Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Nie ma nic gratis. Chude bo odsadzone od mamek i dwa tygodnie na wodzie i sianie.

Ok 2tys

Ja podobne dwie słabsze sztuki w wieku 9-10 mscy z jesieni w wadze 200 i 230 kg sprzedałem za 3750 zł za sztukę.. to niezły gość musiał Ci to sprzedać bo koszt utrzymania mamki to 2500 zł hehe .. niech zgadnę że to dziadek odcięty od prądu hehe ?? 500 jeszcze Ci dołożył za zabranie.   To już jakaś wyższa szkoła handlu..

• Haha 1
Opublikowano

Sprzedał mi to gość który zimą wyciął 20ha własnego lasu...... Przypuszczam że większość z tu obecnych nie kupiła by tych sztuk. 

DZIADKI dbają o bydło a tacy powiedzmy nowobogaccy mają to głęboko w dooopie 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Dużo tu szczekałem🙃

Dzisiaj uzgodnione 14 netto   5%na brud  czekam na odbiór

Może następne będą droższe 

Nie jest źle ,karmione pewnie jeszcze po taniości 

Opublikowano (edytowane)

Z kolei ja chciałem dziś sprzedać 2 sztuki , 1 Mont , drugi Mięsny to 12.5 zł brutto tylko skup już zamknięty do poniedziałku, a w poniedziałek w dół , i podobno kolejki z towarem jak uj ... Kogoś polecacie Sokołów Podl + 50km ?. Musze sprzedać bo nie mam co dawać jeść :/  ( sianokiosznkę też chętnie kupie, tylko dobrą nie syf .. )

ps; I nie po sipmie i innym wyrobie prasopodobnym ... 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano
2 godziny temu, ThePerkins napisał:

Z kolei ja chciałem dziś sprzedać 2 sztuki , 1 Mont , drugi Mięsny to 12.5 zł brutto tylko skup już zamknięty do poniedziałku, a w poniedziałek w dół , i podobno kolejki z towarem jak uj ... Kogoś polecacie Sokołów Podl + 50km ?. Musze sprzedać bo nie mam co dawać jeść :/  ( sianokiosznkę też chętnie kupie, tylko dobrą nie syf .. )

ps; I nie po sipmie i innym wyrobie prasopodobnym ... 

Kupuj odrazu więcej na zapas bo jak w lipcu i sierpniu przysuszy mocniej to bela będzie po 200 albo i 250 zł przy tych cenach.

• Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, tomaszmab napisał:

Znajomy ma takie po 1200 kg bo w deszcz belowal 

@skorpion2021 odsadków hf to jeszcze nie widziałem hehe.. ile one mają ? Po 14 mscy odsadek?

Odradzam takie baloty, sam w tamtym roku takowe zrobiłem i fakt krowy zjadły ale smród nie z tej ziemi a i wywar łał się niczym szambo z Warszawy do Wisły 🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v