Skocz do zawartości

Ceny bydła 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też się zastanawiam czy sprzedawać. Bo jeszcze mogłyby z miesiąc postać. Ale też coś czuje, że może cena trochę polecieć, bo w kwietniu pejsy chyba nie będą bić. Ale to tylko takie pogłoski i proszę się nie sugerować

Opublikowano
26 minut temu, Cybulek17 napisał:

Ciekawostka 

Resized_Screenshot_20220330-093934_Chrome.jpeg

I nastąpiła by trochę z automatu selekcja naturalna,czy skutkowało by to lepszym towarem?🤔Napewno droższym towarem

• Like 1
Opublikowano

Karan beef  warte obejrzenia. 

unia pitu,pierdu, zielony ład i wygaszanie produkcji, a miliarderzy gigantyczne latyfundja w krajach 3ciego świata. korporacje robią swoje i mają wyniszczyć prywatnych wszędzie. 

Opublikowano
34 minuty temu, Baks00 napisał:

I nastąpiła by trochę z automatu selekcja naturalna,czy skutkowało by to lepszym towarem?🤔Napewno droższym towarem

Tutaj największy problem dla krowiarzy według mnie.  Z punktu widzenia producenta wołowiny już obserwuje,  że będą robili wszystko żeby cała produkcja odbywała się w gospodarstwie,  czyli swój cielak , wielkie dobrostany mamek itp . Podejrzewam,  że z czasem nas do tego zmuszą i tyle 

• Like 1
Opublikowano

Odsadki około  roku zaczęły kaszleć, chyba ktoś tutaj pisał, że daje sproszkowany czosnek i pomaga. Ktoś potwierdzi?

Opublikowano
1 godzinę temu, mat22889 napisał:

Ile teraz można dostać za nie mięsne byki? Nie hf ale też nie mięsne. Wielkopolska 

Tam najwięcej płacą. To nie Łódzkie. 🤔

Opublikowano
vat napisał:

Odsadki około  roku zaczęły kaszleć, chyba ktoś tutaj pisał, że daje sproszkowany czosnek i pomaga. Ktoś potwierdzi?

Nie raz tak miałem i to samo przechodziło.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, mat22889 napisał:

Ile teraz można dostać za nie mięsne byki? Nie hf ale też nie mięsne. Wielkopolska 

21,80 zł za O. ABP Pniewy (Wielkopolska) 

Edytowane przez Łukaszzz
  • Thanks 1
Opublikowano
27 minut temu, outstanding napisał:

Jakimi bykami insyminujecie jałówki żeby później nie było problemu z wycieleniem?  Insyminator zawsze proponuje jakieś mleczne SM.

Np. Blonde D'Aquitaine, mały cielak, a byczek rośnie ładny, albo limousine. Simental może mieć dużą głowę i będzie problem 

Opublikowano
9 minut temu, Servio napisał:

Dziś szwagierka sprzedała krowę 980kg-13zl 🤪

kawał krowy i ceny. 👍

Opublikowano

Witam, iLE w łódzkim można wolac za 4 krowy 700-800kg w niezlym mięsie. ? osoba co zawsze odemnie bierze mowi ze lekko ponad 9zl netto a tu czytam ze dużo więcej inni dostaja

Opublikowano
10 godzin temu, ab23 napisał:

Znowu to zrobiłem😄 sprzedałem 🐂14.3 jutro ładujemy skita 5% kasa pewna 

Wiem na fb wyncyj płacą ale spokojnść transakcji  jest ważna 

Mistrzuniu,  Kali2107 pyta czy ta cena netto czy brutto i kto brał jeśli można wiedzieć 😉

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, nexeqadore napisał:

Ile to wychodzi na żywą wage

Pomnóż tą cenę razy wybicie, które Ci wychodzi na O klasie czyli zapewne 51-53% i masz cenę na żywo.

Screenshot_20220330-213433.png

Edytowane przez donweter1989
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez latka890098
      Orientuje się ktoś jakie są teraz ceny żywca za byka LM? (Województwo Lubelskie)
    • Gość
      Przez Gość
      Witam czy orientuję sie ktoś w cenie opryskiwaczy Bury Krukowiak czy agrotehnika . Opryskiwacz ciagany 1200l bez komputera belka 15 ??
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
  • Dodaj nową pozycję...
v