Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tu gdzie leżą i stoją jest wyżej , dopiero za legowiskami jest zaniżone 

To tańsza obszarpana 60 z turem

Chyba swoje pomysły 😉

Nie jest twoją mocną stroną 🤭

Przecież tam 60 z turem normalnie wjeżdża , nawet 3p z kanibau Kunów się mieści

No to na co Ty czekasz :o

WY***AC to wszystko ze środka zrobić ze dwa kojce a od ściany paszowy :o

Opublikowano
8 minut temu, TheraRolnik napisał:

4 krowy trzymać gdzie tu sens i logika 🤦 albo dużo albo wcale ... Czy masz 4 czy 40 to i tak jesteś uwiązany bo musisz być na czas w oborze 

4 krowy lux , będą cielaki je doić 

Opublikowano
11 minut temu, DANDYS napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣,

10 minut temu, gregor1284 napisał:

😂

9 minut temu, szymon09875 napisał:

To się nie dzieje 🤣

7 minut temu, Qwazi napisał:

😂

Nie zeszczajta się 

7 minut temu, TheraRolnik napisał:

Dobrze godosz 

Toczka najlepsiejsza 😉😉

IMG_20211203_211457.jpg

Nie najlepsza , tylko najtańsza 

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

4 krowy trzymać gdzie tu sens i logika 🤦 albo dużo albo wcale ...

na mamki i dla mleka dla cieląt , u nas tacy niektórzy  tak robią , 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Dej spokój Gregor. Widziałem taką akcję. Troll podpięty do 255, zdjęte podpory i uwieszony ma dwóch łańcuchach. Na ciągniku z przodu zapodane dwa obciążniki tylne od c330 starego typu. Jak popatrzyłem na robotę🙆, to już wolałbym chyba taczką🤔

do obór na głębokiej ściółce z wysokimi progami najlepsze wyjście 

Opublikowano
6 minut temu, TheraRolnik napisał:

🤭🤭😅

To czemu jej nie używasz 🤔

Przecież więcej czasu zajmie wyciągnąć z garażu , przyjechać , otworzyć wrota , wywieść i z powrotem do garażu , to k**wa od 10 krów kupy wyrzucić szybciej taczką ogarnę 

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

na mamki i dla mleka dla cieląt , u nas tacy niektórzy  tak robią , 

Jedyna opcja, bo jak je doić dojarką to ch*j z tymi krowami i z tym mlekiem ... 

To lepiej kupować cielaki odpojone i nie babrać się z mlekiem 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Weź Ty Marcin przestań pitolić o tym, że najtańsze. Co z tego, że tanie, jak wymagające wysiłku, płaczesz, że ręce drętwieją a nic nie patrzysz, żeby było lżej, łatwiej, tyko żeby było tanie, będziesz miał pieniądze, a zdrowia braknie. Co z tymi pieniędzmi będziesz robił, poduszkę sobie wypchasz, czy dzieciom zostawisz?

Opublikowano
8 minut temu, Uziu92 napisał:

nie chcesz biardzkiego kupić ode mnie ? 600 l 15 m z hydraulika.

Tomek miał bliżej taki sam

1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

I roboty od ch*ja nawet przy tych 4 szt ... 

A cielaki można zarłaki kupować i mleko nie potrzebne 👍

W pastuch puścić z cielakami  , zimą do stodoły 

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał:

No to na co Ty czekasz :o

WY***AC to wszystko ze środka zrobić ze dwa kojce a od ściany paszowy :o

To trzeba wrota powiększyć ,bo tam są tylko 3m to na dwa kojce za mało

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

do obór na głębokiej ściółce z wysokimi progami najlepsze wyjście 

W takim przypadku masz rację i zapewne też bym tak robił gdybym musiał. Ja to widziałem z płytkiej ściółki i bardzo to wyglądało słabo

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przecież więcej czasu zajmie wyciągnąć z garażu , przyjechać , otworzyć wrota , wywieść i z powrotem do garażu , to k**wa od 10 krów kupy wyrzucić szybciej taczką ogarnę 

Marcinku lubię Cię i napisze Co tylko tyle. Kręgosłup w ciągniku tak nie ucierpi jak przy taczce i widłach. A na Allegro ani żadnym portalu, czy sklepie go nie kupisz. Jeśli dobrze sobie to wyobrażam to Ty masz tam wszystko gotowe pod tura. I masz tego tura

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zamiast siedzieć tu na AF to idź tam i kombinuj co jak może być a nie będziesz snuł fantazje. 

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

Weź Ty Marcin przestań pitolić o tym, że najtańsze. Co z tego, że tanie, jak wymagające wysiłku, płaczesz, że ręce drętwieją a nic nie patrzysz, żeby było lżej, łatwiej, tyko żeby było tanie, będziesz miał pieniądze, a zdrowia braknie. Co z tymi pieniędzmi będziesz robił, poduszkę sobie wypchasz, czy dzieciom zostawisz?

Dzieci nie mam , i na pieniędze też się nie znosi 

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A ch*j z tą taniością ... Stary jeszcze nie ma 50tki a już chodzi i narzeka że wszystko go boli jak by miał 70lat ... 

Ale gnój po co na łyżkę i wywieźć jak można taczką, kiszonkę po co ciągnikiem jak można taczką, ziarno z magazynu do śrutowania po co łyżką jak można ładować do worków, worki na wózek do ciągnika, przywieźć a później z wózka pod śrutownik 🤦🤦

Ja tam powiedziałem że pier**le te taczki i czy gnój czy ziarno itd wożę ciągnikiem 

Na początku było że po ch*j że k**wa kombinuje a teraz sam tak zaczął robić .... 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

dokładnie , to wyjście na głęboką ściółkę i wyprzątanie z mniejszą częstotliwością niż codziennie ale na brak zbóż i słomy nie narzekasz to możesz turlac zwozić i słać ,  mówiłem brać szóstke tow połączeniu z lepsza prasa  byś ładnych balotów naturlał i zwoził na ściółke

to tylko dojne wymagają higieny , wyprzątania regularnie spod ogona tp , wejdziesz w same opasy to nie bedzie trzeba codziennie taczkować NPK

Edytowane przez konteno
Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A nie możesz kojców zrobić jeden za drugim ? 

Na czas wyrzucania wyganiać na zewnątrz. U mnie kojec 8x4.6 i przy 12 sztukach takich przed odstawa już gnój co 3-4 tygodnie wyrzucam, jak małe takie 150-200 kg to i raz na dwa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v