Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@mds212 Dobra niech Ci i tak będzie, jeśli Ci to tylko ulży bo nie będę głupią dyskusją zaśmiecał tematu, powiem tyle pracowałem w handlu prawie 4 lata to trochę było i sprzedaży detalicznej, hurtowej i nawet bezpośredniej np kilka tirów nawozu do jednego rolnika bezpośrednio z fabryki nawozów, jedynie przez nas faktura szła, ale wg Ciebie co ja tam wiem, jestem tylko małym ludkiem...koniec tematu

pozdrawiam

A co do tematu z paliwem, to wczoraj miałem dostawę paliwa z Falko i jakoś do dalszego sąsiada 300L przywieźli w tym samym dniu co do mnie, a zamawiał tydzień po mnie, po to układają trasę żeby było jak najmniej ganiania samochodu i przez to nie generuje się strat w tym wszystkim tak jak to Ty określiłeś.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 6
Opublikowano
2 minuty temu, WitekRolnik napisał:

@mds212 Dobra niech Ci i tak będzie, jeśli Ci to tylko ulży bo nie będę głupią dyskusją zaśmiecał tematu, powiem tyle pracowałem w handlu prawie 4 lata to trochę było i sprzedaży detalicznej, hurtowej i nawet bezpośredniej np kilka tirów nawozu do jednego rolnika bezpośrednio z fabryki nawozów, jedynie przez nas faktura szła, ale wg Ciebie co ja tam wiem, jestem tylko małym ludkiem...koniec tematu

pozdrawiam

Zaloz sobie wlasna firme i mozesz nawet bankami po 20l rozwozic, wtedy zobaczysz jaki to piekny interes.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, mds212 napisał:

Ty nie rozumiesz co to jest sprzedaz hurtowa. Nie rozumiesz ze hurtownikowi nie oplaca sie dowiezc tak jak mowisz 200l, bo pracownika trzeba oplacic, samochod kupic utrzymac i mzoe wyjsc ze on do tych twoich 200l dokalda

Taki klient poleci sąsiadom, znajomym i biznes się kręci. Czasami lepiej wyjść na zero a to później się zwróci. Często renoma firmy ma większą wartość niż dniówka dla pracowników

Edytowane przez Pitraszek
  • Like 5
Opublikowano
3 minuty temu, jaco512 napisał:

Chyba nie wyjeżdża specjalnie z firmy żeby dowieźć te tylko 500l jednemu, normalnie to zbierają kilka zamówień z okolicy i przywożą, przynajmniej u mnie..

A skad wiesz czy on na jakims zadupiu nie mieszka, w srodku lasu

Przed chwilą, Pitraszek napisał:

Taki klient poleci sąsiadom, znajomym i biznes się kręci. Czasami lepiej wyjść na zero a to później się zwróci. Często renomą ma większą wartość niż dniówka dla pracowników

Ty dla renomy mozesz sobei pszenice na kurniki i po 900 zl sprzedawac. WTedy bedziesz mial super renome w okolicy, ale za ta renome nie oplacisz rachunkow, nie kupisz palwia czy nawozow. Jak lubisz pracowac charytatywnie to czemu nie

Opublikowano (edytowane)

Jeśli wypracujesz swoją markę to nie cena jest wtedy czynnikiem decydującym w podjęciu decyzji biznesowych. Ale cóż możesz o tym wiedzieć 😂😂😂 jak by taki burak sprzedawał za pół ceny to i tak bym nie kupił 😆

Edytowane przez Pitraszek
  • Like 6
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, mds212 napisał:

Zaloz sobie wlasna firme i mozesz nawet bankami po 20l rozwozic, wtedy zobaczysz jaki to piekny interes.

Firmę już mam, gospodarstwo rolne to też w swoim rodzaju firma, na chwilę obecną mam do 5 tyś l mleka na miesiąc czyli porównując z niektórymi na AF to ja jestem Pan pikuś i jakoś mleczarnia do mnie zajeżdża, a przecież wg Ciebie to dla mleczarni jest nie opłacalne, ale po to są robione logiczne trasy dostaw/odbiorów aby przewoźnik ,miał najmniejszy koszt uzbierania cysterny lub jak w przypadku paliwa rozdysponowania cysterny pomiędzy kupującymi.

Dobra Panowie koniec zbędnej dyskusji, bo nas zaraz moderator wygoni na kolana do kąta ;)

• Like 4
Opublikowano

CO ty porownujesz planowania tras dojazdu po mleko gdzie pewnie co 2 dzien kierowca jezdzi, niz do tego chlopka co raz na rok albo mzoe pierwszy raz w zyciu przylazl do firmy i chcialby sobie kupic pare literkow ropy i jeszcze w cenie hurtowej.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mds212 napisał:

A skad wiesz czy on na jakims zadupiu nie mieszka, w srodku lasu

Ty dla renomy mozesz sobei pszenice na kurniki i po 900 zl sprzedawac. WTedy bedziesz mial super renome w okolicy, ale za ta renome nie oplacisz rachunkow, nie kupisz palwia czy nawozow. Jak lubisz pracowac charytatywnie to czemu nie

Ja mieszkam na końcu świata, telefon o 13 że chciałbym kupić 500-600 l a o 15 już był samochód. I tak to działa za każdym razem. A biorę od nich nie więcej niż 1000 rocznie.Firma istnieje już kilka jak nie naście lat i nie zbankrutowali. Jakieś 60km ma do mnie z firmy. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, mds212 napisał:

CO ty porownujesz planowania tras dojazdu po mleko gdzie pewnie co 2 dzien kierowca jezdzi, niz do tego chlopka co raz na rok albo mzoe pierwszy raz w zyciu przylazl do firmy i chcialby sobie kupic pare literkow ropy i jeszcze w cenie hurtowej.

Chłopie ty nie pojmujesz nadal co to "LOGISTYKA".

Koniec tematu. 

Opublikowano

a co za problem przywieść 500 litrów , jak np w tej samej wsi też jeszcze ktoś bierze i np we wsi dalej też bierze ktoś to się jedzie po drodze i kilku po 500 litrów i beki nie ma , przepalu też nie ma bo po drodze.

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Uziu92 napisał:

a co za problem przywieść 500 litrów , jak np w tej samej wsi też jeszcze ktoś bierze i np we wsi dalej też bierze ktoś to się jedzie po drodze i kilku po 500 litrów i beki nie ma , przepalu też nie ma bo po drodze.

A coo myslisz ze pol wojewodztwa sie w jednej firmie zaopatruje i na twoja wioche to auto jezdzi co 2 dni? U nas w obrebie kilku wiosek przyjezdza min 5 fim paliwowych

Opublikowano
2 minuty temu, mds212 napisał:

A coo myslisz ze pol wojewodztwa sie w jednej firmie zaopatruje i na twoja wioche to auto jezdzi co 2 dni? U nas w obrebie kilku wiosek przyjezdza min 5 fim paliwowych

Co dziennie jest w okolicy ;)

I 3 inne firmy tez. 

Ba, nawet teraz poza sezonem jeżdżą, bo nie tylko rolnicy kupują. 

Opublikowano
7 minut temu, mds212 napisał:

marza 50 gr to masz 250 zl koszty pewnie 150-200 zl to super interes

Skąd Ci się takie koszty wzięły ? 15 minut dojazdu średnio jeśli jest w okolicy plus 10minut tankowanie i wypisanie wz. 

Idę na kierowcę chyba, 300 zł na godzinę też bym chciał zarabiać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v