Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, czaro napisał:

Pewnie tak. Muszą chyba mieć ssanie na towar albo gdzieś spalony teren że prawie 200 km od bazy szukają towaru gdzie przynajmniej 10 innych firm się kręci.

Szukają i ponad 500km od domu

Opublikowano

na Podlaskie tereny to całe talatajstwo przyjeżdża .

jest I Częstochowa, Tarnów, Poznaniaki a i TKI często widzę. 

Opublikowano

Ssanie na byka jest ja w poniedziałek zgłosiłem i wczoraj odbiór 9 szt pojechało po 12,5 brutto ..waga średnia 750 kg ...głównie sim w R ...UJ wie z ceną może skoczyć przed świętami 🤔

Szalu z ceną nie ma ale może być taniej 🤔

Opublikowano

kto zechce pohandlować w przyszłym tygodniu, to może I coś uskrobac. 

chłopy się rozleniwią świętami, a  przetwórstwo to tylko 1 dzień wolny 

Opublikowano
Karl123 napisał:

Dnia 22.10.2023 o 21:29, czaro napisał: Nowy kupujący się u mnie pokazał. ZUB Biskupiec. Jakie opinie? Tyle tego teraz w okolicy, że nie wiadomo do kogo oddawać 😉

Widzę że ruszyli w teren bo u mnie też byli 😃

Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

na Podlaskie tereny to całe talatajstwo przyjeżdża .

jest I Częstochowa, Tarnów, Poznaniaki a i TKI często widzę. 

Kto od Częstochowy ? Kowalczyk czy Kaczorowskie ?

4 godziny temu, goraj555 napisał:

Panowie macie jakieś wieści czy będzie spadek za byki przez następny miesiąc?

Na razie obniżki.

• Like 1
Opublikowano

Antoleo dzisiaj pod litewską granicą miałem 

szybko z moich terenów dalej się przesunęli 🤭

Opublikowano

na tym cały biznes polega. 

rolnik co nie waży na wyjściu z obory, ma zbyt wiele niewiadomych by rozwiązać te równanie 🤣

Opublikowano

już sporo lat sam bezpośrednio na ubojnie nie oddałem i jakoś nawet ta prowizja mnie nie boli 🤭

Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

Antoleo dzisiaj pod litewską granicą miałem 

szybko z moich terenów dalej się przesunęli 🤭

Narazie antocel brał dwa razy u mnie. U znajomego ze dwa lata. On kilka sztuk wyrywkowo przeważył, zgadzało się +- 10 kg. 

U mnie ogólna raczej też, a z drugiej strony, każdy wy***ie... Jak nie na wadze to na wybiciu, potrąceniu itp... a zauważyłem że dobrze też sprzedawać pojedyncze sztuki jak w kojcu zostaje jeszcze kilka-kilkanascie. Jak brakuje bydła to wtedy i potrącenie jest 5% i cenę dadzą z 10 groszy więcej jak się powie że resztę zabiorą 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v