Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje pomocy odnośnie tego jak wymienić łożyska od talerzy w Amazone zaf 803. W którą stronę to wogóle ruszyć? Może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób? Z uwagi na poważny stopień korozji najprostszym sposobem wydaje się rozcięcie skrzynki przekładni bo wątpie by wałki od talerzy łatwo wyszły ściągaczem do góry. 

20220409_184808.jpg

Opublikowano

Kołki stalowe na walkach tych pionowych są w środku na zębatce,musisz je wybić,potem ośki do góry trzeba ciągnąć,też nie dawno to robiłem.U mnie siadło łożysko na tym wałku w poziomie

Opublikowano

A te blachy w których są łożyska co są przykręcone do obudowy skrzyni miałeś też przyspawane czy tylko przykręcone? U mnie jest heftniętne i się zastanawiam czy tak oryginalnie czy ktoś tam był?

Opublikowano

Wałek musisz do góry ciągnąć.zębatka będzie stawiała opór i ewentualnie górne łożysko,możesz wyjąć segera to łożysko może wyjść razem z wałkiem do góry.musisz dorobić jakiś młot bezwładnościowy na końcu z tuleja jak w talerzu i tak próbować.Ogolnie to wszystko rozebrać mnie się zeszło cały dzień,wszystko zapieczone i ciasno pasowane .Co do kolegi pytania to oryginalnie jest tam cykniete a w obudowach łożysk blachy są zgrzane

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yack3
      Witam wszystkich forumowiczów.
      Mam problem z wagą do w/w rozsiewacza. Źle pokazuje ciężar nawozu: np mam wsypane 2 big bagi i po skalibrowaniu pokazuje ok, a za chwilę po przejechaniu kilkudziesięciu metrów już inaczej np 825kg. Kalibrowałem zgodnie z instrukcją, ale coś jest nie tak. Kolega pomierzył mi prąd w czujniku wagi (element ze strzałką na zdjęciu) i niby jest ok.  Może to być związane ze śrubą dociskającą czujnik (przez kulkę). Ale do końca nie wiem jak to wyregulować. Ma ktoś może taki sam sprzęt, ewentualnie poszukuję jakiegoś fachowca, który mi pomoże....
      Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.

• Przez DanielFarmer
      Jak w tytule.Przymierzam się do zakupu rozsiewacza pod nawigację.Zalezy mi na dopracowanym zmiennym dawkowaniu oraz precyzyjnej zmianie szerokości rozrzutu oraz przede wszystkim na tym żeby nie rdzewiał.Ktory będzie miał najlepsze malowanie? W grze kuhn axis 30.2 i bogballe m35base.Na 99 proc biorę hydrauliczny napęd tarcz.Który z nich wybrać? A może jeszcze inny?
    • Przez yacenty
      Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
      Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
    • Przez Artur312
      Witam zakupiłem niedawno rozsiewacz rauch beta 1500 . Poczebuje tabele wysiewu do poszczególnych nawozów. Czy ktos posiada moze .   
    • Przez vailus
      Witam. Mam pytanie odnośnie osłony talerzy. Czy ogólno dostępne na portalach osłony talerzy do rozsiewacz amazone zaf 402 i pochodne będzie pasowała do rozsiewacza amazone zae 402? Czy lepiej samemu coś rzeźbić?
  • Dodaj nową pozycję...
v