kubox9876

Jak ustawić pług kvelneland Ld100

Polecane posty

kubox9876    0

Witam. Może ktoś ma podpowie jak ustawić kąt nachylenia orki w Kverneland LD100 w jedna stronę jest Ok a w druga nie. Proszę o pomoc 

11B0C10C-5797-46DD-87AF-0DEF1183258F.jpeg

Wiadomość z agroFakt.pl

Tomasz0611    4232

Jeżeli pług jest źle pospawany albo pokrzywiony to rzeczywiście, wieszaki nie muszą być równo, lecz jeśli pług i wieszaki są wykonane poprawnie, to wieszaki powinny być równo ;) 

Dwa pytania, lewa i prawa opona tylna w ciągniku są identyczne ?? I czy ciśnienie w obu oponach tylnych jest identyczne ??

Edytowano przez Tomasz0611

kubox9876    0

Pług nie był spawany nie wydaje się pokrzywiony. Opony takie samo i ciśnienie też. A nie ma tam jakiejś regulacji żeby to ustawić ? 

witejus    8096
2 godziny temu, kubox9876 napisał:

Może ktoś ma podpowie jak ustawić kąt nachylenia orki w Kverneland LD100 w jedna stronę jest Ok a w druga nie.

Chyba chodzi o ustawienie poprzeczne pługa,o kącie nachylenia orki nie słyszałem.

_cino_    0

Zobacz czy korbowód siłownika nie jest bardziej zużyty z jednej strony, regulacja pochylenia jest śrubą na obrotnicy  ( na dwie strony)

fergi99    15

na uchu obrotu masz srube i nia regulujesz ale ld100 nie widziałem z wieża 120 to raczej jakas rzeźba

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez 19seba
      Witam , jakie macie opinie o pługach Vogel noot xms ? Mam taki do kupienia ale nie jest na tych odkładnicach xxl i nie wiem czy gorzej bedzie krył czy to nie ma znaczenia ? Lubiły te pługi pękać ? Od jednego handlarza to słyszałem że te xms są jakoś wzmocnione przy każdym korpusie że te blachy boczne mają wywinięte konce żeby było mocniejsze . Może się ktoś coś wypowiedzieć ?
    • Przez PawełMazurkiewicz
      Poszukuję osoby która posiada taki korpus, bądź cały pług.

• Przez Karciu
      Witam Forumowiczów,

mam mały problem - od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu pługa 5cio skibowego zagonowego, ciężkiego.
      Niestety, po wielu próbach ustawień - nie zakrywa dobrze resztek, szczególnie jeżeli jest poplon (ścinacze nic nie dają) + znać każdą skibę - mowa tu o ziemiach lekkich, piaszczystych - na rędzinie jest lepiej, ale też nie ma rewelacji.
      Zastanawiam się czy dopasowanie innych odkładnic by coś zmieniło...
      - jeżeli tak to na jakie? - dajcie proszę znać co o tym myślicie - może mieliście podobny problem i udało się wam to naprawić.
      Z góry dzięki za każdy komentarz i uwagę

• Przez Karciu
      Czołem forumowicze! 

Poszukuje pługa zagonowego, 4 lub 5 skibowego (może być 3+1 lub 4+1), przystępnego cenowo
      odkładnia: 35 (dla 5 skibowego) 40-45 (dla 4 skibowego) opcje dodatkowe Regulowana szerokość orki najlepiej "Zachodnie", nie Grudziądz itd.  Szukam pługa głównie na ziemie lekkie, piaszczyste - dodatkowo mam klika pól rędziny do zaorania.

Najlepiej okolice Przedborza (woj. łódzkie, pow. radomszczański) + 100/120 kilometrów

Jeżeli macie konkretne oferty - możecie pisać na PRIV.
      Dzięki! 

• Przez yoma
      Witam chciałbym się doradzić, posiadam pługi Lemken Opal 110 x 3+1 ze ścinaczami ale niestety po kukurydzy przydałby się przedpłużki kukurydziane. Znalazłem na jednych z aukcji przedpłużki tylko z racji odległości tylko przesyłka wchodzi w grę może ktoś ma takie pługi i stwierdzi czy będą pasować pod mój model, podsyłam zdjęcie pługa oraz zdjęcie przedpłużków. z Góry dziękuje podpowiedzi. 

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj