Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idąc tym tropem to wszyscy spółdzielcy to popierali ponieważ wyrażamy absolutoria na zebraniach. Jestem świadom że rada to klepała, ale gdyby była to faktyczna rada nadzorcza a nie tylko klub do poklepywania po plecach zarządu to nie mielibyśmy takiej sytuacji

Opublikowano
2 godziny temu, grzesiu napisał:

No i teraz plują w brodę bo mają 30gr mniej. Tak sobie polepszyli Ty również hahaha. Trzymasz kciuki za ta karę żeby się ziściła co? Wtedy byś do sufitu skakał z radości.  Taki wróżbita jesteś to powiedz kto doniósł na swój obecny/były zakład. 

Rolnicy po kolei donosili . A kary bym chciał moze lepiej by na przyszłość traktowali odchodzacych choc ona na 100 bedzie tylko ciekawe czy 160 mln czy troche mniej . Narazie to jeszcze nikt 30 mniej nie ma a w gizycku praktycznie caly rok bylo wiecej o poatnicy nie wspominajac . A dla mnie moge i mniej miec nie bede plakal zreszta lada chwila prawie wszyscy po 1.5 beda doic jak nic sie nie zmieni 

Opublikowano
7 minut temu, alfa napisał:

Rolnicy po kolei donosili . A kary bym chciał moze lepiej by na przyszłość traktowali odchodzacych choc ona na 100 bedzie tylko ciekawe czy 160 mln czy troche mniej . Narazie to jeszcze nikt 30 mniej nie ma a w gizycku praktycznie caly rok bylo wiecej o poatnicy nie wspominajac . A dla mnie moge i mniej miec nie bede plakal zreszta lada chwila prawie wszyscy po 1.5 beda doic jak nic sie nie zmieni 

Rolnicy czy rolnik i jego brat? Doniósł i uciekł do innej mleczarni. Problemem jest to że taki ktoś nasrał w gniazdo i uciekł i czeka z niecierpliwością kiedy zapadnie ostateczna decyzja. Ciekaw jestem jak taki osobnik może spojrzeć w oczy swoim sąsiadom którzy oddają tam mleko. 

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

No i teraz plują w brodę bo mają 30gr mniej. Tak sobie polepszyli Ty również hahaha. Trzymasz kciuki za ta karę żeby się ziściła co? Wtedy byś do sufitu skakał z radości.  Taki wróżbita jesteś to powiedz kto doniósł na swój obecny/były zakład. 

Ty to jednak upośledzony jesteś. Nieważne kto doniósł ... ważne że upomniał się swoich ewidentnie łamanych praw. I miał rację. Mlekpol ostatnio coś wypłacał uciekinierom. Zaległe jakieś premie itp. Zarząd Mlekpolu ewidentnie wykorzystywał i nadużywał kontraktacji sporo tak jest. Teraz pewnie szkody naprawia, żeby zasłużoną według urzędu karę im zmniejszyć.

• Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, grzesiu napisał:

Rolnicy czy rolnik i jego brat? Doniósł i uciekł do innej mleczarni. Problemem jest to że taki ktoś nasrał w gniazdo i uciekł i czeka z niecierpliwością kiedy zapadnie ostateczna decyzja. Ciekaw jestem jak taki osobnik może spojrzeć w oczy swoim sąsiadom którzy oddają tam mleko. 

