Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 6.06.2022 o 20:34, Bananek napisał:

Gdyż? Dopłaty zaczynają przyjmować 15.03 trzymasz 30 dni. Kolejna osoba kupuje o od razu powiedzmy 16.04 składa go do dopłat, trzyma 30 dni i kolejna może złożyć 17.05 bo zazwyczaj termin składania dopłat jest przedłużany.

Liczy się stan na 15 maja

Opublikowano
12 minut temu, Daro20 napisał:

Liczy się stan na 15 maja

Mają być urodzone do 15 maja

48 minut temu, soltys48 napisał:

To było kwestią czasu. Jakoś trzeba wytłumaczyć spadające ceny 

Jak znowu jakąś afera z padlakami to byki będą w cenie świń. Swoją drogą dlaczego nikt nie zrobi afery z tymi zdechlunami z Danii czy Niemiec co palaszujemu z uśmiechem na ustach. 

Jak znowu jakąś afera z padlakami to byki będą w cenie świń. Swoją drogą dlaczego nikt nie zrobi afery z tymi zdechlunami z Danii czy Niemiec co palaszujemu z uśmiechem na ustach. 

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał:

Mają być urodzone do 15 maja

to nie mondra o tym wspominać. jak to jeden Kurpiok mówi 😁

toc większość ubojni to koncerny zagraniczne. Sęp Podlaski czy te abc w całej Polsce ma przynosić fest zysk. my jesteśmy ich koloniami do dojenia. 

Opublikowano

Jak uwalili te 2 zł na kg to nawet nie chce liczyć ile jestem w plecy. Zanim cena wróci taka to jesień pewnie. Ile trzeba będzie mieć tego bydła do tych ekoschematow żeby dostać te 500 parę złotych do hektara?

Mam 2.5 ha łąki i 6.5 ha ornych ile muszę trzymać bydła żeby dostać to wsparcie?

Screenshot_2022-06-07-21-51-33-964_com.android.chrome.jpg

I najwazniejsze czy te zwierzęta muszą być eko jak ja nie prowadzę produkcji zwierzęcej ekologicznej? Jest tutaj ktoś obeznany w tym temacie?

Opublikowano
59 minut temu, PatrykRogala napisał:

Mam pytanie odnośnie sprzedaży byków? Propozycja na dziś za hf 12,4zł waga 850kg mięsny 13,4zł waga 750kg. Sprzedawać czy czekać? Straszą obniżkami. 

Czy ta cena netto? A może brutto 🤔🤔

Opublikowano
6 godzin temu, PatrykRogala napisał:

Mam pytanie odnośnie sprzedaży byków? Propozycja na dziś za hf 12,4zł waga 850kg mięsny 13,4zł waga 750kg. Sprzedawać czy czekać? Straszą obniżkami. 

Ja bym po tyle sprzedał skąd jesteś bo mam 8 hf

Opublikowano

znaczy się szał się skończył 🤭

kuwa a 15 do sprzedaży 😖

taniutko kupione to I tak będzie zarobione. 

Opublikowano

ładne tusze. 

też dzisiaj parę byckow jedzie. ciepło im się robi, a i jeszcze podrożeją i nabiorę chęci na dalszą hodowlę 😆

Opublikowano

za dobre jeszcze 14 brutto oferta była 

ale I tak wbc 

Opublikowano
4 godziny temu, HF86 napisał:

ładne tusze. 

też dzisiaj parę byckow jedzie. ciepło im się robi, a i jeszcze podrożeją i nabiorę chęci na dalszą hodowlę 😆

Uległeś panice 🙂 a ktoś tu radził by nie robić tłoku🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v