Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Marecki2922 napisał:

Nie do wszystkich rodzajów bagnetów śruby pasują 

Nie do bagnetów tylko do osterek.

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

o ile mnie pamięć nie myli to śruba z nakretka kosztuje tyle co 20 nitów

A czas wymiany jeden nit tyle co 20 śrubek.

Opublikowano
mixer90 napisał:

Witam, w instrukcji napotkałem się na "narzędzie specjale" czy ktoś wie gdzie takie coś można znaleźć? 

20220701_172537.jpg

odezwij sie do mnie na priv mam takie cos przyjechalo do mnie z kombajnem z niemiec zrobie Ci zdjecia i pomierze i sobie takie cos wyspawasz

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, robert1226 napisał:

To już nie moja w tym rzecz że ty nie wiesz . Autor pyta o claasa tu nie ma problemu mieszczą się .

Może w tych nowych,w starszych Clasach nie ma szans.Tez nie wiem co to jest osterka

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Cyt : " Wyjąć uszkodzony nożyk " - chyba najbardziej pracochłonna czynność w całej tej operacji . W Dominatorze wyjęcie kosy - to w zasadzie odkręcenie dwóch śrub  i mamy wówczas możliwość aby szybko i dobrze wykonać wymianę nożyka. Dodatkowo w hederze mamy miejsce na transport drugiej zapasowej listwy nożowej.

Opublikowano

Czas wytężyć umysły , a o czym tu mowa , u nas tak się mówi nawet w sklepie powiesz że chcesz osterka np. do bizona to sprzedawca nie przyniesie ci cepa czy klepiska telko wie o co chodzi .

Np u nas są prasy zwijające , a na Podlasiu są belarki i też nie wiecie o co chodzi.

Opublikowano (edytowane)

A powiekszyłes ten fragment instrukcji że zdjęcia?Tam jest mowa o nożyku.Byc może w twojej okolicy tak się mówi nie wiem nie krytykuję ale ogólnie jest to nożyk i raczej nikt poza tobą nie wie co to osterka

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Określenie " osterka" w odniesieniu do redliczki ( zęba agregatu ) to kiedyś słyszałem . A nawiązując do Podlasia - najlepsze są " ciuki" 😃

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

A powiekszyłes ten fragment instrukcji że zdjęcia?Tam jest mowa o nożyku.Byc może w twojej okolicy tak się mówi nie wiem nie krytykuję ale ogólnie jest to nożyk i raczej nikt poza tobą nie wie co to osterka

To tam gdzie napisałem osterko czytaj nożyk i będzie ok.