Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12 godzin temu, Pronar82a napisał(a):

NH T5.110 Dynamic Command, przedni tuz, amortyzowana oś i kabina, GSM II, monitor IV plus, climatronic, 4 elektrozawory 1 miedzyosiowy, odciagi automatyczne, oświetlenie LED 360° 16 ledow, alternator 210, podgrzewacz powietrza dolotowego, regulacja podłokietnika elektryczna, radio, zarządzanie uwrociami. Ciągnik do produkcji cena 360 netto? 

Jak myślicie idzie coś z tego urwać jeszcze? 

Claas Arion 430 full opcja wraz z navi rtk isobus kontrola sekcji 395 netto.

Full opcja to znaczy? Niektórzy mówią full, a to jednak nie full.

Opublikowano
9 godzin temu, ursus914 napisał(a):

A to ciekawe, zawsze mnie zastanawiało jaki jest mnożnik przy tym konfiguratorze. Jesteś pewien że nie więcej jak 0,6? 

Pozdrawiam!

Pewnie dużo zależy od modelu, ale w moim przypadku udało się zejść grubo poniżej 0,55 x konfigurator (netto).

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, ursus914 napisał(a):

A to ciekawe, zawsze mnie zastanawiało jaki jest mnożnik przy tym konfiguratorze. Jesteś pewien że nie więcej jak 0,6? 

Pozdrawiam!

Wyceniałem w styczniu pume 150 nowe zamówienie i wyszło mi ok 0,56

• Thanks 2
Opublikowano
Teraz, kada2k napisał(a):

Wyceniałem w styczniu pume 150 nowe zamówienie i wyszło mi ok 0,56

Ile Ci wycenili Pumę w jakim wyposażeniu i skąd ?

Opublikowano
W dniu 23.01.2025 o 17:54, kibix napisał(a):

U osadka stoi puma 150 3 letnia z elektrozawory, tuż przedni, miękka os. 420 netto i pewnie jeszcze taniej ja sprzedają bo nikt tego nie chce wziąć. 

Dobrze wyposażona puma 150 to tak koło 470, przedni tuz, elektrozawory, miękka os, lepszy fotel,.więcej świateł, łącznik hydrauliczny, klima auto, monitor, koła 42, lepsza skrzynia itp. 

Ktoś wyceniał MF 7s 155.ostatnio? Myślicie ile teraz względem pumy trzeba dołożyć? W 500 netto się zamknie w wyposażeniu jak wyżej? 

Czemu nikt nie chce tej Pumy, słabe wyposażenie, czy co z nią ? Gdzie dokładnie ?

Opublikowano

Z takim przebiegiem to ona powinna kosztować 350 netto. To jest demowka która jak ktoś brał na testy to dawał w najcięższą robotę. 
Druga sprawa ze jak coś zostało już użyte to też automatycznie traci wartość. Zobaczcie np samochody. Wyjeżdża z salonu i już jest 10% tańszy według tego co nowy. Wyprzedaże roczników tak samo. A w świecie rolniczym ciągnik zrobi 100 godzin po różnych rolnikach którzy traktują ten ciągnik jak coś do katowania, zrobią 5 rabatu i myślą ze jest ok 

Opublikowano

Znajomy brał na demo nowego Mf do bezorkowca bo szkoda mu było swojego ciągnika. 100 zł za godzine plus paliwo. Ale jak kupił od nich dużo drogich maszyn to i dealer inaczej podchodzi do takich klientów. 

Opublikowano
2 godziny temu, Boles napisał(a):

Czemu nikt nie chce tej Pumy, słabe wyposażenie, czy co z nią ? Gdzie dokładnie ?

Bo brak finansowania fabrycznego na taki ciągnik a jak ktoś ma kasę to większość kupi nowy całkowicie 

• Like 1
Opublikowano

Tak przejrzałem olx to kurde mozna za 300 z groszem nowy steyr 125 km wziąć to jeszcze nie taka straszna cena. Pewnie zaraz podwyżki będą bo już długo bez podwyżek 

Opublikowano
21 minut temu, krystal1 napisał(a):

Już są podwyżki Vestrum 120 był za 295 na otomoto a już jest 309 zmiana ceny

Pytanie czy to ten sam model czy może z nowego rocznika, a może to tylko taka zagrywka na wyprzedaży rocznika, zrobimy większe pole do negocjacji bo to model wyprzedażowy, a finalnie i tak sprzedamy za tą samą cenę co wcześniej,z tego co wiem od nowego roku w grupie cnh miały być podwyżki rzędu 1-2%

