Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Grwroblewski napisał:

Nie przechwalaj bo nie ma czym...

Screenshot_20230223-145045_Samsung Internet.jpg

A co to jest tyle jak ja niedawno 75 doilem 🤷‍♂️

się nie chwalę tylko udowadniam tu jednemu że mom... 🤭

Ja kasuje stado ale jeszcze mom więcej jak ten co pisze ze ja nic nimom... 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, strsw33 napisał:

Cześć, napisze ktoś jaka cena mleka Polmlek Piotrków Kujawski?

Cena 2.28 przy ilości 25tyś litrów, 3.4 białko 4.1 tłuszcz 

Opublikowano

To są jakieś jaja z tym spadkiem cen, rozumiem jakieś wachania ale żeby w dwa miesiące 1 zł na litrze i końca nie widać, przecież dziś przy tych cenach energii, nawozów, paliwa i dopłat od paru lat nic nie zmieniających się  i cenie powiedzmy 1,7 lepiej pierdolnac to i iść gdziekolwiek i spokojnie te 4 koła zarobic

Do tego święta, soboty i niedziele wolne

• Like 4
Opublikowano
6 minut temu, MlekpolLover napisał:

Moja mleczarnia o mnie dba. Nie narzekam i nie sieje defetyzmu. Robię swoje. Myślę, że ten kryzys skończy się do mają a na jesień będą podwyżki. 

Pare osób też mi mówiło ze od maja ma mleko drożeć w skupie. Ciekawe ile w tym prawdy...

Opublikowano
7 minut temu, MlekpolLover napisał:

Moja mleczarnia o mnie dba. Nie narzekam i nie sieje defetyzmu. Robię swoje. Myślę, że ten kryzys skończy się do mają a na jesień będą podwyżki. 

Czyli tak jak zawsze, po nowym roku spadki aż do połowy roku. Potem chwilowa stabilizacja i listopad i grudzień jakieś premie. Nie wiem po co w ogóle ta panika. Jeszcze agrounia nawołuje do interwencji rządu. Lepiej niech się rząd nie w*ierdala. Sami sobie damy radę, a jak zaczną się wtrącać to będzie jeszcze gorzej 

• Like 6
Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrZet napisał:

Cena 2.28 przy ilości 25tyś litrów, 3.4 białko 4.1 tłuszcz 

Tak przy 7 litrów ile mnie wyjdzie za luty jestem pierwszy miesiąc w tej mleczarni 

Opublikowano
20 minut temu, karol091193 napisał:

Czyli tak jak zawsze, po nowym roku spadki aż do połowy roku. Potem chwilowa stabilizacja i listopad i grudzień jakieś premie. Nie wiem po co w ogóle ta panika. Jeszcze agrounia nawołuje do interwencji rządu. Lepiej niech się rząd nie w*ierdala. Sami sobie damy radę, a jak zaczną się wtrącać to będzie jeszcze gorzej 

Nie wiesz po co ta panika, uważasz, że wszystko jest ok, człowieku chyba Ty z tego nie żyjesz!?, Zobacz ile w sklepach spadły ceny, no może oprócz masła, które sporo odleciało ale pozostałe artykuły?, weź pod uwagę drożyznę dosłownie każdego zakupu dla rolnictwa, wzrosło prawie wszystko trzykrotnie, a Ty uważasz, że cena mleka poniżej 2 zł za litr jest ok?

No chyba, że jesteś dostawca Piątnicy, ale i tam z czasem cena obleci jak tak dalej bedzie

Opublikowano
subiektywny napisał:

To są jakieś jaja z tym spadkiem cen, rozumiem jakieś wachania ale żeby w dwa miesiące 1 zł na litrze i końca nie widać, przecież dziś przy tych cenach energii, nawozów, paliwa i dopłat od paru lat nic nie zmieniających się  i cenie powiedzmy 1,7 lepiej pierdolnac to i iść gdziekolwiek i spokojnie te 4 koła zarobic

Do tego święta, soboty i niedziele wolne

to tak zrób...

Opublikowano

Na razie nie mogę, ale gdybym nie był jeszcze na 4 lata uwiązany to bym tak zrobił, ale widzę, że jesteś, że nic się nie stało i wszystko gra, poczekaj jeszcze że 2 miesiące obniżek a podwyżek naszych zakupowanych towarów to się obudzisz 

Opublikowano
17 minut temu, subiektywny napisał:

Nie wiesz po co ta panika, uważasz, że wszystko jest ok, człowieku chyba Ty z tego nie żyjesz!?, Zobacz ile w sklepach spadły ceny, no może oprócz masła, które sporo odleciało ale pozostałe artykuły?, weź pod uwagę drożyznę dosłownie każdego zakupu dla rolnictwa, wzrosło prawie wszystko trzykrotnie, a Ty uważasz, że cena mleka poniżej 2 zł za litr jest ok?

