Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewne pytanie, a mianowicie mam 2 byczki typowo mięsne nie zachwalając, ale na prawdę konkretne sztuki od małego chodzą w kojcu wiek jednego to 10,5 miesiąca a drugiego 11,5 wagowo około 400-500kg jest z nim problem, ponieważ są takie dzikie, że nie da się ich uwiązać (kojce już są za małe a na łańcuchu zwolniły się miejsca) żal sprzedać bo to młode cielaki ale aż strach wyrzucać obornik. W jednym kojcu były 3 a w drugim 1 no i te 2 z uporami ale udało się jakoś uwiązać (2 najmniejsze) no a ten trzeci przeskoczył mur i wskoczył do tego drugiego. Próbowaliśmy dalej wiązać no ale tak wyły w oczach ogień piana z pyska na łańcuch za rogi na dwie linki nie dało nic. Chciałbym zapytać się w jakiej cenie takie coś można sprzedać (za kilogram), albo druga opcja jakieś skuteczne leki na uspokojenie no i oczywiście musiałby być wstrzelony z pistoletu bo nie ma szans żeby im to wstrzelić ręcznie.  Jeśli ktoś przyjedzie to zabrać nawet będą ogromne problemy żeby to załadować. Miał ktoś takie akcje? Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

Wezwij weterynarza albo da ci coś żebyś do zarcia dał albo do wody albo  dmuchawką ci załatwi problem Nie wiem że tego nie wiesz

Edytowane przez Karol445
  • Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tymtus
      Co sądzicie o kastracji bydła mięsnego? W Europie nie jest to rozpowszechnione, ale prawie cała reszra świata jednak stosuje tą metode, pozwala to na o wiele tańszy koszt wyprodukowania wołowiny, oraz zmiejsza szanse kazirodztwa, oraz ułatwia prace nam, rolnikom. Bardzo wygodna jest metoda bandingu, która polega na zakładaniu specjalnych gumek na moszne cielaka, po czasie jądra po prostu odpadają. Zestaw do takiego zabiegu, to koszt 50zł, jest dostępny w polsce, chociaż z samą praktyką bandingu się nie spotkałem. Co Wy o tym sądzicie?
    • Przez s_z_k
      czy ktoś orientuje się jakie wybicie mogą mieć byki zebu? 
    • Przez GrubyRolnik123
      Witam
      kupię 50 sztuk bydła 1-2 miesięcznych, szczegóły w wiadomośći prywatnej na agrofoto.pl
      ✅✅✅✅✅✅

• Przez szczygel18
      Witam niebawem zamierzam kupi większą ilości cielaków najlepiej mięsnych chodzi mi tu o byczki ale mogą to być również mieszańce prosił bym o jakieś namiary rolników bądź pośredników za pomoc będę bardzo wdzięczny...

Myślę ze nie tylko mi to będzie pomocne...
    • Przez ŁukaszOla
      Witam , mam pytanie jak sprzedać byki lepiej na żywa czy poubojowo 

• Dodaj nową pozycję...
v