Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bananek napisał:

Rolnik1973 napisał:

Tak za dzonderem dzwonią🙆🏻‍♂️

Sławek za częściami. Pewno znów się posypał dzon

trochę inne tematy a jd jeździ pafnucemu zdjęcie wysyłałem 🤭

Opublikowano
Krzak napisał:

Patrze że mało tych kosiarek na handel jest,jak szukałem do kupienia ze dwa lata temu to pełno tego było teraz skromny wybór.

Wszystkie oprócz twojej leżą już na złomie. 😉

slawek74 napisał:

jd jeździ pafnucemu zdjęcie wysyłałem 🤭

Kurna, to jakieś ruchome zdjęcie musiało być

U nas mówią na to film.

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ale on jest austriakiem

A to jeszcze gorszy niż Niemiec. Najbardziej zdenerwowany naród na świecie to Austriacy. Ledwo oczy otworzy i już po niemiecku musi gadać 

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

Nie rozpędzajcie się tak z tą nowoczesnością bo jeszcze możecie listwówkami konikiem kosić jak się dobrobyt skończy.

Opublikowano
Krzak napisał:

Nie rozpędzajcie się tak z tą nowoczesnością bo jeszcze możecie listwówkami konikiem kosić jak się dobrobyt skończy.

Serio uważasz, że jak zabraknie ropy to ktoś jeszcze będzie uprawiał ziemię? A tym bardziej łąki?

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, donweter1989 napisał:

Nawet tak nie żartuj. Kurpiok już zapewne siodła ukraińca i szykuje najazd na moje Bory.

A gdzie tam. Sam ledwo łaził jeden a gdzie mowa go siodlać 🤦‍♂️

Opublikowano

Serio uważasz, że jak zabraknie ropy to ktoś jeszcze będzie uprawiał ziemię? A tym bardziej łąki?

Ktoś będzie musiał. Ropy może nie zabraknąć ale te nowoczesne maszyny z całym szacunkiem ale są na dobre czasy,na ciężkie czasy są maszyny mało skomplikowane. A czasy idą ciężkie.

Miałem kiedyś taką listwówke na stalowych kołach jeszcze,żal że się sprzedało odmalowałbym i w ogródku postawił. A akurat może by sie przydała,jeszcze ze 20 lat temu ludzie u nas tym kosili.

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

Dziki szczaw i mirabelki raczej nie wymagają uprawy

Opublikowano
5 minut temu, Krzak napisał:

a tak z ciekawości. potrafił byś?    bo ja tak.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

kazał herbatę ze ślinami nietoperza pić.

na jaka przypadłość?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

a tak z ciekawości. potrafił byś?    bo ja tak.

No coś ty. Tą naszą to tylko raz pamiętam że w użyciu była.Pamiętam że jako dziecko przyniosłem dwie stare opony na przód oparłem o ten dyszel i bawiłem się na niej że niby to traktor :D:D

Opublikowano
4 minuty temu, witejus napisał:

A ja jeszcze mam

Dzisiaj to fajny gadżet takie coś

Przed chwilą, Pafnucy napisał:

no to skąd pomysł że ktoś robił tym będzie?

A jak elektronika zawiedzie to czym będą robić? Wiadomo nie takimi listwówkami ale taką osą czy tą rotacyjną.

Opublikowano
51 minut temu, szymon09875 napisał:

Kwas z akumulatora na wykałaczkę i w dziąsła trzeba wcierać. Na zęby pomaga, przestają boleć. A wiem że i na inne bakterie układu pokarmowego.

Też słyszałem o tym sposobie. Zapomniałeś że akumulatorem trzeba dobrze potrząsnąć. Taki gość z wioski od nas stosował i już z 10 lat żaden ząb nie boli 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzak napisał:

Dzisiaj to fajny gadżet takie coś

A jak elektronika zawiedzie to czym będą robić? Wiadomo nie takimi listwówkami ale taką osą czy tą rotacyjną.

elektronika da się naprawić. tak jak i każdą inną awarię. łatwiej jaką diodę wymienić niż tryb w skrzyni.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, donweter1989 napisał:

Jak nic zastojały z braku zajęcia 😁

Oglądałem dzisiaj kanał tego twojego ziomka z Żalna. Oni jeszcze coś tam uprawiają z tego gospodarstwa co kiedyś mówiłeś. Ten chłopak to leczy się w jakiś sposób,ktoś tej rodzinie jakoś pomaga?

Opublikowano
28 minut temu, Krzak napisał:

No moja jest droga bo porządna zero luzów,nie huczy. I jednak nie sprzedaje.

Na wiosnę tylko muszę osłonę dokupić tą lżejszą z plandeki.

Nowe chodzą te kosiarki 165 po 4,100 jak patrze to gdzie nowa z plasteliny do mojej porządnej kosiarki. Nawet farba fabryczna mało zdarta.

Przyprowadź najgorszego klamota i wieczorem odbierzesz bez luzów 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

elektronika da się naprawić. tak jak i każdą inną awarię. łatwiej jaką diodę wymienić niż tryb w skrzyni.

Da się ale kto ci to naprawi,chyba że ty sam to ogarniasz. U nas koparka stała ponad miesiąc w sezonie nie sprawna przez jakiś czujnik.

Opublikowano

a jak zwykły ... no powiedzmy wtrysk wysiądzie, to zrobisz to sam?

1 minutę temu, Krzak napisał:

Da się ale kto ci to naprawi,chyba że ty sam to ogarniasz. U nas koparka stała ponad miesiąc w sezonie nie sprawna przez jakiś czujnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v