Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, grzesiu napisał:

Jak prywatny podmiot moze przejąć spółdzielnie bez późniejszych udziałów chłopów w biznesie? Ciekawe. Ciekawe lobby prezesa. 

Decyzji nie ma. Jest propozycja że strony Polmlek kupna za 150% wartości udziałów. Jest jeszcze Mlekovita i Włoszczowa w grze. Natomiast Polmlek sprawniej działa i jeśli tamte spółdzielnie są naprawdę zainteresowane to muszą zagęszczać ruchy.

Opublikowano
26 minut temu, sacrable napisał:

Decyzji nie ma. Jest propozycja że strony Polmlek kupna za 150% wartości udziałów. Jest jeszcze Mlekovita i Włoszczowa w grze. Natomiast Polmlek sprawniej działa i jeśli tamte spółdzielnie są naprawdę zainteresowane to muszą zagęszczać ruchy.

Prezes na zebraniu wyraźnie mówił że decyzja zapadła przejmuje polmlek . W sobotę mają jak to powiedział dograć szczegóły 

Opublikowano

sprzedanie zakładu za 150 % udziałów to jakiś przekręt ....udziałów może być 3 melony a majątek zakładu 30   albo i 50 melonów ....To jest waLek i wątpię aby to było zgodne z prawem ...

• Thanks 1
Opublikowano

Podobno pelne magazyny mleka w proszku. I jakieś inne gdzieś wynajęli bo się nie mieściło już. Udziałów w tamtym roku było chyba 15 mln. I na funduszu zasobowym było też 15 mln. Prezes mówił że dwa miesiące spółdzielnia może płacić nic nie sprzedając.  Mówił to na zebraniu w kwietniu w tamtym roku to nie wiem co się stało z tą kasą bo w grudniu cena max to było kolo 2,55 netto czyli dostawcy na pewno tego nie dostali 

Opublikowano

Rzeczywiście pisałeś ok.Ale w związku z tym że jakby np Polmlek przejął i to nie jest Osm i udziałów nie pobierają to te 150% wartości zebranych w przejętej mleczarni będzie wypłacone każdemu po przejeciu na konto? 

Opublikowano

Tak ma być bo dzwoniłem się zapytać czy składać to pismo o wycofanie udziałów i powiedzieli ze nie . Jak dojdzie to wszystko do skutku to każdy dostanie 150 % wartości udziałów. Tacy jak ja też:D 

Opublikowano
5 minut temu, ubogiwladek napisał:

Tak ma być bo dzwoniłem się zapytać czy składać to pismo o wycofanie udziałów i powiedzieli ze nie . Jak dojdzie to wszystko do skutku to każdy dostanie 150 % wartości udziałów. Tacy jak ja też:D 

Widzisz czyli dotyczylo by też tych co odeszli ale udziałów jeszcze nie odzyskali? No to Twój zysk...😉 

Opublikowano (edytowane)

Zrozumiałem doskonale...to tylko taki zart każdy by chciał tak kupić ale niestety tak się nie da przynajmniej nam...a jeśli chodzi o Końskie to z tego co mi wiadomo to długów przynajmniej w zeszłym roku jeszcze nie mieli także jak ktoś to przejmie za niezłe pieniądze stratny nie będzie to raczej nie jest mleczarnia w ruinie

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

Dokładnie. Zakład bez długów. Niezła proszkownia, własna i zmodernizowana kotłownia, własna oczyszczalnia ścieków, masłownia. Nowa instalacja fotowoltaiczna 1MWh. Dziwię się, że Włoszczowa i Mlekovita są tak opieszałe. Nie jest to zakład w ruinie a sprawnie działający.

Opublikowano
19 godzin temu, ubogiwladek napisał:

Tam już zostali sami mali. Dużo odeszło teraz z dnia na dzień:d 

ależ radykalnie zmieniają się opinie na temat końskich :))

Jeszcze niedawno sam pisałes zeby stamtąd uciekać a teraz to super firma 

dużo warta :))

Poczytajcie sobie o Bielmleku - jakies sprawozdanie finansowe może

jaka była wartośc majątku i za ile kupiona niedawno :))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v