Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, robertrolnik27 napisał:

Osm koło - 60 gr 

Poprostu "demokracja kolska ". Teraz ten pan świetny redaktor W tez będzie pisał ze tak dziala demokracja? Rada tak się troszczy o brak wysiłku zarządu i kadry zarządzającej na maksymalizację zysku/ceny surowca że ostatni podnosili a pierwsi obniżają? Przecież produkują takie same masło, taki sam serek wiejski takie same proszki jak inni a dlaczego tak odstają z cena ? Panie redaktorze wyjaśni pan po swojemu. 

Edytowane przez grzesiu
  • Haha 1
Opublikowano

U mnie przeszło 500 litrów mniej na odbiorze i wierzcie mi jestem dobrze zakredytowana 😜 ale mam swoją godność. Nie po to się poświęcam i pracuję w ciężkim zawodzie,  żeby mnie teraz okradano przez spekulacje "biznesmenów " 😡🤬 praca przy krowach bez urlopu od 30 lat i wolnego weekendu może spowodować wypalenie zawodowe nie? 😵💫

• Like 11
  • Sad 1
Opublikowano
45 minut temu, radekz200 napisał:

Dokładnie ostatnio przeglądałem otomoto to moja 4,5 letnia kija jest teraz tyle warta ile kosztowała jak była nowa 

To miałeś nową kia?🤔 A my przez około 40 lat nigdy nie mieliśmy nowego samochodu w rodzinie 😆

Opublikowano (edytowane)

Sied,e bez zajęcia z nudów tel w ręku to i odpowiedz szybką. 

Wszystko bym zrozumiał że cena spada,  jak by I prezes i cała ekipa miała o 10% obniżki z wypłaty.

Edytowane przez robert1226
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, robert1226 napisał:

Wszystko bym zrozumiał że cena spada,  jak by I prezes i cała ekipa miała o 10% obniżki.

Pokaz mi mleczarnie w ktorej tak jest ?  

Ja mysle ze skoro nam placili lepiej to i zyski mieli wieksze, sobie na pewno poniesli a moze i premie byly. 

• Like 2
Opublikowano
32 minuty temu, oniak napisał:

Pokaz mi mleczarnie w ktorej tak jest ?  

Ja mysle ze skoro nam placili lepiej to i zyski mieli wieksze, sobie na pewno poniesli a moze i premie byly. 

No to powiedz z czego mleczarnia ma pieniądze na wypłaty,  bo coś mi się wydaje że z tego samego źródła co i zapłata za surowiec , co znaczy że wszyscy i pracownicy i dostawcy na tym samym wózku jedziemy , to dlaczego zawsze my za to płacimy?

• Like 4
Opublikowano
28 minut temu, Grinch1 napisał:

Przyszedł SMS z Sierpca i w stosunku do grudnia to za styczeń obcięli dopłatę dodatkową z 45 gr do 10 gr tj. - 35gr... 

Czyli jaka cena aktualnie? 

Opublikowano
4 minuty temu, robert1226 napisał:

No to powiedz z czego mleczarnia ma pieniądze na wypłaty,  bo coś mi się wydaje że z tego samego źródła co i zapłata za surowiec , co znaczy że wszyscy i pracownicy i dostawcy na tym samym wózku jedziemy , to dlaczego zawsze my za to płacimy?

Ale ja to wiem, tylko wez im to powiedz, zawsze uwalali tylko dostawcow, cyt kierowce " niech wam 20gr od litra obniza to policz sobie jaka mleczarnia ma miesiecznie oszczednosc na was"

Opublikowano
5 godzin temu, komizmo napisał:

Powtarzam jak mantrę. Dopóki nie będzie spadku dostaw mleka do mleczarni będziemy sponsorami spadku inflacji. Niech każdy we własnym zakresie spróbuję trochę obniżyć dostawy. Wg moich obliczeń ja oddam około 5 procent mniej miesiąc do miesiąca, gdyby większość mleczarzy tak zrobiła to byłby świetny sygnał czy jesteśmy zainteresowani tym sponsoringiem czy nie.

Spadki cen mleko są również z tego powodu, że sporo wzrosły koszty produkcji w mleczarniach (gaz, prąd, paliwo, ZUS) dzięki naszemu wspaniałemu rządowi, i tak wiem my też mamy wyższe koszty, ale dla mnie to logiczne że mleczarnia kredytu nie zaciągnie żeby utrzymać cenę w skupie. Niestety na wszystkich spadkach dostaje się nam, no ale tak to niestety jest. Myślę, że te ograniczenia produkcji nie wiele mogą komukolwiek pomóc.

Opublikowano
38 minut temu, Marcin441 napisał:

Już będziesz obcinać pasze?

Każdy obetnie bo mu poprostu na nią nie starczy z wypłaty.... Zresztą jak nie spadnie zużycie to firmy paszowe zarżna nas ceną  Agrolok śruta kukurydziana powyżej 2000 😂

• Like 1
Opublikowano
Dnia 7.01.2023 o 10:21, komizmo napisał:

Chodzą słuchy że był nacisk z góry żeby mleczarnie obnizyły cenę do max 2,2 żeby zbić inflację przed wyborami 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Oj pomogą,ograniczenia pomogą, bo mleka jest mało wystarczy spojrzeć po okolicy i sąsiadach. We wsiach to już teraz głównie emeryci siedzą co najmniej u mnie. Hodowców ubywa, bo skąd mają się brać. Średnia wieku w mojej wsi to coś koło 65 lat. Zero dzieci. 😵

A pasze muszę ująć, bo za wysoki mocznik i dużo dostają towaru z Noacka, a tam podwyżki.

Edytowane przez Krowiarka
Opublikowano
5 minut temu, Jaro70 napisał:

Chodzą słuchy że był nacisk z góry żeby mleczarnie obnizyły cenę do max 2,2 żeby zbić inflację przed wyborami 

Ano sapek coś ostatnio z nimi się kolegował nazbyt 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v