hardi ranger 2500l
-
Podobna zawartość
-
Przez karol210589
witam. Szukam najlepiej użytkownika opryskiwacza Hardi Master Twin Stream belka 15 m i zbiornik 850 l. Sterownik HM 1500
opryskiwacz do podłączenia ma 4 weze hydrauliczne. Jeden jest do podnoszenia i opuszczania całej belki wiec go pomińmy
pozostałe 3 ida do takie dużej kostki/rozdzielacza z tylu opryskiwacza kolo wentylatora. Oznaczone sa przy niej literami P, T i D
P to jest zasilanie czyli wentylator. T jako powrót oleju do zbiornika
na wezu D rozkłada sie belke ale i tez pochyla co zmienia sie przełącznikiem przy sterowniku. Opryskiwacz dzis fajnie rozłożyłem i również przechyliłem. Niestety nie moge go złożyć i przechylić w druga stronę
dodam ze przy komputerze jest również sterowanie wentylatorem.bodajze zmniejszanie i zwiększanie predkosci wentylatora bo taki jest piktogram oraz korekcja belki z rekawem- czyli wieje do w kierunku ciagnika lub do tylu
moge sie mylic w tym co pisze...jesli tak prosze mnie poprawić. Jednak nic innego zrobic nie mozna. Dodam ze wentylatora jeszcze nie podłączałem jednak twierdze ze nie jest on potrzebny do składania belki. Jutro postaram sie dodać zdj
kupiłem okazyjnie ten opryskiwacz dlatego taki wybór. Rocznik 2000, sprowadzony przeze mnie z Francji
Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez BartekiTala
Witam. Przymierzam się do zakupu opryskiwacza nie ''za miliony'' i nie wiem na jaką budżetową firmę postawić. Opryskiwacz ma mieć
belkę 21m rozkładaną i stabilizowaną hydraulicznie
zbiornik 2000l
rozdzielacz na elektozaworach wraz z komputerem liczący dawkę cieczy propocjonalnie do prędkości jazdy.
belkę najlepiej w trapezie
Na dzień dzisiejszy moją uwagę przykuł tolmet borys 2000 poprosił bym o opinię opryskiwaczy tolmet.
-
Przez michal009
Planuję zakup opryskiwacza 600 Litrów 12m do 3512. Z opcji na pewno wezmę podnoszenie hydrauliczne i poziomowanie hydrauliczne.
- Co jeszcze warto wziąćz opcji dodatkowych? Co u was usprawniło pracę?
- Jaki firmy na rynku mają belkę 15m/12m?
- Jakiej firmy opryskiwacz warto wziąć pod uwagę.
- na lance rozkładane hydraulicznie raczej nie dam rady finansowo.
Opryskiwacz musi być nowy.
Większość pól mam takich, że belka 12m mi wystarczy.
-
Przez Vril
Witam,
Chciałbym Was poinformować że już zaczeli wypłacać dopłaty -ja wczoraj dostałem
Kasa na koncie więc postanowiłem ją zainwestować w opryskiwacz i tu prośba do Was o poradę który wybrać .
Założenie jest takie że opryskiwacz ma mieć zbiornik 1500-1600 l i belke 15m pracować na powierzchni 60 ha x średnio 4opryski na ha daje nam
240 ha rocznie.
Znalazłem takie oferty:
Krukowiak -Apollo wesja standart ok. 33000 brutto
Pilmet wersja -1600 + pełna hydrałlika i elektryka zaworów ok.54000 brutto
Bury Pelikan FUll wypas (pełna hydrałlika i elektryka zaworów ) ok.44000 brutto
Dodam że jestem na vacie więc sobie go odlicze.
Proszę Was o porade bo mam mętlik w głowie i nie chcę kupić bubla
nikt nic nie poradzi ?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Brak cisnienia na dyszach hardi commander
Czytaj dalej »
hardi master Plus 1500 24m vpz