No chyba, że jesteś dostawca Piątnicy, ale i tam z czasem cena obleci jak tak dalej bedzie

Hmmm ... Kredyt w d*pę ciśnie? 🤣

Żyję, ale chyba wiesz co to jest dywersyfikacja? Mleko nie jest moim jedynym źródłem dochodu bo również mam opasy. A oddaję do Mlekpolu. Jak masz taką kiepską spółdzielnię to co ty tam jeszcze robisz? 

Wzrosty i spadki były i będą więc kto się utrzyma i będzie chciał doić to będzie to robił. Kto przeinwestował to upadnie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Uważam jak Karol. Nie ma co panikować. Są przejściowe problemy. Dzieje się wokół mnóstwo, więc to nic dziwnego. Ale widać że sytuacja będzie się stabilizować. Ważne, że ludzie mleko i jego przetwory chcą jeść. Ceny rosły bo był popyt na mleko. A że mleczarnie same rozkręciły sobie jakąś wojenkę o mleko to ich sprawa. Moja jest stabilna i zawsze w awangardzie płatników. Mamy w firmie dużo zaangażowanych kierowników  a pracownicy na ile się da otrzymują podwyżki. Problem to mają ci którzy poszli do do jakichś krętów co im złotych gór naobiecywali albo ci ,,do Giżycka hej pastrzerze''. Biedy jakoś na wsi nie widać. Robota jak zorganizowana to też jest ok. Tylko cieszyć się bo dzięki kilku firmom jest dość bezpiecznie w tym całym.bałaganie wokół mnie. Widzę, że najwięcej narzekają ci którzy sobie kosztów narobili pod korek i teraz płacz że im się nie opłaca. Jak ktoś myślał, że swiat się kręci wokół jego obory i będzie mu po 3 zł płacił to problem jest przede wszystkim w nim. Jestem po świetnym roku jakiego nie miałem nigdy. Rozpoczął się nowy i zobaczymy co przyniesie. W każdym razie ja tam liczę na premię z końcem roku. A politycy to z dala od firm i gospodarstw. Swoje szopki niech odstawiają gdzie indziej.

Edytowane przez MlekpolLover
  • Like 1
Opublikowano

Jak  widać sranie  po  gaciach   na  całego  ,  najgłupsza gadka  jaką słyszałem to    sprzedam  bo  nie będę dokładał  i co  dalej  w wieku  50 plus  o   dobrą robotę  nie tak  łatwo   poza tym   zdrowie nie  pozwala  ,     z bankami  też można  się  dogadać   odłożyć spłatę rat  a sam    procent  spłacać  ,   kryzys  minie [ nie pierwszy i nie ostatni ]  i  ciąg  dalszy  nastąpi 😉

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dodi napisał:

Ryki pewnie zrobią zjazd do blisko 2ziko netto..

Ryki to lepiej niech nie opuszczają wcale na chwilę obecną . Wystarczająco się popisali styczniową obniżka o 60groszy. 

2.4x brutto za styczen to i tak słaby wynik patrząc na ceny w innych mleczarniach. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

No tak jest za***iście mleko o 50 gr w miesiąc  w mlekpolu ojebali i ci mówią że nic się nie stało jest fajnie a co tam było nie było te kilkanaście tyś . Za miesiąc czy dwa też obetną jeszcze kilkadziesiąt gr bo ludzie już do ceny się przyzwyczają ale co tam trzeba doić nie narzekać bo za grudzień dadzą premie 20 gr 😂😂😂😂

• Like 6
Opublikowano
2 minuty temu, greg1985 napisał:

No tak jest za***iście mleko o 50 gr w miesiąc  w mlekpolu ojebali i ci mówią że nic się nie stało jest fajnie a co tam było nie było te kilkanaście tyś . Za miesiąc czy dwa też obetną jeszcze kilkadziesiąt gr bo ludzie już do ceny się przyzwyczają ale co tam trzeba doić nie narzekać bo za grudzień dadzą premie 20 gr 😂😂😂😂

Weź jeszcze napisz, że w zamian za dobre opinie na temat obniżek to dostajemy +1zł do litra 😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, greg1985 napisał:

Obcięli, ale cały zeszłym rok podwyższali. Cena wychodzi nadal korzystnie. Mój zwrot na krowach to 30%. Do tego mam inne dochody. Co mam ryczeć że mi źle. Jak będzie słabo to się będę martwił. Jest nadal z czego jeszcze inwestować. Mnie interesuje moja kieszeń a nie somsiada. Mlekpol jakby nie było to stabilny partner i myślę że do pewnego poziomu nie zejdzie.

Edytowane przez MlekpolLover
Opublikowano

No jest dobrze cały rok po 10 groszy podnoszą a w miesiąc wszystko zabierają i nie ma kryzysu na rynku mleka . 

A Rozpuda idź im powiedz że jest stabilnie . 2 zł im opcieli na litrze ale co tam lekkie zachwianie rynku . Ile jest takich podmiotów w Polsce co płaci już poniżej dwóch złotych . Tu nie trzeba mieć kredytów w takiej sytuacji bo cię środki do produkcji zjedzą 😡😡😡

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v