Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie będzie posezonowa wyprzedaż kombajnów zborzowych -70% ceny .

Akurat kombajny wgl mnie nie interesują 😉

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, jan88 napisał(a):

Jaki ciągnik jest lepszy kubota M5092 czy massey ferguson 5709M ? Co byście wybrali ?

Poszukaj na YouTube Massey Ferguson ciągnik który boi się wody to znajdziesz odpowiedź 😉

Opublikowano
9 godzin temu, jan88 napisał(a):

widziałem właśnie wiec jednak kubota była by lepsza mimo że mf ma fajną skrzynie 

Jak będziesz miał wycenę to daj znać , bo sam szukam Kubote M6 111

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, jan88 napisał(a):

widziałem właśnie wiec jednak kubota była by lepsza mimo że mf ma fajną skrzynie 

na kubote też były filmy, m5092 ma ehr czy dalej wajchotronik? Sam rozważałem kubote 3 lata temu ale padło na farmalla C.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, jan88 napisał(a):

Jaki ciągnik jest lepszy kubota M5092 czy massey ferguson 5709M ? Co byście wybrali ?

Zdecydowanie MF. Kubota leciutka poniżej 4t a MF 4400kg dmc 8500kg, silnik 4.4L z potencjałem na ponad 500nm

22 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

tego MF gdzie składają?

Dyna 4 we Francji a global 5710M-5712M wraz z seria 4700M oba z przekładnia mechaniczna 12x12 w Chinach 

Edytowane przez WojtekBuawski
Opublikowano (edytowane)

Wycena z dziś na case 110 farmal a z pneumatyka i ładowaczem sanarol 1.6 tony 230 netto. Farmal a 120 kmw takiej opcji 237 netto

Edytowane przez Badwolf
Opublikowano
5 godzin temu, kada2k napisał(a):

na kubote też były filmy, m5092 ma ehr czy dalej wajchotronik? Sam rozważałem kubote 3 lata temu ale padło na farmalla C.

ehr jest za dopłatą 9 tyś

Opublikowano
Godzinę temu, SamaPrawda napisał(a):

Jak narazie buble trafiają się w tych droższych ciągnikach, tu przykład mf, ale też fendt z kanału ursus&ursus, on więcej jeździ po serwisach niż w pole

Akurat u ursusa to jakieś pocenie się itp nic poważnego tam nie było bodajże. 

Opublikowano
2 godziny temu, Badwolf napisał(a):

Wycena z dziś na case 110 farmal a z pneumatyka i ładowaczem sanarol 1.6 tony 230 netto. Farmal a 120 kmw takiej opcji 237 netto

Farmal A występuje tylko w wersji ok. 90 i 100 konnej, może masz oferty na farmala C?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, bizon1994 napisał(a):

Farmal A występuje tylko w wersji ok. 90 i 100 konnej, może masz oferty na farmala C?

Właśnie szukałem specyfikacji i masz rację. Jutro jeszcze raz do przedstawiciela zadzwonię niech wytłumaczy mi.. dam znać co się dowiem

Edytowane przez Badwolf
  • Thanks 1
Opublikowano
alfa napisał:

Godzinę temu, SamaPrawda napisał(a):

Jak narazie buble trafiają się w tych droższych ciągnikach, tu przykład mf, ale też fendt z kanału ursus&ursus, on więcej jeździ po serwisach niż w pole

Akurat u ursusa to jakieś pocenie się itp nic poważnego tam nie było bodajże. 

Niby nic poważnego, nie śledziłem tego za dokładnie, ale problemy z ehr były, teraz system się zawiesza, nie działa pokrętło od tuza, parę razy już go uszczelniali, co prawda same pierdoły, ale mocno denerwujące

Opublikowano

Patrzyłem na specyfikację case farmal c i zastanawiam się dlaczego advanced jest droższy niż selection. Jedyne co ma lepsze to skrzynie 24x24 ( selection w podstawie 12x12) . Reszta jak rozmiar, waga, tylny podnośnik lepsze ma selection. @bizon1994 może Ty coś mi powiesz na ten temat? 

Opublikowano

Moim zdaniem to case ih zrobił dziwny ruch, że wersja mechaniczna jest tą ,,Lepszą". Wydajniejsza pompa hydrauliczna dla selection, wytrzymalsza oś przednia, większy udzwig. Zwykle wydawało mi się, że ciągnik mniej zaawansowany technicznie jest tym gorszym ale chyba postrzegają selection albo raczej jego przekładnie hydrauliczną 12x2 jako wytrzymalszą, przystosowaną do cieżkiej pracy 🤔. Advanced ma roztaw osi 2285mm a selection 2350mm. Advanced droższy ze wzgledu na tę przekładnię 24x24, multicontroler oraz ehr. 

Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 21:05, jan88 napisał(a):

Ja mam 4 nh ale z tych dwóch wybrałbym mf.

Chyba że potrzebujesz lekkiego ciągnika do prac pomocniczych .

Kuzyn ma kubote 85km  6tys godz i bez awarii 

U kolegi kubota 85km na hamowni pokazała 60km .

Swoim nh95km nigdy balastu nie czepiałem do bel a znajomy kubota m podobnej mocy bez obciążnika nie wyjeżdża.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Badwolf napisał(a):

Patrzyłem na specyfikację case farmal c i zastanawiam się dlaczego advanced jest droższy niż selection. Jedyne co ma lepsze to skrzynie 24x24 ( selection w podstawie 12x12) . Reszta jak rozmiar, waga, tylny podnośnik lepsze ma selection. @bizon1994 może Ty coś mi powiesz na ten temat? 

Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że to kwestia wyposażenia, wersja advanced jest "bardziej elektroniczna" i stąd wyższa cena mimo gorszych parametrów technicznych. Pewnie sama dopłata do skrzyni z półbiegem to już ładna suma, do tego ehr i cena robi się dużo wyższa od wersji mechanicznej.