Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Olej Fuchs Agrifarm Stou 10W30 5l  89 zł

FUCHS TITAN TRUCK PLUS 15W40 20L- 286 zł

ceny w necie  z października 2021, teraz ponad 5% drożej

Tego turdusa wziąłem po cenie przejściowej po podwyżkach i przed podwyżką bo dziś dojeżdża nowy o 30zł droższy. 

Opublikowano

Nie na turdusie 330, 2812 i 174.

kornik, case i fendt na Coma 10W40

Opublikowano
35 minut temu, TheraRolnik napisał:

Czyli za dużo robię bo jak zasnę to śpię jak zabity 🙈🙈

albo za krótko śpisz, jakbyś długo spał miałbys mniej czasu na robote przez co niebyłbyś zmeczony przez prace fizyczne co skutowało by zwidami i lękami 

chyba dobrze wyjaśniłem  :D 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kris91 napisał:

o tym właśnie pisałem. zaczęło się od jednego człowieka, który sprzedał feralne mieszkanie i potem inni doświadczyli tego samego. zresztą czytajcie sami.

drodzy koledzy w istocie milcząc będę bardziej aktywny niż ktokolwiek podczas tych rozmów, albo nie chcecie albo nie potraficie mnie zrozumieć. kończę wątek o moich przygodach i peturbacjach zdrowotnych. mam nadzieję, że nigdy czegoś podobnego nie doświadczycie, choć nie wierzę aby większość z was tego nie przeszła, tylko boicie się narazić na ostracyzm. jak nie głupie docinki to choroba psychiczna. tylko nieliczni zdroworozsądkowo próbują do tego podejść co nie znaczy , że mają racje ale przynajmniej chęci tak jak kolega @kizak reszta to zwykle forumowe... nie kończę  z @TheraRolnik na czele. nie pozdrawiam i żegnam.

Edytowane przez Drewnopoulos
Opublikowano
Drewnopoulos napisał:

tu nauka nic nie pomoże, może egzorcysta, albo różdżkarz, może jakieś cieki wodne pod mieszkaniem, ale u dziadków w bodzentynie też mnie straszyło nie tylko w ostrowcu. a to wszystko zaczęło się dziać odkąd dziadek chce mi odpisać swoje gospodarstwo. jeszcze  raz czy dwa dostaję sygnał połączenia i nie ma nic żeby ktoś dzwonił. 2 razy zdarzył się dzwonek do drzwi i nikogo nie było. może to tylko złośliwość rzeczy martwych, ale coraz bardziej zaczyna mnie to niepokoić.

nie różdżkasz tylko dobra pała leszczowa.....

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Tego turdusa wziąłem po cenie przejściowej po podwyżkach i przed podwyżką bo dziś dojeżdża nowy o 30zł droższy. 

Ja mam oleju na 4 lata kupionego przed podwyżkami.

Opublikowano
HF86 napisał:

W piątek jak neptunowanie cały dzień aby zdążyć przed roztopami to wieczorem powieki się zamknęły w momencie położenia głowy na poduszce. A jeszcze jakby jaką przoskwinke musiał obrócić tegoż wieczoru 🙉

a ja jak w sobotę dostałem w kość fizycznie i psychicznie to narpierw godzinę nie mogłem usnać trzy snu i znowu trzy przewracania z boku na bok ...

Opublikowano

Jeśli będzie tej jakości jak paliwo to żadna oszczędność na tym oleju.

Beczkę oleju 60l Coma 10w40 kupiłem 1,5 roku temu za 650

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

a ja jak w sobotę dostałem w kość fizycznie i psychicznie to narpierw godzinę nie mogłem usnać trzy snu i znowu trzy przewracania z boku na bok ...

A co dżondera pchałeś?

• Haha 5
Opublikowano

wszystkim niedowiarkom. proszę zobaczyć mój licznik z komentarzami zatrzymał się na 21 mimo, że wciąż piszę. co oznacza ta liczba? konto na profilu założone 13, a przecież od dziecka unikam jak ognia tej liczby i nie mógłbym tego zrobić. każdego 13 dnia miesiąca unikam jakiejkolwiek aktywności nie wychodzę z domu. przypadek?

Opublikowano
2 minuty temu, Drewnopoulos napisał:

wszystkim niedowiarkom. proszę zobaczyć mój licznik z komentarzami zatrzymał się na 21 mimo, że wciąż piszę. co oznacza ta liczba? konto na profilu założone 13, a przecież od dziecka unikam jak ognia tej liczby i nie mógłbym tego zrobić. każdego 13 dnia miesiąca unikam jakiejkolwiek aktywności nie wychodzę z domu. przypadek?

Może zadbaj o swoje życie duchowe bardziej? Różaniec możesz odmawiać.

Opublikowano
4 minuty temu, Drewnopoulos napisał:

A napisz w cenie paliwa po ile u Ciebie paliwo i zobaczysz że będzie 22😁

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

a po co Ci to ? zaraz drewnem zabronią palić ....

szubienice szybciej się buduje z pomocą piły łańcuchowej 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, V12 napisał:

Od 12 lat stosuje w tych sprzetach , 1:40 i jest ok 

1:25 to tylko dym , mniejsza moc i kupa nagaru na tłoku 

Moj duży skuter co automatycznie dozuje olej to jak obliczylem to pracuje na 1:60 a przebieg to juz ma że ho ho 

W makicie 1: 50 robię

21 minut temu, slawek74 napisał:

a po co Ci to ? zaraz drewnem zabronią palić ....

A bo mam 4 x mniej ja Rysiek. 😢

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
Pafnucy napisał:

A bo ma 4 x mniej ja Rysiek. 😢

kolekcjie będziesz robił https://youtu.be/1vXq6L7c1RQhttps://youtu.be/9oe3pqVt2zEhttps://youtu.be/QOjNBx6_ow0https://youtu.be/-6e1Dn9kCCo

Opublikowano

O, to u mnie w nocy podłoga trzeszczy nie raz i wtedy wkur***ny przebudzam się i mówię "ciszej do h*ja, zaraz sami pójdzieta krowy rano doić" i cisza do rana wtedy, nawet duchy doić nie chcą 😂😂😂😂😂

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Coś źle wstawileś. 

Pada za Łukowem? W Lublinie tylko trochę. 

A co ty w Lublinie robisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzak napisał:

A co ty w Lublinie robisz?

Siedzę w samochodzie i na małżonkę czekam. 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy napisał:

Siedzę w samochodzie i na małżonkę czekam. 

Aha to jeź tam spokojnie.

Opublikowano

Nom dzięki. 

Ludzie ostatnio bardzo spokojnie jeżdżą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v