Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, shreck napisał(a):

Rejestracje ciągników 6 cylindrów za rok 2024 - obok marki liczba sztuk 6 cylindrów, poniżej 3 najlepiej rejestrujące się modele

image.png

Skąd masz takie dane? Ja znalazłem za 2023 rok. To pum 150 było 150 jak dobrze pamiętam. I tam nie było tak wyszczególnione. Podeślij link 

Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

no widzisz @shreck jakie dobre zestawienie dał. nie tak dużo tych case więcej niż valtr. obstawiam też ze z 30% czas wychodzi na CVX. więc faktycznie valtr na powershofcie jeździ więcej niż case

jak nie taka duża różnica  jak valtry t145 sprzedało się 29 sztuk i jak widać są zawarte tam wszystkie wersje bo nie ma wyszczególnione jakie to wersje.   To niecałe dwie na województwo. A pumy 150 -119 sztuk, odpowiednika w steyr impulsa 14 sztuk, i nh t7.165 - 56 sztuk. To masz razem prawie 190 ciągników. Czyli ponad 6 razy tyle. To teraz niech 10 sztuk ma poważną awarię i w valtrze robi 35 % sprzedanego modelu a w cnh 5%. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, kibix napisał(a):

łącznie

jd -753

agco-708

cnh-721

w cnh to jest praktycznie kropka w kropke to samo - kosmetyka

w agco - to jednak mf a fendt a valtra to tylko silnika mają wspólne reszta zazwyczaj jest inna.

pod dotacje ? z finansowaniem fabrycznym?

Tak

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Boles napisał(a):

Szukam czegoś w podstawowej wersji bez udziwnień najlepiej 6cyl  ok 160KM, chciałbym sie zbliżyć jak najbardziej do 400 netto. jest to do przejścia. 

Myślałem, bardziej o Pumie 150, czy w co iśc ?

Jakie wyposażenie i skrzynia cię interesuje ? 

https://m.olx.pl/d/oferta/new-holland-t6-180-dynamic-command-CID757-ID146Fjx.html
 Prosty ciągnik bez udziwnień ale już na lepszej skrzyni 24x24 i wszystko bez sprzęgła zmieniasz. Rewers w dżojstiku. Z 10 tys pewnie do urwania albo w cenie dołożą ci przedni tuz. Ze skrzynia 17x16 byłby jescze koło 20 tys tańszy ale uważam ze warto wziąć tą 24x24. 
Amrotyzowna oś i kabina jest. Prosty zwinny ciągnik. T7 czy odpowiednik puma już  jest wiekszy i mniej zwrotny. Także zależy czego szukasz. Jak do użytków zielonych to t6 lub maxxum a jak w Pole to puma lub t7. Tyle że puma i t7 od 400 netto się zaczynają w bardzo podstawowym wyposażeniu. Jak masz blisko steyr to też zapytaj u nich u ceny bo może się okazać że będzie najtańszy z tej 3 cnh 

Edytowane przez krzychu121
  • Thanks 1
Opublikowano

Generalnie tak jak pisałem bez udziwnień, zależałoby mi zeby miał tuz multikontroler amortyzowana ośka fajnie, ale nie koniecznie, a skrzynia nie wiem, która będzie najlepsza w przystępnej cenie.

Ciągnik w pole do bezorkowca i siewnika z talerzówka.

Opublikowano

Amortyzowana oś bierz i się nie zastanawiaj. Jest ogromna różnica w komforcie. 
Jaki ten bezorkowiec? Ja mam steyra 6145 profi czyli odpowiednika tego nh z linku i z 2.5 m na słabych ziemiach radzi sobie dobrze na głębokość 25 - 28 cm. Na cięższych czasami obciążenie pokazuje 100%. Ale po gwarancji będę go czipowal żeby miał w podstawie 180 Km to już będzie latał bez problemów. 
Puma w mocnej biedzie może i wyjdzie 400 netto. Chociaż bardziej bym obstawiał około 430 

Opublikowano

Bardziej liczyłem na 3m, ale wtedy to min 160 KM. Teraz mam 2 belkowca 7 łap ale z podcinaczami jadę to magnum 180KM w miarę sobie radzi.

Opublikowano

Pewnie tak, wiec w nowy będę uderzał też raczej 2.5mb.

W styczniu miałem wycenę Steyr 6150 profi amortyz oś, tuz za 430tys. z amatechu, chyba dobra cena ?

Opublikowano

Napisz dokładne wyposażenie bo każda piwrdola to tysiące. I czy pod zamówienie czy płacowy . Ja za 6145 profi w październiku dałem 400 netto. Skrzynia 50, przedni oś amortyzowana wzmocniona, hamulce wzmocnione, przedni tuz i wom, szyberdach, zaczep kulowy, isobus, oświetlenie led 6 przód i 6 tył, koło 650 i 540, dwa przeglądy gratis 

Opublikowano
4 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Jak masz blisko steyr to też zapytaj u nich u ceny bo może się okazać że będzie najtańszy z tej 3 cnh 

Dziś rozmawiałem z handlowcem co ma w ofercie case i steyr to mi mówil, że case i steyr wychodzi tak samo jeśli chodzi o bliźniacze modele.

