Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Goncarek napisał(a):

Mirtrans

Dobre mają ceny, jeszcze jakoś w listopadzie widziałem na internecie u nich Case Puma 200 w skórach bogato wyposażony za 597 netto, 2023 rok. Wychodził w okolicach 0,505x z ceny konfiguratota.

Opublikowano

jesli ktoś planuje zakup pumy 150 za kwotę 440 netto to niech się w łeb pier.... Valtrę T145 activ można mieć za 420-430.

Z ciągnikami CNH  dzieje się teraz to co  stało się z Zetorem 16 lat temu.... Dominował na polskim rynku do momentu,aż cenowo zbliżył się do NH. Teraz nh, pod względem ceny, zbliżył się do AGCO czy JD i już nawet masowe grudniowe rejestracje ciągników na dealerów nie pomagają. 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, kamil18fmr napisał(a):

jesli ktoś planuje zakup pumy 150 za kwotę 440 netto to niech się w łeb pier.... Valtrę T145 activ można mieć za 420-430.

Z ciągnikami CNH  dzieje się teraz to co  stało się z Zetorem 16 lat temu.... Dominował na polskim rynku do momentu,aż cenowo zbliżył się do NH. Teraz nh, pod względem ceny, zbliżył się do AGCO czy JD i już nawet masowe grudniowe rejestracje ciągników na dealerów nie pomagają. 

Porównuj cenę z takim samym wyposażeniem a nie pume mc do valtry activ na wajchach 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To albo słabe wyposażenie masz w tej cenie albo ze mnie tak tafily chciały zedrzec. Opona 650 i 540, miękką oś i kabiną , przedni tuz i wom, isobus, i jeszcze jakieś pierdoly i wyliczyli mi na około 500 netto 

https://www.agrima.pl/maszyny-z-placu/valtra-t145-stock
dołożyć przedni wom, kulę i dłuższą gwarancję i niedużo zabraknie do 500, 

Pompa 115 tylko. Mogą opuścić tafily jeszcze z tego sporo 

Edytowane przez alfa
Opublikowano (edytowane)

No właśnie pompa 115 zamiast 150 i jeszcze pewnie parę różnic by znalazł. Nawet ilosc lamp ledowych. Wziąć pod uwagę takie same wyposażenie to myślę ze ta valtra za mniej jak 480 może 470 nie poszła by 

1 minutę temu, kamil18fmr napisał(a):

Ale traktora jest 8 t. Cena za gołego activa na oponach 650

Kwestia do czego ten traktor ma być. Mi masa aż tak bardzo nie potrzebna. Dociążyć zawsze można a w drugą stronę już nie. Zwłaszcza ze mam łąki torfowe wiec zbędne kilogramy nie potrzebne. 
Jak za gołego to by się cena zgadzała 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Kupiłeś. Valtre 145 dobrze wyposażana skrzynia 50 itd..pompa.180,za 430 netto ta same cena za case 150 w case 3 lata gwarancji valtra 1 rok Waltra mulowata jak dla mnie waga lepsza od case wyposażenie podobne na plus w case eloktrozawory valtra wajchy,mam 60 mth fajnie się jeździ na razie średnio zadowolony z valtry...słabe konie 

Kupiłem 

Ale cholera wie te nowe traktory z adblo i DPF pierwszy mój z tej generacji,podobno wszystkie traktory co mają emisję nie mają siły 

Kuzyn ma Df z 2013 145km bez emisji i mocniejszy od steyr 180 koni z adbloo itp

Opublikowano (edytowane)

Co w tej cenie jeszcze masz? Przedni tuz i wom ? Isobus, kula po 6 led z tyłu i z przodu ? 
Mi odradzano valtre bo każdy kto ma to narzeka na to ze jest straszy muł a jak zaczęto podnosić moc to skrzynie siadały. Widać masz takie same odczucia odnośnie mocy  
Jak dobrze pamiętam to 8 tys netto za każdy dodatkowy rok gwarancji chcieli. No i elektrozawory to też około 20 koła 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Bodajże impuls

Teraz, krzychu121 napisał(a):

Co w tej cenie jeszcze masz? Przedni tuz i wom ? Isobus, kula po 6 led z tyłu i z przodu ? 
Mi odradzano valtre bo każdy kto ma to narzeka na to ze jest straszy muł a jak zaczęto podnosić moc to skrzynie siadały. Widać masz takie same odczucia odnośnie mocy  
Jak dobrze pamiętam to 8 tys netto za każdy dodatkowy rok gwarancji chcieli. 

