Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Słabo... bo mówisz, że nówka sztuka nieśmigana a jak zajadą to spawana znaczy zesrana. Ode mnie facet  brał miesiąc temu  i tera wydzwania co drugi dzień bo widział świeżo narodzonego oseska w kojcu, a ja mówię, że jeszcze kilka dni potrzymię. Jak jeszcze raz zadzwoni to powiem, że zostawiam dla siebie, bo co mam powiedzieć, że nie mogę zatamować sraczki? 

Może kobite postaw na paszowozie to będzie branie xd

Opublikowano
7 minut temu, lemik napisał:

Słabo... bo mówisz, że nówka sztuka nieśmigana a jak zajadą to spawana znaczy zesrana. Ode mnie facet  brał miesiąc temu  i tera wydzwania co drugi dzień bo widział świeżo narodzonego oseska w kojcu, a ja mówię, że jeszcze kilka dni potrzymię. Jak jeszcze raz zadzwoni to powiem, że zostawiam dla siebie, bo co mam powiedzieć, że nie mogę zatamować sraczki? 

Może kobite postaw na paszowozie to będzie branie xd

To stoperan weź tylko nie mieszaj ssri 😛😛😛

3 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Widzę po olx , że podlasie hfkami zawalone i to 500 - 600zł . A u nas na północy tygodniowe po 1000

Kurła chcesz 600 zł to ci przyjedzie i daje 500 🤬 

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, lemik napisał:

Kolego sołtysie po 500 to cielęta były gdy byk był po 7 a nie 15  i to tylko podlaskie hfy

Ile realnie jest warty dorosły Podlaski hf? I żeby to był hf a nie skundlone z je 

Opublikowano

chce ktoś kasę za cielę, to musi być towar, a nie odpadek przy produkcji mleka. 

już się duża część nauczyła że seksowane sztuki rokujące a reszta kryta mięsnym. 

Opublikowano

@HF86 mam kolegę który ma krowy mleczne HF i mówił że ma krowy po inseminacje małe ale dające więcej mleka od tych dużych po 700 kg . Jak ktoś trafia potem takiego byczka po inseminacji to taki majster pewnie rośnie do 600 kg maks. I wiadomo że z tego zarobku potem mało 

Opublikowano

Dokładnie @HF86  Ostatnio sprzedawałem klatkę 20-22 miesiące byki.  Co z tego że sztuka, jak wszystko tak samo przy nich robione i dawane.  Jak 2 byczki z tego samego gospodarstwa w 21 miesięcy nawet 300kg mięsa nie dały, a z innego gospodarstwa w tym samym wieku prawie 400 mięsa.  Jakaś tam średnia 350kg mięsa od sztuki wyszła, ale na takie ********* nawet nie chce się patrzeć,  tym bardziej jak obok w klatce  lm aż puchnie w oczach a jeszcze mały

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, karol091193 napisał:

Dokładnie @HF86  Ostatnio sprzedawałem klatkę 20-22 miesiące byki.  Co z tego że sztuka, jak wszystko tak samo przy nich robione i dawane.  Jak 2 byczki z tego samego gospodarstwa w 21 miesięcy nawet 300kg mięsa nie dały, a z innego gospodarstwa w tym samym wieku prawie 400 mięsa.  Jakaś tam średnia 350kg mięsa od sztuki wyszła, ale na takie ********* nawet nie chce się patrzeć,  tym bardziej jak obok w klatce  lm aż puchnie w oczach a jeszcze mały

Karol nie chcesz cielaka? 😂

Opublikowano

A u nas inseminacja sztuczna pierwszy raz 80 zł. Cena stała od lat bo duża konkurencja. To dlaczego cielaki już tygodniowe są od 800-1100zl/szt.u rolnika? Lokalny handlarz sprzedaje cielaki z Podlasia, Mazowieckiego W tych cenach ale 2 tygodniowe u nas. Ciekawe. Północne rejony kuj-pom/pomorskie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v