Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, ZELKOW napisał:

Grecja ma mniejszą inflacje 😂😂😂

Jakby durnie nie srali za siedzenie w domu kasą wiosną to dziś byli byśmy trochę w innym miejscu a bez zamykania gospodarki jak widzimy też można ciągnąć 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ZELKOW napisał:

Jak w Turcji megainflacja, i ludzie niechcą przyjmować zapłaty w Lirze tylko w Euro bo żeby nie stracić za kilka dni

Jo Turcja to nr 1 na świecie tu sa tylko ue

Edytowane przez Kubawww
Opublikowano
22 minuty temu, RU68 napisał:

Nawozy na ukrainie były droższe w 2019 ,20 i 21 bo miałem chętne gospodarstwa z ukrainy chcące kupić w Polsce -i to tyś ha 

Zresztą W filmiku od ruskich który był wstawiony na forum pan stwierdził że na Ukrainie nawozy w tym roku są droższe niż w Polsce. Polska 56 rubli - Ukraina 80 rubli za kg Rosja 20 rubli

Opublikowano
1 godzinę temu, dzemik61 napisał:

Zresztą W filmiku od ruskich który był wstawiony na forum pan stwierdził że na Ukrainie nawozy w tym roku są droższe niż w Polsce. Polska 56 rubli - Ukraina 80 rubli za kg Rosja 20 rubli

moze dlatego zeby uderzyc w UA jeszce bardziej, a w PL tylko troche

Opublikowano
5 godzin temu, Kubawww napisał:

To mało wiesz jak inflacja jest na całym świecie.. wystarczy spojrzeć w wykresy.. jestesmy na podium i to na listopadowej nie mówiąc co jest teraz...

Inflacja-CPI-ogółem-w-krajach-UE-należących-do-OECD-1089x1536.png

Zauważyliście że czołówka to członkowie grupywyszechradzkiej i sąsiedzi. Śmierdzi tu spiskiem

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

Ja czekam tylko nie wiem czy dobrze robię.

Superfosfat zamówiony tylko czekam na obniżkę vat😁

superfosfat pod co chcesz stosowac ? ponoc ma slaba przysfajlnosc ...

Opublikowano
7 godzin temu, Jurniczek napisał:

Tani ten RSM za PiS. Życzę im Piekła takiego samego jak nam zgotowali

Widać ze zes zaślepiony telefauenie i łuniąąąą🤷🏻‍♂️🙆🏻‍♂️🙆🏻‍♂️😁

• Like 2
Opublikowano
Agrest napisał:

Ja czekam tylko nie wiem czy dobrze robię.

Superfosfat zamówiony tylko czekam na obniżkę vat😁

Po ile u Ciebie? też zamówiłem na dniach może przyjedzie i w przyszłym tygodniu, ja u siebie mam plan sypać początek lutego pogłównie na rzepak i pszenice gdzie brak fosforu mi wyszedł w próbach, zobaczymy co z teho wyjdzie

Opublikowano

1450 za pojedynczy, ale dogadujemy żeby sprzedaż była po 1 lutego

Opublikowano

coś się rusza. jakaś nadzieja jest. coś tam się importuje. cuda raczej się nie staną. ale może przynajmniej wybór będzie. 

Opublikowano
16 godzin temu, RU68 napisał:

Ekologia Panowie ekologia mało i tanio wyprodukujecie a sprzedacie drogo ot recepta .Nie ma co szukać dużych różnic w ramach UE -gdyby były różnice większe niż koszt transportu to już pierwsi zaczynają kalkulować czy się opłaci aby wykorzystać ładunki powrotne

Tylko ,że w kilku ostatnich sezonach to ta ekologia była w prawie takich samych cenach co produkcja konwencjonalna.Dopłaty tego nie wyrównały. Mówię o zbożach i strączkach.Może  owoce i warzywa inaczej wychodzą.

Opublikowano
Dnia 19.01.2022 o 20:35, rocknrollnik1 napisał:

jak tak chcesz to już się pakuj i na wschód ,do potomków czerwonej zarazy !!! 

ta "czerwona zaraza " nas "wyzwoliła" od tych "dobrych" niemców....

• Haha 1
Opublikowano
No niby tak ale jeżeli chodzi o wojnę to tyle się słyszało historii o niedobrych Niemcach czy poczynianach Ukraińców a jeżeli chodzi o ruskich to się mówi że są czerwoną zarazą czy byli najgorsi ale jakoś nie słyszałem o ich poczynianach. Dzisiaj też nie jest lepiej bo kiedyś trzeba było pytać się Moskwy o zgodę a dziś Brukseli (Niemców)
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v