Mi kiedys przedstawiciel powiedział teraz traktor  to tylko jaki kolor ci się podoba reszta to samo, jeden będzie chwalił chociaż się pier**li

Izobus mam i tuz

Opublikowano

A kto ci mówił że skrzynia się pier**li ? Na agrofoto ludzie pisali że komuś się spierdolilo ? Znasz kogoś osobiście co ma valtre i narzeka ? I takiego co robił tuning ? Ja znam gościa co ma valtre t 145 i chwali w cholerę że nie chce innego traktora dla mnie fajna ale mulasta trzeba ją podkrecic

Opublikowano
11 minut temu, marcianjargit napisał(a):

Kupiłeś. Valtre 145 dobrze wyposażana skrzynia 50 itd..pompa.180,za 430 netto ta same cena za case 150 w case 3 lata gwarancji valtra 1 rok Waltra mulowata jak dla mnie waga lepsza od case wyposażenie podobne na plus w case eloktrozawory valtra wajchy,mam 60 mth fajnie się jeździ na razie średn

Ale cholera wie te nowe traktory z adblo i DPF pierwszy mój z tej generacji,podobno wszystkie traktory co mają emisję nie mają siły 

No tutaj to nie ma dyskusji. Każdy tak mówi. Zresztą pojemność silnika by warto było porównać w tych dwóch silnikach

Opublikowano
3 minuty temu, marcianjargit napisał(a):

A kto ci mówił że skrzynia się pier**li ? Na agrofoto ludzie pisali że komuś się spierdolilo ? Znasz kogoś osobiście co ma valtre i narzeka ? I takiego co robił tuning ? Ja znam gościa co ma valtre t 145 i chwali w cholerę że nie chce innego traktora dla mnie fajna ale mulasta trzeba ją podkrecic

Znam. Miał ciągniki z cnh. Kupił valtre jak zaczęła robić ,,show” z reklamą i dizajnem. A teraz wrócił znowu do cnh bo jak twierdzi valtra muł i co chwila coś tam jej dolega. 
Drugi ma takie same opinie o valtrze. 

Opublikowano

Dymają nas panowie ci przedstawiciele i koncerny na każdej maszynie... Czy jesteśmy tacy głupi?  A może  nas na to stać ?.(Albo to i to)  Ciężko na wsi znać się na wszystkim takie moje zdanie

3 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Znam. Miał ciągniki z cnh. Kupił valtre jak zaczęła robić ,,show” z reklamą i dizajnem. A teraz wrócił znowu do cnh bo jak twierdzi valtra muł i co chwila coś tam jej dolega. 
Drugi ma takie same opinie o valtrze. 

Z reklamą i dizajnem co to.znaczy ?

Opublikowano

Nowe wzornictwo maski, kolor jaki chcesz i zachwalaniu jaki to cud. 
Nawet na yt poczytać komentarze pod nowymi nabytkami to dużo więcej jest niepochlebnych opini np o tej valtrze mimo iż sprzedaje się tego dużo mniej niż np pumy. A weźmy pod uwagę że oprócz pumy mamy identycznego impulsa ze steyra. T7 z nh już ma kabinę inną ale ogólnie to samo. Wziąć te wszystkie 3 modele to ich sprzedaż jest dużo dużo większa niż valtry i użytkownicy aż tak bardzo nie narzekają. Ale to tylko maszyny. U jednego będzie chodzić a u innego zawsze coś . Reguły na to nie ma. Na duży plus valtry oddzielna hydraulika  

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, marcianjargit napisał(a):

