Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał:

skrzywdzony 😜

Skrzywdzony zdrowotnie z powodu wykonywanego zawodu😜

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

może i drobniejszy ale głębiej wchodzi i chemią  pokraszony 

Dębowy najbardziej rakotwórczy, alergen straszny. Wiem po sobie. Nic tak mi nie drażni dróg oddechowych jak to gówno.

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Niby prawie 70h teorii i 30 praktyki. No ciekawe. Pszczelarz okoliczny poleca. Zajęcia na pasiekach Uniwersytetu Rolniczego.

Musiałbym zajrzeć na papier ile tam godzin w teorii miało być bo nie pamiętam... Myśmy mieli teorię w siedzibie BZP, praktyczne u jednego dużego pszczelarza z Bielska ale swoich wrażeń, zresztą nie tylko swoich nie będę wyrażał na temat tej pasieki... Na pewno tu więcej godzin wychodzi bo my mieliśmy to przez 5 kolejnych sobót i niedziel. Za takie pieniądze bym się poważnie zastanowił, wtedy kiedy ja szedłem to nie było nad czym myśleć.

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Patrzcie kto jałówki handluje 

Cena iście celebrycka 

Screenshot_20221020_192356_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20221020_192612_com.android.chrome.jpg

podrożała, pewnie zobaczyła za ile Ty sprzedales 🤭

były po 9 jeszcze z dwa tygodnie temu. akurat w moim regionie do handlu 

Opublikowano
13 minut temu, konteno napisał:

ja tez już formaldehydu i pyłu z płyt wiórowych nie wdycham alem co cię kleju duocoll nawąchał z wiader 20 i 30litrowych to moje😁

przy dzisiejszych stawkach godzinowych to ok 16,67 PLNów wychodzi 

To taniej wam wyjdzie niż żony trzymać 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Musiałbym zajrzeć na papier ile tam godzin w teorii miało być bo nie pamiętam... Myśmy mieli teorię w siedzibie BZP, praktyczne u jednego dużego pszczelarza z Bielska ale swoich wrażeń, zresztą nie tylko swoich nie będę wyrażał na temat tej pasieki... Na pewno tu więcej godzin wychodzi bo my mieliśmy to przez 5 kolejnych sobót i niedziel. Za takie pieniądze bym się poważnie zastanowił, wtedy kiedy ja szedłem to nie było nad czym myśleć.

A no, podobno swego czasu takie kursy za darmo były. Ale generalnie lipy raczej tam się nie uświadczy. Do początku listopada pasowałoby dać znać czy się idzie na to coś.

Opublikowano

Jeśli chodzi o jakąkolwiek wiedzę to jak najbardziej polecam. 

Dokopałem się do finansów i myśmy płacili 60zł u prezesa "wpisowego" a potem w trakcie zajęć 100zł się dopłaciło do obiadów bo w każdym dniu zajęć był dla uczestników obiad.

Opublikowano

Dlatego kusi spróbować, ale taki kurs raczej dla osób które chcą w to wejść 'głębiej'. Swoje zresztą to kosztuje. Zobaczymy. Przerastać mnie życie zaczęło i pasuje trochę ograniczyć zajęć. A ja znów na te pszczoły się nakręcam. Jak żyć..

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Kurła, najpierw bluzę przemieliłem rozdrabniaczem. Ale to uj bo zostały skrawki do wycierania rąk ze smaru.

Najgorsze że gałęzie powyrywały wiązki elektryczne, a te z kolei rozerwały przewód od zbiorniczka płynu hamulcowego.

Ech, jeszcze trzeba z netu sciągać, bo nie dot 4 tylko olej aza red😤😤😤

Wlej płynu i zobacz co się stało 🤭

Opublikowano
51 minut temu, sadownik12 napisał:

Ja już wyjebane mam na precyzję. aby zrobione było i $$ się zgadzał. Na montażu to aby wyrzynarka była. A resztę sie zatenteguje 🤣. Jak sobie pomyślę dzwigać zagłębiarkę to pier**le. Ale ogólnie, trzeba robotę zmienić. Bo po kontakcie z pyłem dębowym gardło na następny dzień boli. Więc uczulenie już tuż tuż. Kup se makitę z szyną, bo to zawsze się przydaje.

Mi to na zatoki sk***iel najgorzej działał ... 

28 minut temu, jacor73 napisał:

Bo Ty jesteś pipa, ja też nie wiedziałem, nikogo się nie pytałem. Złożyłem wniosek i już wszystko wiem.

I co myślisz że dostaniesz ? 

A ch*je wymyśliły jakieś profile zaufania czy uj wie co , jakby nie można było jakiejś cywilizowanej aplikacji stworzyć a najlepiej razem z  ewnioskiem plus . Specjalnie utrudniają pisiory jedne....

26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Widać, że 74 rocznik to dużo dziwaków. Już drugi taki egzemplarz...

A który pierwszy ?

Opublikowano
13 minut temu, sadownik12 napisał:

Dlatego kusi spróbować, ale taki kurs raczej dla osób które chcą w to wejść 'głębiej'. Swoje zresztą to kosztuje. Zobaczymy. Przerastać mnie życie zaczęło i pasuje trochę ograniczyć zajęć. A ja znów na te pszczoły się nakręcam. Jak żyć..

Z czegoś trzeba zrezygnować. 

Kurła, jeszcze sobie zapomniałem kukurydzę pomieszać, dobrze, że se przypomniałem, choć zimna 🤔

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

A który pierwszy ?

A mój śfagier... I też z sierpnia jest...

Opublikowano
23 minuty temu, malaczarna napisał:

To taniej wam wyjdzie niż żony trzymać 

I głowa taką nie boli 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A mój śfagier... I też z sierpnia jest...

To masz bonus od wujka, jesteś poczciwy chłopok 😉

Opublikowano
30 minut temu, DANDYS napisał:

pojebało ich z tymi cenami, 7tys za opryskiwacz, i to golas

Ja z 7 podniosłem na 7800 i dziś dwa telefony 🤷

22 minuty temu, Dziad932 napisał:

Mi to na zatoki sk***iel najgorzej działał ... 

I co myślisz że dostaniesz ? 

A ch*je wymyśliły jakieś profile zaufania czy uj wie co , jakby nie można było jakiejś cywilizowanej aplikacji stworzyć a najlepiej razem z  ewnioskiem plus . Specjalnie utrudniają pisiory jedne....

A który pierwszy ?

No właśnie o to chodzi. Zobacz ty już odpuściłes a jedyny na pewno nie jesteś. 

Zawsze coś kasy zaoszczędzone 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v