Ekek

Same Roller 70w Wom nie działa

Polecane posty

Ekek    0
Napisano (edytowany)

Witam wszystkich. Mam spory problem i proszę o pomoc . Nie działa mi wałek Wom i świeci się kontrolka od ciśnienia skrzyni. Wcześniej wszystko działało bez problemu rozsiewalem nawozy wyłączyłem Wom na uwrociu  wjechałem w ścieżkę załączam Wom a tu d*pa już nie chodzi. Przyjechał mechanik,pozamieniał elektrozawory od blokady mostów i napędu 4x4 oraz cewki, ale to też nic nie dało. Stwierdził że pompa daje niskie ciśnienie , wymieniliśmy pompę ta mniejsza od wspomagania oraz filtry hydrauliczne i dalej nie działa. Napędy , blokada mostów ,podnośnik i tur działają . Z góry dziękuję 

Edytowano przez Ekek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ekek    0
4 godziny temu, radekz200 napisał:

Może tarczki poszły 😛😛

Tarczki były wymieniane 3 lata temu , objaw wtedy był taki że Wom kręcił się normalne a jak się podeplo rotacyjną to wcale rotacyjna się nie rozpędzała bo był poślizg na koszu a teraz to ja nie mogę nawet walka włączyć czy na 540/1000

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

peewee1984    70

Sprawdź czy cewka dostaje napięcie po załączeniu womu, może komputer ja odcina że względu na ciśnienie oleju w skrzyni. Ewentualnie sprawdź elektrozawór, może on się zaciął...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ekek    0
Dnia 7.05.2022 o 22:20, peewee1984 napisał:

Sprawdź czy cewka dostaje napięcie po załączeniu womu, może komputer ja odcina że względu na ciśnienie oleju w skrzyni. Ewentualnie sprawdź elektrozawór, może on się zaciął...

Problem już rozwiązany. Do zaworu hamulca womu dostał się jakiś syf i zamiast ciśnienia 7bar było tylko 1bar. Zawór przeczyszczony złożony i wszystko działa jak należy .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Czyzyk97
      witam. mamy problem z lamborghni 1060 a mianowicie po zrobieniu sprzegla ciągnik przestał odpalać. kręci rozrusznikiem a nie odpala. mechanicznie po włożeniu imbusa w sterownik od listwy pali na strzał. bezpieczniki sprawdzone okey. przekazniki też. prad po zapłonie na sterowniku listwy 0.5v podczas kręcenie spada do 0.3v. obstawiam że powinno być przy odpalaniu jakieś 5volt. czujnik obrotów na sprzęgle pokazuje 31k Ohm. potencjometr przy pedale gazu jest sprawny moim zdaniem bo pracuje od 1v do 3v jak dobrze pamiętam. serdeczne dzięki za podopiwiedzi.
    • Przez nablo06789
      Witam,
      Chciałem się poradzić odnośnie naprawy/regeneracji cięgien dolnych oraz wieszaków trójpunktowego układu zawieszenia w tym ciągniku.
      1. Muszę wymienić w cięgnach kule oraz gniazda, tylko nie wiem czy jest to do wykonania i są gdzieś części do takiej regeneracji i jak ją zrobić?
      Chyba że można kupić nowe albo te same końcówki to proszę o info.
      2. Wieszaki raczej muszą być nowe bo te ktoś już zaspawał czy te będą ok? 
      https://www.olx.pl/d/oferta/wieszak-podnosnika-deutz-fahr-dx-agroprima-agroxtra-agrostar-6-05-4-71-CID757-IDxXNgJ.html#8fa30247fe
      3. Cieknie przy takiej ośce (na fot. 2) która wychodzi ze skrzyni tylko nie wiem od czego ona jest i jak to się rozbiera jakby ktoś mógł powiedzieć od czego to jest i jak to rozebrać byłbym wdzięczny tam przy niej jest taki ala pierścień z kalamitką ( na fot. 1) ale on luźno lata można go wgl. zabrać a z drugiej strony siedzi w obudowie wiec nie wiem jak do tego wgl się zabrać. Jakby ktoś miał jeszcze jakieś schematy albo coś takiego jak to rozebrać to było by super. 
      Może ktoś poleca jakiegoś dostawcę części do deutz w woj. Warmińsko-Mazurskim?

      foto

      to jest ta końcówka cięgna 

      cały tył tak wygląda

    • Przez mtz82t25a
      Witam. Chciałbym się dowiedzieć z jaką siłą i kolejnością dokręcić głowice w tym ciągniki?
    • Przez arasame
      Witam. Potrzebuje sterownik silnika od Same Titan  Lamborghini Racing mogą być uszkodzone. 
    • Przez DamianDF
      Bardzo proszę o interpretację błędu lub ktoś spotkał się z taką sytuacją w deutzu  5110G  
      Błąd "M427"
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj