy będzie zwijał bo to na rachunki nie zarobi a Jeszcze jak ktoś jakiś kredyt ma to już całkiem nie dobrze. A tak teraz myślę że obniżka też w czerwcu będzie jak mlekopol nie obniżył za maj to dorzuci coś za czerwiec i Polmlek pójdzie też w dół jeszcze 

Opublikowano
43 minuty temu, konradek88 napisał:

Brat mówił że Polmlek rzekomo na czerwiec ma niby - 15 znowu uciąć, twierdzi że to pewne. Jest u źródła więc jeżeli tak będzie to lipa straszna... To co się dzieje na rynku mleka to straszny kryzys, niektórzy doją ponizej 1.50 przecież to jest dokładanie do własnej pracy i to pracy 7 dni w tygodni  od rana do kody a często i w nocy. Przyjdzie czas że krowę to jedynie na Google  będzie można zobaczyć  

Chyba w 2014 roku przecież też byk kryzys i niektórzy doili za 80gr a inni za 1,2-1,3, więc słabsze mleczarnie będą dawać sporo mniej niż większe. Ten kryzys zweryfikuje wszystko 

Opublikowano (edytowane)

Witam. Panowie mam byka hf 400kg i ma duże problemy z przednimi nogami  ile można cenić taka sztukę na rzeź? 

Edytowane przez abc1922
Opublikowano

Tak wszyscy piszecie ze zwijacie intetrs wiec kupcie tone mocznika za ponad 2 tys i innych nawozow ,zasiejcie pszenice i sprzedajcie po 600 -700 zl to szybko wrocicie do dojenia za 1.28 gr i nie bedziecie narzekac i jeszcze powiecie ze to jednak lux cena .Ja produkuje towar czy kosztuje 5 (pięc),groszy za kilogramczy 600 zl za pszenice i to bardzo duzo produkuje !!! .Na protesty nie chodze ,nie psiocze i zawsze inwestuje z glowa bo zawsze moze przyjsc gorszy rok .A takie lata jak jest tanio tez sa potrzebne !!!

• Haha 4
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v