Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.01.2025 o 18:36, PTrend napisał(a):

Takie coś udało mi się wyłapać Steyr profi 4125 placowy 390k netto z metalowym obciążnikiem 800kg, 

-skrzynia 24x24, miękka ośka, amortyzacja kabiny, 4 pary elektronicznie sterowanych wyjść hydraulicznych, tuz z przyciskami z przodu, joystick do programowalnej hydrauliki, skórzana kiera, wykładzina, 12 led,  lepszy fotel, 480 / 600 opony Firestone i pełna automatyka skrzyni z uwrociami itp.

Jedynie brak monitora (możliwość dołożenia, okablowanie jest)

Taki. Być może dało się coś jeszcze ugrać ale i tak jestem wstępnie zadowolony, na dniach bedzie u mnie.

Nh wgl na tą porę już nie było placowych tam gdzie pytałem, a nowe pod modernizację ryzyko czy by się wyrobili z produkcją. 

A za 4600netto mozna zrobić sobie dodatkowo przez serwis na 3letniej gwarancji podniesienie mocy do około 150km.

Edytowane przez PTrend
Opublikowano
3 minuty temu, farcry90 napisał(a):

Szkoda tylko że Steyera można kupić w dobrych pieniądzach tak do 150 koni, powyżej czyli od Impulsa w górę już jest sporo drożej ze względu na skrzynie CVT bez możliwości wyboru zwykłej skrzyni.

On nie jest dużo droższy tylko ma lepsze wyposażenie. Doposaż pumę czy t7 do tego co ma impuls i może się okazać że ten steyr wyjdzie najtaniej. 
tak właśnie większość osób porównuje ceny ciągników. Ktoś powie 350 za totalną biedę a inny powie 400 za fajnie wyposażony ciągnik i ktoś powie że drogo. Ale nikt nie bierze pod uwagę tego że jak doposażysz ciągnik za 350 w to co ma ten wyposażany za 400, to cena tego za 350 robi się wtedy 420-430 albo więcej 

1 minutę temu, PTrend napisał(a):

Taki. Być może dało się coś jeszcze ugrać ale i tak jestem wstępnie zadowolony, na dniach bedzie u mnie.

Nh wgl na tą porę już nie było placowych, a nowe pod modernizację ryzyko czy by się wyrobili z produkcją. 

Już kojarzę. Fajną cena i wyposażenie 

Opublikowano
14 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Masz tu przykład za ile można kupić twojego nh z nadbiegiem w skrzyni i amor osią. Ośka około 20’tys kosztuje, a ten nadbieg parę tys.  
Trzeba cisnąć dealerów a jak nie chcą się dogadać to środkowy palec. Za dużo jest gotowych maszyn na rynku żeby mogli tak zawyżać ceny. 

Popieram Cię że dilerzy niektórzy przeginają z cenami. Ja mam taki problem z placowymi sztukami, że chce ładowacz( raczej polski ) a dużo płacowych ma już tuza przedniego ( jak ten steyr co wkleiłem) a tuz i ładowacz czołowy to moim zdaniem trochę za dużo. Bardziej potrzebuje ładowacza niż tuz przedni,

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

On nie jest dużo droższy tylko ma lepsze wyposażenie. Doposaż pumę czy t7 do tego co ma impuls i może się okazać że ten steyr wyjdzie najtaniej. 
tak właśnie większość osób porównuje ceny ciągników. Ktoś powie 350 za totalną biedę a inny powie 400 za fajnie wyposażony ciągnik i ktoś powie że drogo. Ale nikt nie bierze pod uwagę tego że jak doposażysz ciągnik za 350 w to co ma ten wyposażany za 400, to cena tego za 350 robi się wtedy 420-430 albo więcej 

Już kojarzę. Fajną cena i wyposażenie 

Jest droższy przez skrzynię, robiąc konfigurację Case i Steyr jota w jotę to samo( Oczywiście prócz skrzyni) to Steyr wychodzi ponad 50 tysięcy drożej w konfiguratorze. Puma około 930 a Steyr ponad 980 tysięcy w moim przypadku.