Rolnicy po kolei . A malo tego teraz jeszcze pisza do uokik.  A uokik nawet nie wie ilu tak naprawde zostalo poszkodowanych rolnikow . Dlatego @DanielFarmer jak jeszcze nie napisales to pisz jest szansa ze wroca kase   . Wogole chory ten mlekpol ty czekaj na udzial  6 lat a boras sobie paru milionowa odprawke zarzada i bierze odrazu.  Niech tez czeka z 6 lat i dostanie . To samo z transportem nie moglo by sie ze zwozki utrzymywac kilkadziesiat rodzin tylko musza bogacic sie panowie z rodziny i wszystkie mleko ciagac . Po h*j likwidowal cap firmowa zwozke ? Bo ziec ziecie szwagry i hujagry bedac kierowcami by sie milionerami nie zrobili a tak sa . A prezes powie bo sie nie oplacalo . To jakim h*jem oplaca sie dla ziecia co 2 lata nowe ciezarowki brac . Za duzo i za dlugo pan borawski przy korycie siedzial . Jak paru z rady sie zmowilo chcialo cos zmienic to sodoma wielka . A jeszcze rolnicy pojda i na tych co nie chcieli zmian glosuja . Do mragowa jak chlopy pojechali to kordony policji zamowil na wlascicieli spoldzielni

• Like 3
Opublikowano
alfa napisał:

Teraz maja tam lepszych i napewno zdobeda szczyty oj napewno.  Rada ustawiona calkowicie jak dawniej to jakos nie wroze nic dobrego . Zreszta cena byla dobra nawet lepsza jak gdzie indziej a rolnicy i tak zwiewali z bagna . Jeszcze tylko kara od uokik i bedzie tonacy titanic

To dlaczego przeniosłeś się do Giżycka?

Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał:

Brat prezesem chciał zostać,a że się nie udało.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, alfa napisał:

Rolnicy po kolei . A malo tego teraz jeszcze pisza do uokik.  A uokik nawet nie wie ilu tak naprawde zostalo poszkodowanych rolnikow . Dlatego @DanielFarmer jak jeszcze nie napisales to pisz jest szansa ze wroca kase   . Wogole chory ten mlekpol ty czekaj na udzial  6 lat a boras sobie paru milionowa odprawke zarzada i bierze odrazu.  Niech tez czeka z 6 lat i dostanie . To samo z transportem nie moglo by sie ze zwozki utrzymywac kilkadziesiat rodzin tylko musza bogacic sie panowie z rodziny i wszystkie mleko ciagac . Po h*j likwidowal cap firmowa zwozke ? Bo ziec ziecie szwagry i hujagry bedac kierowcami by sie milionerami nie zrobili a tak sa . A prezes powie bo sie nie oplacalo . To jakim h*jem oplaca sie dla ziecia co 2 lata nowe ciezarowki brac . Za duzo i za dlugo pan borawski przy korycie siedzial . Jak paru z rady sie zmowilo chcialo cos zmienic to sodoma wielka . A jeszcze rolnicy pojda i na tych co nie chcieli zmian glosuja . Do mragowa jak chlopy pojechali to kordony policji zamowil na wlascicieli spoldzielni

Teraz boli? Jak braciszek woził to było ok nie? Jak się samemu jeździło w dobrych czasach na starych komputerach aparaturach? Jak się było przy korycie to się cicho siedziało teraz się szczeka najgłośniej bo dostało się kopa od koryta. Z tego dobrodziejstwa to się w główkach zaczęło odklejać i aspiracje na prezesa. 

Taki prywatny transport zły? Przypomnij mi kto wstawił pierwsze auto do upadającej osm? 

Typowa polityczna gadka. Mówić wsio o innych a nic o sobie.

3 godziny temu, MlekpolLover napisał:

Ty to jednak upośledzony jesteś. Nieważne kto doniósł ... ważne że upomniał się swoich ewidentnie łamanych praw. I miał rację. Mlekpol ostatnio coś wypłacał uciekinierom. Zaległe jakieś premie itp. Zarząd Mlekpolu ewidentnie wykorzystywał i nadużywał kontraktacji sporo tak jest. Teraz pewnie szkody naprawia, żeby zasłużoną według urzędu karę im zmniejszyć.

Po pierwszym zdaniu widać jaki masz szacunek do ludzi. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Ryki niech się wezmą za jakość a nie na opakowaniu napis EXCLUSIVE Rycki edam a ser pomarańczowy z dodatkiem barwnika 

Jest też wersja nature bez barwnika.

