-
Podobna zawartość
-
Przez master20002
Witam wszystkich. Jako, że jestem nowy na forum i nie bardzo wiem jak się po nim poruszać chciałem od razu z góry przeprosić jeżeli powieliłem już istniejący temat. Chodzi mi o to, że kupiłem kilka dni temu bizonka za 14,5 tyś. rok 1982 z sieczkarnią. Gość dużo podzespołów wymienił w nim na nowe (tak mówił i podobnie ocenił to mój mechanik z którym byłem). Kombajn ten nie kosił w ostatnie żniwa, był myty i trochę cieknie z hydrauliki. Przed sezonem chciałbym zrobić mu remont aby mnie nie zawiódł. Pierwszym moim pytaniem jest co sprawdzić i od czego zacząć? Kolejnym natomiast jest to, że podczas jazdy praktycznie przestało działać sprzęgło... Co może być tego przyczyna???
Dziękuje z góry za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich użytkowników.
-
Przez Chmielok565
bizon słabo podnosi heder,podnosi szarpiąc ,nieco pomaga w trakcie podnoszenie krecenie kierownicą,co może być przyczyną?
-
Przez rojkow
Witam. Tak jak w temacie poszukuję kogoś godnego polecenia do naprawy na miejscu skrzyni biegów w Bizon ZO56 ( znając życie to pewnie jeszcze wynikną inne naprawy) najlepiej z woj. łódzkiego. Kombajn znajduje się koło Zduńskiej Woli.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
-
Przez Chudini
Witam przyszedł czas na wymianę łańcucha i zębatek w gardzieli. Założone były zębatki o 12 zębach a mam że starych zapasów zębatki które mają 9 zębów. W starych hederach były chyba montowane te z 9 zębami w nowych z 12. Czy wpłynie to istotne na pracę samego łańcucha i czy nie będzie się przypychała gardziel?
-