Edytowane przez farcry90
Opublikowano
18 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To nie wiedziałem że w większych modelach tylko bezstopniowa jest dostępna .

w konfiguratorze niby 50 tys a w rzeczywistości około 25 tys dopłaty 

No niestety, ale tak jest. Gdyby tak nie było to jestem pewien że w moim przypadku byłby Steyr a tak zostaje tylko Case ewentualnie NH

Opublikowano

Jak nie chcesz kupić bo mówisz że drogo to i zaraz znajduje się rabat od fabryki a nie jest mały wręcz bardzo bardzo duży jakies gratisy dodatkowe jeśli nie potrzebne to w te miejsce z ceny zejdą mówię tu o fendt ale w każdej marce można się ubiegać o różne profity a najlepiej dealera odwiedzać lub dzwonić co tydzień dwa i wodzić za nos nie pokazać że ten ciągnik jest potrzebny tylko uświadamiać że zbędny a jak będzie dobra cena to wezmę. Wiem też że dużo lepiej sprawa się ma za gotówkę bo te wszystkie 0 procent są wliczone w cenę ciągnika i wiem to od 2 dobrych znajomych którzy pracują u dealerów maszyn. 

Opublikowano

Dlatego najpierw się negocjuje cenę a przy podpisaniu umowy mówi że chce się z finansowania skorzystać. Jak od razu się mówi że ciągnik czy to na dofinansowanie czy na kredyt fabryczny to i dealerzy nie chętni schodzić z cen bo wychodzą z założenia że jak klient zapłaci 20 czy 30 tys więcej to e ratach to wyjdzie parę zł 

Opublikowano

Niecały rok temu kupowałem ciągnik. Negocjacje cenowe dobiegły końca, zaproponowałem kwotę jeszcze niższą w zamian za zapłatę natychmiastową. Nie przeszło. Dla sprzedającego liczyła się kwota, a nie sposób zapłaty ( finansowania ).

Opublikowano
W dniu 15.02.2025 o 11:57, farcry90 napisał(a):

z Brodnicy, orientowałem się i W Case i w New Hollandzie u kilku dealerów i nigdzie cena poniżej tych 520 nie chce zejść

23 godziny temu, rotor32 napisał(a):

Tu sami fachowcy od negocjacji, dealerzy zjeżdżają im z ceny o 50tyś😂

Ja miałem wyceny od 3 dilerów nh i 3 dilerów casa/Steyr plus do tego MF i Claas. Diler claasa i jeden diler nh sprzedaje nawozy, kiedyś od nich wzięłem tira azotów to trochę inaczej patrzą od razu. W ostateczności wybór padł na case. Handlowiec dał dobra cenę a jeszcze zeszedł tylko musiał mieć podkładkę w postaci oferty od nh( zamazalem dane swoje i handlowca zostawiłem tylko nazwę firmy). Od oferty takiej na dzień dobry do końcowej praktycznie 30 tys spadło przy tym samym wyposażeniu. Według mnie cena jeszcze byla do utargowania tylko czasu brakowało bo to ciągnik pod mgr. CNh ma mało ciągników na placu a.zamowienia idą teraz na czerwiec. 

19 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Pewnie się podjarałeś albo wybór padł na nh i nie chciałeś niczego innego a sprzedawca to zauważył. U mnie też miał być nh i byłem praktycznie pewny tego a wyszedł steyr. Po tym jak mi zaśpiewali ceny za nh. 
To zrobiłeś największą głupotę że nie wziąłeś na dynamicu za 350 netto. Tam też była w 99% amortyzowana przednia oś bo nikt praktycznie nie zamawia ciągników na tej skrzyni bez ośki. Dopłaciłbyś te 25 a może 20 tys i miałbyś i skrzynię dużo wydajniejsza i ekonomiczniejsza i amortyzowana oś za którą też trzeba koło 20 tys dopłacić . Nie wiem czemu ci taką cenę za tak podstawowy model dali. Może chcieli sprzedać ten model na dynamicu za który już cena była całkiem ok a ty się uparłeś na ten podstawowy model

U mnie też miał być nh ale handlowiec musiał się o każdą obniżkę pytać "kierownika". W takim tempie to bym ten ciągnik do grudnia kupował. 

Opublikowano (edytowane)

2024

Miękka os, pompa 160l, klimatronic, bez elektrozaworów, 4 pary wyjść hydraulicznych, obciążnik 1200kg, przedni tuz, ogólnie tak średnio nie za bogato ale musi być, jeszcze nawigacją ale chińczyk jakiś od valtry, kolor biały

Edytowane przez tommy66692
  • Like 1
  • Thanks 1