Opublikowano

Tak powinno być ale jeśli dany Dealer był do tej pory nastawiony na case to sprzeda ci case taniej i tak same ze steyr. W mojej okolicy case 40-50 tys drożej niż case i jeden dealer ma to i to 

Opublikowano
5 godzin temu, Boles napisał(a):

Generalnie tak jak pisałem bez udziwnień, zależałoby mi zeby miał tuz multikontroler amortyzowana ośka fajnie, ale nie koniecznie, a skrzynia nie wiem, która będzie najlepsza w przystępnej cenie.

Ciągnik w pole do bezorkowca i siewnika z talerzówka.

jak z cnh to by szedł w pume 150 albo t7.190 to są całkiem inne ciągniki względem serii niżej. Zapłacisz za chip 3-4tys i na dzień dobry podniosą moc na 180km. Jak Ci bardzo zależy na cenie to przedzwoń wszystkich CNH w okolicy do 200km i deliktanie zasugeruj że może być ciągnik placowy starszy. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Przez kilka lat robi się kilka tys sprzedanych sztuk z różnymi przebiegami i różnych warunkach w których pracują i jakoś złych opinii się nie słyszy bardzo dużo mimo iż tego jeździ od groma wszędzie.

Rozumiem Twój tok rozumowania. U mnie smerfy, casy, steyery, mfy to incydenty. Jest kilka valtr, ale raczej chwalą, o zniszczonej skrzyni nie słyszałem. W smerfach narzekają, że te konie to raczej kucyki.

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, kibix napisał(a):

łącznie

jd -753

agco-708

cnh-721

w cnh to jest praktycznie kropka w kropke to samo - kosmetyka

w agco - to jednak mf a fendt a valtra to tylko silnika mają wspólne reszta zazwyczaj jest inna.

pod dotacje ? z finansowaniem fabrycznym?

Kosmetyka?? 

Zamówiłem dywan od NH T6 do Steyr Profi i musiałem odesłać 😆😆😆 

Nawet narożniki kabiny były inaczej 😀😉 

Musiałem szablon z tekturki robić 😜

Edytowane przez ursus914
Opublikowano
2 godziny temu, ursus914 napisał(a):

Kosmetyka?? 

Zamówiłem dywan od NH T6 do Steyr Profi i musiałem odesłać 😆😆😆 

Nawet narożniki kabiny były inaczej 😀😉 

Musiałem szablon z tekturki robić 😜

mam taki dywan oryginalny. Przyszedł razem ze steyerem. Mogę odsprzedać. Nigdy nie użyty.

Opublikowano

Co sądzicie o ciągniku Kubota m7173, ma możliwość jego zakupu za podobne pieniądze również mogę kupić steyr 6150 Profi. Kubota na wyposażeniu standard +amortyzacja osi i kabiny+tuz wom tak samo steyr. Oba 2 lata gwarancji steyr rok młodszy który lepszy?

Opublikowano

Kubotę mogę polecić . Mam m172 ponad 4 lata  2500godz i do tej pory jestem zadowolony. Z usterek duże problemy z nawigacją (walczyli ok. rok zanim zaczęła działać jak trzeba) i grzałka adblue padła , ale też zrobiona na gwarancji. Poza tym ciągnik zwrotny, wygodny( ja mam kvt i taka skrzynie polecam- miałem na testach PS to jakoś mi nie podpasowała) w lekkich pracach naprawdę oszczędny . Jedyne co mnie irytuje to beznadziejny isobus, o ile z kvernelandem działa bardzo dobrze to z horschem strasznie się gubi kontrola sekcji i przy odpaleniu trzeba 2-3 razy odpinać wtyczkę zanim się połączy . Ogólnie więcej plusów niż minusów że

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, newtractor napisał(a):

Co sądzicie o ciągniku Kubota m7173, ma możliwość jego zakupu za podobne pieniądze również mogę kupić steyr 6150 Profi. Kubota na wyposażeniu standard +amortyzacja osi i kabiny+tuz wom tak samo steyr. Oba 2 lata gwarancji steyr rok młodszy który lepszy?

Czyli w jakiej cenie ? Steyr lepszy skręt i cichszy. Olej też standardowy. Kubota tylko na swoim będzie pracowała który jest bardzo rzadki i do innych ciągników nie zalecany . Używane te ciągniki skoro gwarancja dwa lata 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
9 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Czyli w jakiej cenie ? Steyr lepszy skręt i cichszy. Olej też standardowy. Kubota tylko na swoim będzie pracowała który jest bardzo rzadki i do innych ciągników nie zalecany . Używane te ciągniki skoro gwarancja dwa lata 

425 netto steyr a Kubota 420 netto,

nowe

9 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

425 netto steyr a Kubota 420 netto,

nowe

Opublikowano

Nie mogą być nowe. Są to demowki zarejestrowane na dealera 99%.  Steyr ma 3 lata gwarancji a Kubota też chyba 3 z możliwością na 5 lat. Zresztą w steyr też można chyba na 5 lat przedłużyć. Lub mogą być nowe ale zarejestrowane na dealera i gwaranacja ucieka 

Opublikowano

Ja kupiłem za 400 netto 6145 profi końcówka 2022 roku rok produkcji. To jest to samo co 6150. Nie wiem w którym roku była zmiana modelu. Ale to jest to samo. Wom+tuz, amortyzowana wzmacniana oś, hamulce wzmacniane, skrzynia 50, opony 540 i 650, isobus, szyberdach, zaczep kula, hydraulika zwykła, pompa 150 i jakieś tam inne duperele, dwa przeglądy gratis 

• Thanks 1