Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

weź fb, tam się najlepsiejsi fachmeni reklamują, świetne rekomendacje mamy, teściowej, kochanki i fumfla od harnasia, dzwonisz i już nie masz tego małego problemu 🤭

Na spotted ostatnio widziałem jak chłop telewizor plazmowy do regipsu przykręcił 🤣

29 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ja w konnym zmienił na 12 i się to dla mnie bardzo podoba, można by spokojnie na 14 dać i w jęczmieniu już by zlało 

15 cm każdy lepszy siewnik ma fabrycznie, sam w takim rozstawie sialem kilka razy i jak najbardziej ok. Ba, nawet 17.5 i tyle chciałem uzyskać ale rama mi nie pozwoliła na taki rozstaw i musiałem zwezyc :/

• Like 1
Opublikowano

już ja tych cyrków się naogladalem. 

kuwa dwa filmiki na yutubie i fachmeny w uja. 

a tych co debili brali też nigdy nie żałowałem. cena razy 3 skoro mieli tyle zaoszczędzić 🤭

Opublikowano
21 minut temu, Bananek napisał:

Wyeb bojler do kotłowni, będziesz pan bardzo zadowolony. Ja tak zrobiłem. Żałuję, że tak późno.

Piec stoi w kuchni bo to kaflowa piecoqchnia , a bojler w łazience. Na kotłownię nie ma miejsca bo to stare małe parterowe budownictwo z  lat 70tych gdzie w każdym pokoju był piec kaflowy a komin wymurowany by z każdego pomieszczenia był szyb do podłączenia. 

IMG_20221003_180642.jpg

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, HF86 napisał:

weź fb, tam się najlepsiejsi fachmeni reklamują, świetne rekomendacje mamy, teściowej, kochanki i fumfla od harnasia, dzwonisz i już nie masz tego małego problemu 🤭

Wezmę paproka i będę się użerał z bałwanem po drugie nie będę h....m  płacił jak sam umiem zrobić.Tylko jakoś nie cierpię zakładać płytek.No ale co zrobić,same na ścianę nie wejdą.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
29 minut temu, PAN88 napisał:

Cielaki

No to ja bym takich pieniędzy nie dał. Zawsze jak obmyślam cenę to się zastanawia ile sam bym zapłacił 

30 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

U nas, że tak powiem spore rozdrobnienie, mało było i jest traktorów "od nowości" - moje strony i tym bardziej rejony na południe, południowy wschód ode mnie to królestwo samów, choć teraz nie wiem czy jest to poprawne stwierdzenie ale kilka lat wstecz na pewno.

U nas trochę było od nowości jeszcze za poprzedniego ustroju. Potem była przerwa i tak od 2010 może 2012 znowu się nowe zaczęły pojawiać. Ja nie miałem. Samochód tak, ciągnika nie. Gospodarstwa różne od 5 do 200 ha

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

jakoś dziwnie mu tą lokalizacjię podałeś 🤔 od nas to dwójką

To nie ja mu tak podałem. Chłopaki w tygodniu mu podrzucili to się trzymam. Nie będę podważał tych co mają wiedzę 😉

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

może ma katar 🤔

Jak tak to może trzeba by go poszukać bo się chłopak na śmierć zakręci jak tym rowerem będzie do rana błądził 🤔🤭

Przed chwilą, hubertb napisał:

Jak najbardziej, czynne całą dobę. 

Bez przesady, aż tak nie będę Ci czasu zabierał. Jutro brata dokładnie wypytam co to jest z tym ciągnikiem 

Opublikowano

podobno nowego teścia ugaduje. jakiegoś ziarkowca, a nie te krowy do dojenia 🤫

Opublikowano
46 minut temu, marcin19071980 napisał:

Jeszcze 18metrow i podłoga 🤮🤮

Fachowca było wziąć...

Sknyra 🤭

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

może ma katar 🤔

Sławek, a może on nie jedzie tylko krowom łby na biało maluje, żeby były "jak tatowe"🤔🤭

2 minuty temu, HF86 napisał:

podobno nowego teścia ugaduje. jakiegoś ziarkowca, a nie te krowy do dojenia 🤫

To on w tajemnicy chce się na ziorka przerzucić?🤔😉

Opublikowano
42 minuty temu, szymon09875 napisał:

Na spotted ostatnio widziałem jak chłop telewizor plazmowy do regipsu przykręcił 🤣

15 cm każdy lepszy siewnik ma fabrycznie, sam w takim rozstawie sialem kilka razy i jak najbardziej ok. Ba, nawet 17.5 i tyle chciałem uzyskać ale rama mi nie pozwoliła na taki rozstaw i musiałem zwezyc :/

Chłopie jak tak lubisz rzadko to siej jak kukurydze 😉 około 70 cm . Będziesz zadowolony 👍

Opublikowano
43 minuty temu, konteno napisał:

Piec stoi w kuchni bo to kaflowa piecoqchnia , a bojler w łazience. Na kotłownię nie ma miejsca bo to stare małe parterowe budownictwo z  lat 70tych gdzie w każdym pokoju był piec kaflowy a komin wymurowany by z każdego pomieszczenia był szyb do podłączenia. 

IMG_20221003_180642.jpg

A po cóż tyle rur?to jakaś bimbrownia?😆

Opublikowano
12 minut temu, Dziad932 napisał:

Fachowca było wziąć...

Sknyra 🤭

Nie ma takiej opcji.Podobno jak się człowiek trochę pow....a to jest lepsze krążenie 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

na oponkach 12,4 i najwęższym ustawieniu czyli 125cm

Pieter ten rozstaw to im wyszedł "dla jaj" ciągnik ustaw na 1,5m przód i tył. Do tego zapodaj tam 14,9, koła od roweru tam wsadzali z racji idiotycznych oszczędności nie dla tego że takie powinny być. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie warto, tak dziadek robił, ojciec i on tak będzie. Tak samo jak ten z pod Bełchatowa, różnica taka tylko, że Piotrek to chociaż nie narzeka że się nie opłaca 👍

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 4
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Ale czemu ty się tak unosisz :o

Gdzie się unoszę 🤔 chyba mogę skomentować twoje podniecenie szerokim rozstawem siewnika 😊 przecież to forum publiczne😉

Opublikowano (edytowane)

Ludzie jaką d47 mi szukać , bo teraz jest trochę czasu żeby gdzie jechać obejrzeć 😉

Edytowane przez Dziad932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v