Opublikowano
27 minut temu, grzesiu napisał:

Teraz boli? Jak braciszek woził to było ok nie? Jak się samemu jeździło w dobrych czasach na starych komputerach aparaturach? Jak się było przy korycie to się cicho siedziało teraz się szczeka najgłośniej bo dostało się kopa od koryta. Z tego dobrodziejstwa to się w główkach zaczęło odklejać i aspiracje na prezesa. 

Taki prywatny transport zły? Przypomnij mi kto wstawił pierwsze auto do upadającej osm? 

Jaki braciszek czlowieku co ty myslisz ze ja z okolic zambrowa jestem ? Oj to grubo sie mylisz 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, grzesiu napisał:

No nie chrzan chłopie ,skoro są zarzuty to kara musi być i to jest w interesie innych ...powinni dowalić dla przykładu za takie praktyki a chłopy/walne  kopnać w deeee zarząd i prezesa i tyle ...

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, alfa napisał:

Jaki braciszek czlowieku co ty myslisz ze ja z okolic zambrowa jestem ? Oj to grubo sie mylisz 

To skąd wiesz o której osm pisałem? 🤣🤣

5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No nie chrzan chłopie ,skoro są zarzuty to kara musi być i to jest w interesie innych ...powinni dowalić dla przykładu za takie praktyki a chłopy/walne  kopnać w deeee zarząd i prezesa i tyle ...

Karę to Ty powinieneś dostać za te codzienne bzdury co tu wypisujesz.  Apropo rospudy to jestem w trakcie konsumpcji ich sera salami. Twardy, sztucznie żółty i bez smaku. Tak zachwalałeś i się rozczarowałem. Już wiem Bogdan że ufać Ci nie można . 

Edytowane przez grzesiu
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

nie uprawiaj tu upadłej polityki ...nikogo nie obronisz ....

Ja trzymam kciuki aby dowali karę i to solidna aby inni widzieli że brak szacunku do dostawcy i wykorzystywanie będzie karane  ..

w spółdzielniach trza wprowadzić kadencyjność i to był duży błąd że tego nie zrobili 

trza przerwać te praktyki i tyle 

każdy kto próbował ten ser wie że to nie prawda co piszesz i to wystarczy ..🤷‍♂️

twoim zdaniem jak sąsiad bije żonę i dzieci to nie wolno tego zgłaszać bo to sąsiad ...? 🤣🤣🤣

Opublikowano
8 minut temu, grzesiu napisał:

Karę to Ty powinieneś dostać za te codzienne bzdury co tu wypisujesz.  Apropo rospudy to jestem w trakcie konsumpcji ich sera salami. Twardy, sztucznie żółty i bez smaku. Tak zachwalałeś i się rozczarowałem. Już wiem Bogdan że ufać Ci nie można . 

No chyba dziwne zebym nie wiedzial o kogo chodzi 

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, grzesiu napisał:

Grzesiu a gdzie idzie kupić ten ser, też chciałem spróbować 

Opublikowano

Byłem niedaleko Filipowa więc po tak wspaniałej rekomendacji kolegi Bogadana nadłożyłem kilometrów i zajechałem do sklepu przy zakładzie.  Co dobrego tam kupiłem? To twaróg krajanka z Olecka coś wspaniałego!!!

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Grzesiu sra ogniem bo karę trza będzie płacić i chłopki do dee mogą się dobrać 🤣🤣🤣🤣

Pilnuj swojej deee. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

ludzie biorą ser i masło kartonami 🤣

Sam nabrałem bo mam najazd rodziny w święta a wszyscy zmówili po kartonie ...🤷‍♂️

10 minut temu, leszek1000 napisał:

Grzesiu a gdzie idzie kupić ten ser, też chciałem spróbować 

kupisz na allegro ale jest o 14 /16 zł drożej ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v