Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Zgadza się, dodatkową słabością tego ciągnika jest słabe filtrowanie. Gdyby zamiast butli powietrza zapodać tam zbiornik z olejem pojemności 25l wszystkie problemy znikną jak ręką odjął. 

I to jest powód dla którego nie założyłem joysticka do tura

Opublikowano
42 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pierony jasne , czemu mnie tylko jedna osoba obserwuje na AF 🤔

O jej, o jej normalnie weź Pozitiwum, nie masz większych problemów jak dziecko normalnie 

• Haha 3
Opublikowano
18 minut temu, hubertb napisał:

Całe nieszczęście tego podnośnika to mały otworek w cylindrze. Jego zadanie to ograniczenie wysuwu siłownika. Ten otworek wymusza stosowanie pierścieni stalowych na tłoku które siłą rzeczy przepuszczają. W XXI wieku można sprawę rozwiązać absolutnie nie jest to jednak bardzo tanie wymaga wymiany zespołu siłownika na taki który otworu nie posiada wtedy stosuje się uszczelnienia typowo siłownikowe. Ograniczenie rozgrywa się zaworem odcinającym:

Zawór zwrotno odcinający ze sprężyną gwinty: M22x1.5 przepływ: 80L/min ciśnienie max: 400bar sklepDLArolnika.pl

Łączy się go dorobionym cięgnem z ramieniem podnośnika. Rozwiązuje to problem raz na zawsze. 

Najtaniej i naj rozsądniej jest kupić taki zawór i zamontować go na wężu i puki co sterować nim ręcznie. Jeśli to nie pomoże sam zdecydujesz czy zrzucać plecak i wymieniać siłownik. 

Dla zainteresowanych napiszę jak zmienia się siła siłownika:

ciśnienie max 135bar= 5,4 tony siły wypychającej 

ciśnienie max 180bar= 7,2 t czyli z prostych obliczeń proporcji wynika że z 700kg udźwig wzrasta do 950kg. 

Czyli nie ma co kombinować, zrzucić plecak, przejrzeć te oringi czy jak to się tam nazywa bo ponoć na tym może puszczać, jak nie to od razu wymienić tłok i cylinder. 

10mm z wieczorno - nocnego śniegu, grudzień 65mm. Pieniędzy znów wydał, przegląd w aucie zrobiony, benzyna do glebogryzarki i kosiarek kupiona, dobrze, że jeszcze jaj trochę do sprzedania 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli nie ma co kombinować, zrzucić plecak, przejrzeć te oringi czy jak to się tam nazywa bo ponoć na tym może puszczać, jak nie to od razu wymienić tłok i cylinder. 

10mm z wieczorno - nocnego śniegu, grudzień 65mm. Pieniędzy znów wydał, przegląd w aucie zrobiony, benzyna do glebogryzarki i kosiarek kupiona, dobrze, że jeszcze jaj trochę do sprzedania 🤔

Tak zapytam. Masz etat, z końcówki co napisales wynika ze brakuje Ci pieniędzy 

Opublikowano
12 minut temu, TheraRolnik napisał:

Sugerujesz że mój siuwar zły 🤔

Nie , tylko jak się bydło przyzwyczai to skąd weźmie takie dobrego 😛

Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pierony jasne , czemu mnie tylko jedna osoba obserwuje na AF 🤔

Bo jesteś ściemniacz, klamczuch, zacofaniec i bajkopisarz.

Znalazłeś już jakąś ruderę na kurwiach co by porządnej okolicy nie szpecić swoją obecnością? 

@Rolnik1973 - gdzie ty? Internet odcięli? Czy sie wywaliłeś jak Jan Rodzyn?

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

O jej, o jej normalnie weź Pozitiwum, nie masz większych problemów jak dziecko normalnie 

Marek no co 😜 

Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo musiałem a jak coś zaczynam to to kończę w przypadku technikum. 

I mieszasz pojęcia. Nauczanie w szkole i wiedza która się przydaje to co innego niż namowy innych i zmienianie poglądów.

Po 100kroc bardziej przydaje mi się wiedzą którą zdobyłem od praktyków niż tak teoria której uczyli żeby zdać egzaminy zawodowe

Opublikowano
3 minuty temu, Wędrowycz85 napisał:

Znalazłeś już jakąś ruderę na kurwiach co by porządnej okolicy nie szpecić swoją obecnością? 

Głupi jesteś jak lewy gumofilec 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tak zapytam. Masz etat, z końcówki co napisales wynika ze brakuje Ci pieniędzy 

Lubię mieć bilans dzienny choć na zero ale przeważnie się to nie udaje. Bo tak jak dziś chociażby - 162zł przegląd, 120 benzyna. Ale to się wyrówna z sobotą a nawet sobota przewyższy.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo musiałem a jak coś zaczynam to to kończę w przypadku technikum. 

I mieszasz pojęcia. Nauczanie w szkole i wiedza która się przydaje to co innego niż namowy innych i zmienianie poglądów.

Po 100kroc bardziej przydaje mi się wiedzą którą zdobyłem od praktyków niż tak teoria której uczyli żeby zdać egzaminy zawodowe

yoo, wiecznie liczyliśmy opory orki albo jak za agregatowac maszyne bo to będzie na egzaminie🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A mi nie. Pszczoły to sama podstawa, reszta książki, czasem filmy. Dużo rzeczy, które mi są teraz potrzebne się nauczyłem w szkole. A to co do gospodarzenia trzeba to wystarczyła obserwacja i dziadka słuchać a potem metoda prób i błędów.

Opublikowano
8 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Ta okolica jego to porządna jak ty, koniowale. Uglaskałeś dziś? 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, krilan06 napisał:

No właśnie, coś podejrzanie tani

jeśli cena faktycznie jest taka to pewnie już go nie ma, jakiś handlarz w ciemno przelał kasę już za niego

a dzwoniłeś tam był jakiś nr telefonu w ogloszeniu zawsze można zadzwonić zapytać co i jak

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A mi nie. Pszczoły to sama podstawa, reszta książki, czasem filmy. Dużo rzeczy, które mi są teraz potrzebne się nauczyłem w szkole. A to co do gospodarzenia trzeba to wystarczyła obserwacja i dziadka słuchać a potem metoda prób i błędów.

Nooo, szczególnie wiedza z matematyki bardzo potrzebna na codzień 🤣🤣

Ceny liczę sinusem i kosinusem a potem to potęguje i sprowadzam do wspólnego mianownika 🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Głupi jesteś jak lewy gumofilec

To i tak dwa razy mądrzejszy niż ty😎

Opublikowano
12 minut temu, Wędrowycz85 napisał:

Cały czas jestem

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo zawsze ma wyjść na moje a nie na twoje chociażby.

Głupie podejście. Bardzo. Utrudniasz sobie tylko tym, a wydaje Ci się że to jest dobre.

1 minutę temu, DANDYS napisał:

no a jak 😄

trzymajta kciuki, części przyszły, ide

Daj znać ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v