Opublikowano
4 minuty temu, bizon1994 napisał(a):

Pytanie czy to ten sam model czy może z nowego rocznika, a może to tylko taka zagrywka na wyprzedaży rocznika, zrobimy większe pole do negocjacji bo to model wyprzedażowy, a finalnie i tak sprzedamy za tą samą cenę co wcześniej,z tego co wiem od nowego roku w grupie cnh miały być podwyżki rzędu 1-2%

Przyszło mi powiadomienie o zmianie ceny , więc to ten sam ciągnik 24rok . A dealerzy robią rożne sztuczki . Ale za bardzo z cen schodzić nie chcą bardziej coś dołożyć są skłonni 

Opublikowano
17 godzin temu, kamil18fmr napisał(a):

na tego nh dobra oferta. mnie koło 400 wołali z firmową nawigacją. Nie brnąłem w CNH bo to jednak marchew 

zamówiłem ariona   430 first claas z chińska nawigacją, isobus, kontrola sekcji, tuz, oś, wzmocniony podnośnik, pakiet led ( bo o dziwo miał haloigeny w standardzie), podgrzewacz płynu w silniku ("zimny start") gwarnacja 2 lata - 365 netto. Rożnica między nawigacją orginalną a chińską jakieś 15 k.  Podobno na claasa od lutego były podwyżki.

Nie wiesz co wybrać to w claasie zawsze masz kompromis: silnik z NH, skrzynia z MF, przednia oś carraro. Taki składak :) Zobaczymy jak to będzie chodziło

W jakim modelu ciągnika występuje przedni most z ariona 500/600 ? Bo wielowachacz z tego co pamiętam to w małych JD 5r był carraro też 

Opublikowano
5 godzin temu, Boles napisał(a):

Ile Ci wycenili Pumę w jakim wyposażeniu i skąd ?

Kisiel, około 480 netto, koła 42, tuz, afs 700 i isobus, fotel deluxe, 14x led, 4x elektrozawory hydrauliczne, full powershift. 

Opublikowano
18 godzin temu, kamil18fmr napisał(a):

na tego nh dobra oferta. mnie koło 400 wołali z firmową nawigacją. Nie brnąłem w CNH bo to jednak marchew 

zamówiłem ariona   430 first claas z chińska nawigacją, isobus, kontrola sekcji, tuz, oś, wzmocniony podnośnik, pakiet led ( bo o dziwo miał haloigeny w standardzie), podgrzewacz płynu w silniku ("zimny start") gwarnacja 2 lata - 365 netto. Rożnica między nawigacją orginalną a chińską jakieś 15 k.  Podobno na claasa od lutego były podwyżki.

Nie wiesz co wybrać to w claasie zawsze masz kompromis: silnik z NH, skrzynia z MF, przednia oś carraro. Taki składak :) Zobaczymy jak to będzie chodziło

Jaka navi chińska że ma kontrolę sekcji?

Opublikowano
2 godziny temu, kada2k napisał(a):

Kisiel, około 480 netto, koła 42, tuz, afs 700 i isobus, fotel deluxe, 14x led, 4x elektrozawory hydrauliczne, full powershift. 

Coś tam jeszcze musisz mieć dodane w konfiguracji. Ja mam to co wyżej plus fotel delux2, klima auto, przygotowanie pod navi 483netto wspólczynnik 0,548, 

Case ma 3 lata fabrycznej gwarancji w cenie. Nh i reszta marek tylko rok resszta za dopłatą. CNH niby jest podwyżka 1% na zamawiane ciągniki. Te które przyjadą do czerwca na plac do dilera to jeszcze są bez tej podwyzki

2 godziny temu, damian12345 napisał(a):

Jaka navi chińska że ma kontrolę sekcji?

fjddynamic niby ma, 

Opublikowano
59 minut temu, kibix napisał(a):

Coś tam jeszcze musisz mieć dodane w konfiguracji. Ja mam to co wyżej plus fotel delux2, klima auto, przygotowanie pod navi 483netto wspólczynnik 0,548, 

Case ma 3 lata fabrycznej gwarancji w cenie. Nh i reszta marek tylko rok resszta za dopłatą. CNH niby jest podwyżka 1% na zamawiane ciągniki. Te które przyjadą do czerwca na plac do dilera to jeszcze są bez tej podwyzki

fjddynamic niby ma, 

W konfiguratorze miałem chyba 851 tyś, i też delux2 tylko klima manualna.