Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Taaa, najpierw "ja mało mam to jak ci będzie pasować to podjedź tylko żebym mniej więcej wiedział kiedy" a jak już się zgodzisz to potem będzie co pół godziny dzwonił żeby się przypomnieć i czy napewno da radę 😂

Znam życie 🤣

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Te wydzwaniacze najlepsze, umowi się na za tydzień, a pozniej wydzwania cały tydzień bo dziś u niego, już zdatne on chce i kropka 🤣

Jak jeszcze  prasą kostką  jeździłem  po usługach  to miałem  takiego  co  wydzwaniał  co 2 godz  mówię  że na pewno  nie dziś , to on że un by kcioł

O 22,30  wjechałem z rosą  do 2 w nocy  a oni  wozili, suche  nie było  więcej  razy  nie poganiał bo mówiłem  że  chyba  dopiero  wieczorem , a to nie on poczeka 

Opublikowano
43 minuty temu, PRIMO napisał:

Ja takich co chcą zaliczkę to gonię batem. 

Idziesz na usługę to chyba wiesz czy gość jest słowny i wypłacalny czy nie. 

Miałem  warsztat  kilka lat  nigdy  nie zawołałem  zaliczki tak samo  było z usługami  prasą  czy  beczką jak ktoś  nie zapłacił  to potem mówiłem o tym głośno  i nikt mu nie chciał już  usług  robić 

• Like 2
Opublikowano
58 minut temu, JanR napisał:

Jak ktoś jest słowny i wypłacalny to nie ma problemu i płaci zaliczę a nawet szacujemy robotę i płacą za całość. Ktoś kto chce na krechę właśnie  kombinuje i takim właśnie kopa i won. 

Ja się nie pcham na usługi ale jak mam czas i gość płaci to ok. Nikomu nie robię na krechę i nie będę dokładał do dziada. 

ale jaja. zaliczkę przed usługą,,,

jak idziesz do biedronki na zakupy to telefon w zastaw w kasie zostawiasz? :D

Opublikowano
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Już go jeden namawia

Mi naprawdę kombajn się nie opłaca. Co mi po tych pieniądzach zaoszczędzonych na usłudze jak resztki zdrowia stracę. Swoim robiłbym dłużej jak najętym.

Wystarczy mi że zbiorę porzeczki swoim. Tu nie mógłbym polegać na usługach.

Na chleb na razie nie brakuje więc niech zostanie jak jest

Opublikowano

@Agrest młodego na kombajn. Uwierz że po swoim mniej problemów,może dłużej niż nająć ale robisz porządnie. Miałeś w ubiegłym roku przykład porzadnosci usługodawcy 

27 minut temu, DANDYS napisał:

oglądata fame MMA? chętnie bym obstawił, ale się boję podać dane

Zamiast to oglądać lepiej browara walnąć w spokoju

• Like 2
Opublikowano

Za 5 lat może i się zmieni. Na razie dobrze jest, nie ma co psuć.

Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał:

Miałem  warsztat  kilka lat  nigdy  nie zawołałem  zaliczki tak samo  było z usługami  prasą  czy  beczką jak ktoś  nie zapłacił  to potem mówiłem o tym głośno  i nikt mu nie chciał już  usług  robić 

Jak mi jeden w żniwa chciał się targować o, uwaga 20 PLN i powiedziałem tylko temu u którego wtedy kosilismy to miesiąc później jeszcze cała wieś o tym gadała a nawet ten co zawsze mu kosił jakoś niechętnie do niego szedł 

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Ja ciebie Rysiek to kiedyś miałem za porządnego człowieka ale jak dłużej tu jestem to widzę że ty to kawał hu.

lepiej być kawałem hvja niż c*pą 

56 minut temu, Agrest napisał:

W wiśni to akurat 35 % koszt zbioru. To jest podła uprawa która wyprowadza mnie z równowagi

gruszki gniją na potęgę , z zewnątrz twarda , w środku gnój bez względu czy robak je czy nie , czemu tak i czym ogarnąć taki temat za rok by problemów nie było?

IMG_20220821_123810.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Rysiu usługodawcy są bardzo potrzebni. Ja wręcz się cieszę że są, a nawet cieszyłbym się bardziej gdyby było ich więcej i walczyli o klienta.

usługodawca ale z głowa że tylko usługi robi bez swojej gospodarki z krowami mlecznymi bo parę srok za ogon to problem z czasem by zrobić wszystko dobrze , obrządek i swoje polowe prace i na usługi zostaje mało czasu, dobrzyniewo ma niegłupio zorganizowane usługi ale wszystko po bambrów , zarówno QQ jak i sianokiszonki , robią trochę swoim sprzętem a trochę tym co maja na handel , przynajmniej sprzęt nie stoi i wody w tłumik nie zbiera 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Zamiast to oglądać lepiej browara walnąć w spokoju

można jedno z drugim , 

2 minuty temu, szymon09875 napisał:

widać że wielkopolska i czuć piniadz

nie wiesz ? tam gdzie są konkretne ha lub rzeka tam zawsze będzie czuć najdroższe bilety NBP

9 minut temu, Pafnucy napisał:

no bez jaj... o 20 zł ...afera??

o tyle to znajomi się targowali jeden z drugim jak sprzedawali siewnik 4 rzędowy do kukurydzy mascar futura

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

gruszki gniją na potęgę , z zewnątrz twarda , w środku gnój bez względu czy robak je czy nie , czemu tak i czym ogarnąć taki temat za rok by problemów nie było?

IMG_20220821_123810.jpg

No raczej  Tomek  c*pą nie jest  uwierz mi na słowo 

Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

IMG_20220821_123810.jpg

Tu ewidentnie widać robala.

A gnicie od środka to wchodzi infekcja podczas kwitnienia przez niezabezpieczony słupek i dno kwiatowe. Sprawcą są grzyby z trzech rodzajów - botrytis, fusarium i alternaria. 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

@Łolek ja tylko o biznesowym podejściu do gospodarki a że nie którzy za grosz współczucia nie mają jak większy popłynie to trudno

Aaa ok  nie chwyciłem 🙋‍♂️

4 minuty temu, radekz200 napisał:

Mielim wykupić z żona ale interneta nie ma od wczoraj się za chciało światłowoda 🤬🤬

Ty to jednak  duży  dzieciok jesteś 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v