-
Podobna zawartość
-
Przez 19seba
Witam , jakie macie opinie o pługach Vogel noot xms ? Mam taki do kupienia ale nie jest na tych odkładnicach xxl i nie wiem czy gorzej bedzie krył czy to nie ma znaczenia ? Lubiły te pługi pękać ? Od jednego handlarza to słyszałem że te xms są jakoś wzmocnione przy każdym korpusie że te blachy boczne mają wywinięte konce żeby było mocniejsze . Może się ktoś coś wypowiedzieć ?
-
Przez Karciu
Witam Forumowiczów,
mam mały problem - od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu pługa 5cio skibowego zagonowego, ciężkiego.
Niestety, po wielu próbach ustawień - nie zakrywa dobrze resztek, szczególnie jeżeli jest poplon (ścinacze nic nie dają) + znać każdą skibę - mowa tu o ziemiach lekkich, piaszczystych - na rędzinie jest lepiej, ale też nie ma rewelacji.
Zastanawiam się czy dopasowanie innych odkładnic by coś zmieniło...
- jeżeli tak to na jakie? - dajcie proszę znać co o tym myślicie - może mieliście podobny problem i udało się wam to naprawić.
Z góry dzięki za każdy komentarz i uwagę
-
Przez Karciu
Czołem forumowicze!
Poszukuje pługa zagonowego, 4 lub 5 skibowego (może być 3+1 lub 4+1), przystępnego cenowo
odkładnia: 35 (dla 5 skibowego) 40-45 (dla 4 skibowego) opcje dodatkowe Regulowana szerokość orki najlepiej "Zachodnie", nie Grudziądz itd. Szukam pługa głównie na ziemie lekkie, piaszczyste - dodatkowo mam klika pól rędziny do zaorania.
Najlepiej okolice Przedborza (woj. łódzkie, pow. radomszczański) + 100/120 kilometrów
Jeżeli macie konkretne oferty - możecie pisać na PRIV.
Dzięki!
-
Przez yoma
Witam chciałbym się doradzić, posiadam pługi Lemken Opal 110 x 3+1 ze ścinaczami ale niestety po kukurydzy przydałby się przedpłużki kukurydziane. Znalazłem na jednych z aukcji przedpłużki tylko z racji odległości tylko przesyłka wchodzi w grę może ktoś ma takie pługi i stwierdzi czy będą pasować pod mój model, podsyłam zdjęcie pługa oraz zdjęcie przedpłużków. z Góry dziękuje podpowiedzi.
-