Kupiłeś. Valtre 145 dobrze wyposażana skrzynia 50 itd..pompa.180,za 430 netto ta same cena za case 150 w case 3 lata gwarancji valtra 1 rok Waltra mulowata jak dla mnie waga lepsza od case wyposażenie podobne na plus w case eloktrozawory valtra wajchy,mam 60 mth fajnie się jeździ na razie średnio zadowolony z valtry...słabe konie 

Kupiłem 

Mówiłem tu już nie raz że tak ujowych koni jak w valtra nie ma nigdzie a ludzie tu w tym temacie biorą pod uwagę jeszcze valtra g a ten sprzęt jest mocy zetora 7211  tyle że ładny. A w takiej samej kasie bedzie 6120 m gdzie to naorawde ciągnie przyspiesza i chce się tym robić 

Znam osobiście 3 którym się sp***doliła skrzynia u jednego z nich po aferach agrotechnik odkupił z rozwalona skrzynia było tu zrobione z 170 210 km. Wrócił do jd. Powiem tak traktor bardzo ładny bez mocy. Nie znam się na cnh ale robią tym ludzue też. Ale od valtry wolałbym claas i jd sto procent. Massey za żadne pieniądze 

Opublikowano
14 minut temu, marcianjargit napisał(a):

Tera wszystko chińskie 

nie prawda bo w mojej felgi pronaru 😉

tak do 2018 rocznika były problemy ze skrzynią, jak znacie.kogos z nowszą że mu się rozleciała to ciężko mi uwierzyć bo ja już u kilku widziałem jak jezdzą 174 podkręcone na 220. 6,6l to muł w valtrze bo 145km na 8,5 tony masy to jest wiadomo co ale kręcą ludzie go też. wszystkie się psują mi klima padła po 2000h, wałek wom się ukręcił oby tylko takie awarie były. 4,9L jak dla mnie ciągnie dobrze 

Opublikowano
46 minut temu, alfa napisał(a):

Mówiłem tu już nie raz że tak ujowych koni jak w valtra nie ma nigdzie a ludzie tu w tym temacie biorą pod uwagę jeszcze valtra g a ten sprzęt jest mocy zetora 7211  tyle że ładny. A w takiej samej kasie bedzie 6120 m gdzie to naorawde ciągnie przyspiesza i chce się tym robić 

Znam osobiście 3 którym się sp***doliła skrzynia u jednego z nich po aferach agrotechnik odkupił z rozwalona skrzynia było tu zrobione z 170 210 km. Wrócił do jd. Powiem tak traktor bardzo ładny bez mocy. Nie znam się na cnh ale robią tym ludzue też. Ale od valtry wolałbym claas i jd sto procent. Massey za żadne pieniądze 

10 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

nie prawda bo w mojej felgi pronaru 😉

tak do 2018 rocznika były problemy ze skrzynią, jak znacie.kogos z nowszą że mu się rozleciała to ciężko mi uwierzyć bo ja już u kilku widziałem jak jezdzą 174 podkręcone na 220. 6,6l to muł w valtrze bo 145km na 8,5 tony masy to jest wiadomo co ale kręcą ludzie go też. wszystkie się psują mi klima padła po 2000h, wałek wom się ukręcił oby tylko takie awarie były. 4,9L jak dla mnie ciągnie dobrze sory

Heh sory ja mam z 2024 i podają 155 km tak diler dawał mi na karteczce 😃  moc zwiekszona przez przeniesienie liczników na słupek 

Oj może i mulasta ale powoli ciągnie, widzę i df po 160 koni powoli ciągną te skiby 5 skib może z 6 na godzinę przyjrzyjcie się każdy wolno robi ciągnikami teraz one wszystkie są słabe 

Opublikowano
Godzinę temu, alfa napisał(a):

Nie znam się na cnh ale robią tym ludzue też. Ale od valtry wolałbym claas i jd sto procent. Massey za żadne pieniądze 

Mam dokładnie takie same odczucia.

Opublikowano

Kumpel robi w cnh mówi nie kupuj że to gowno nie traktory Marki nie powiem, a to i tak jeden ch*j

I z jonderow też ludzie nie są zadowoleni

Tera wszystko chińskie 

Dodać jeszcze tego co narzekał na upadłego Fendta na yt i się okazuje że nie ma czego kupić na tym świecie.

• Like 1