Skocz do zawartości

Ceny mleka 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
8 minut temu, pawelmf napisał:

mlekovity.

Nwm jakim cudem w Mlekowicie jest każdy traktowany równo nie ważne czy oddajesz 10 tys czy 100 tyś . Nie to co Polmlek że tam ma każdy stawkę indywidualna. Kolega z wioski oddaję praktycznie te same litry i podobne parametry i za listopad miał 2.19 brutto 

Wytłumaczy mi ktoś, cały rok nic się nie opłaca, mleko be, mięso be, zboże be, na minusie ludziom wychodzi. Koniec roku bank rozbity, ludzie o sprzęt się przepychają, na fejsbukach tylko pełno nowych nabytków, Roltoma, Tafiły post za postem. Jest w końcu źle czy nie ? 

Tylko nie mówcie, że kto nie inwestuje to się cofa xD, bo ja osobiście nie znam nikogo po za branżą rolniczą inwestującej gdy się nie opłaca ... 

• Like 1

17 minut temu, ThePerkins napisał:

Wytłumaczy mi ktoś, cały rok nic się nie opłaca, mleko be, mięso be, zboże be, na minusie ludziom wychodzi. Koniec roku bank rozbity, ludzie o sprzęt się przepychają, na fejsbukach tylko pełno nowych nabytków, Roltoma, Tafiły post za postem. Jest w końcu źle czy nie ? 

Tylko nie mówcie, że kto nie inwestuje to się cofa xD, bo ja osobiście nie znam nikogo po za branżą rolniczą inwestującej gdy się nie opłaca ... 

A to nie słyszałeś,że najlepiej inwestuje się w kryzysie? 😅 Też w sierpniu startuję z oborą, chyba bo jeszcze na papiery czekam 😶

1 minutę temu, MariuszDe napisał:

A tak wogóle to ile tej Justynie podnieśli że już się nie opłaca?ile było wcześniej?

A skąd mam to wiedzieć. Jej się pytaj 

2 minuty temu, MariuszDe napisał:

A tak wogóle to ile tej Justynie podnieśli że już się nie opłaca?ile było wcześniej?

Co za różnica ile podnieśli. Chodzi o fakt że podnieśli. Każdy aby tylko podnosi bo im koszta rosną i płać za wszystko więcej. A rolnikowi jakoś nie chcą podnosić. Jak rolnik chce zarobić więcej to musi krów więcej dostawić i więcej pracować. Może niech i w federacji zaczną więcej pracować jak chcą mieć podwyżki albo niech zbilansuja zarobki od wykonywanej pracy. Ale wtedy mogło by się okazać że prezydent i reszta zarządu zarabia w milionach

3 godziny temu, karol091193 napisał:

Coś dla osób pod oceną 😝 sami dążą do tego abyście zrezygnowali. Po co wam strajki 😅

https://vm.tiktok.com/ZIJnBcvWp/

Ktoś tutaj wstawiał link z smsa i bylo napisane ze cena za ocene wzrasta "trzeba ograniczać koszty" czyli jaki wniosek z tego? Niech każdy to przemyśli sami podpowiadają.

14 godzin temu, krzychu121 napisał:

Gdzie pełno nowych nabytków? Kilka czy kilkadziesiąt nowych ciągników w miesiącu na ponad milion gospodarstw w Polsce to dużo? Nie przesadzajmy. 

Ogólnie na mediach społecznościowych, u mnie w okolicy to może nie bardzo bo dość specyficzna, ale jak zwykle kupują ci co najwięcej narzekają ...

14 godzin temu, karol091193 napisał:

A to nie słyszałeś,że najlepiej inwestuje się w kryzysie? 😅 Też w sierpniu startuję z oborą, chyba bo jeszcze na papiery czekam 😶

Słyszałem ( sam to robiłem xD ) , ale z roku na rok jest co raz gorzej...  Powiem Ci że odważnie, ale powodzenia ! 

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny słomy w sezonie 2020? W jakich cenach jesteście w stanie sprzedać słomę w Waszych regionach Polski? Czy warto sprzedać słomę z pola? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Temat dotyczący cen słomy w roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273040-ceny-slomy-2019/

• Dodaj nową pozycję...