Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Bugii napisał:

Nie wiem gdzie wy macie tych naiwniakow ktorzy sprzedaja mieszance za 500zl. Jak ktos sie bawi w krycie hf miesnymi bykami to dla lepszej ceny. 

Ja za 500 zl to hf kupuje. Mieszance teraz 800-1200. Ale mlodszego  jak 3 tyg nie dotykam. Czyste simy 3-4 miesiace kilka sztuk po 2tys znalazlem. Wiekszosc bezposrednio od rolnikow.

Na podlasiu :) tutaj zwiekszasz zainteresowanie na kupno cielaka insyminowniem hf-ek miesnymi rasami miesnymi bo coraz mniej jest chetnych na 5-10dniowe typowe hf a taki mm tygodniowy juz jakos wygląda i łatwo sprzedac. A takiego typowego hf żeby go "wygladzic" trzeba poic 2-3tygodnie średnio a mleczarzom nie oplaca sie a przede wszystkim nie chce w to bawić a cena przy sprzedaży bedzie i tak w granicach 500-600zl max. oczywiście w moim rejonach bo nawet 50-100km dalej moze być zgoła inaczej.

Opublikowano
1 godzinę temu, GABBER85 napisał:

czy dawać bykom chleb, bo moge miec z piekarni duze ilosci , suchy albo z pleśnią,

daje im czasami to żreją ostro

dawaj śmiało nie mocz jak są całe to pokrój ja daje 4.5 worków na 45 sztuk od 200 do 700 kilo 

Opublikowano

U sąsiadów moich też eternit ze stodoły poleciał. Ja tylko patrzę czy fotowoltaika jeszcze stoi. Sprzedane dwa polska czerwonA po 11,40 brutto. W 20 miesięcy po 600 brutto zrobiły. Niestety trzeci sporo od nich odstawał i jeszcze będzie żył

Opublikowano
45 minut temu, krzychu121 napisał:

To chyba taki  żart czy przez ostatnie kilka dni krowa poszła aż tak do góry? Chyba nie możliwe

W zasadzie nie żart a głupia odpowiedź na głupie pytanie 

Proponują 11.50 za ... krowe? Jałówke? Byka? Cielaka? Czy świnke morską? 

Pytanie w stylu - ile przyczep wam dało zboża z hektara ? 🥲

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
54 minuty temu, Cybulek17 napisał:

W zasadzie nie żart a głupia odpowiedź na głupie pytanie 

Proponują 11.50 za ... krowe? Jałówke? Byka? Cielaka? Czy świnke morską? 

Pytanie w stylu - ile przyczep wam dało zboża z hektara ? 🥲

no przecież naturalne, że za byka... 

Opublikowano
20 godzin temu, GABBER85 napisał:

czy dawać bykom chleb, bo moge miec z piekarni duze ilosci , suchy albo z pleśnią,

daje im czasami to żreją ostro

To nie ten sam chleb co kiedyś piekli , kiedyś stary chleb kurom dawali , dzisiaj zrobisz kurze 2 tygodniowa dietę na chlebie i kura po miesiącu sztywna , bo wątrobą padła . Tak samo i byka wykończysz...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v