Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

W takim razie nie wytykalbym komuś scenek z plebanii odnośnie nielegalnej wycinki. Pozdrawiam. Bez odbioru.

Gdzie się podziało Twoje poczucie humoru? Odeszło wraz z objeciem nowego stanowiska? Suchary już nie te co kiedyś, na jakie kolwiek żarty zaraz obrażony. 

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

5 minut temu, PRIMO napisał:

Nie obraź się Marcin ale ty do jakiegokolwiek kupna to zabierasz się jak jeż 🦔 do pie🤬 👉👌.

Tak to prawda ,bo ja jestem dziad indywidualista i nie podążam za modą 🙂

tu nie chodzi o modę ale racjionalne myslenie i ekonomię

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że bez tego walka osuszulbyś szybciej 

I na szerokim zębie 

Właśnie wróciłem od przesuszania, mf jeszcze miał co robić. 

Kultywator 3 m. 

Jutro brona 20, w sobotę siew 

Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

Ekonomia podpowiada mi , kup tanie i miej to gdzieś bo jutra może się nie dożyje 

Opublikowano

A ja z kultywatorem 3m z walkiem zetorem tez poczulem ze jeszcze mokro.ale.trzeba bylo mieszanke przemieszac. Jeszcze jedna rzecz do zrobienia zostala. Jprdl,wczoraj ładowarką przejechalem przez wlaz(z desek) i polamalem,wczesniej byl pekniety,jednym kolem przejechalem i slysze chrup,no to mysle,jade zeby sie nie zawiesic albo gorzej opone przebic. Drugim przejechalem to sie zalamalo. Stary z mordą wylecial,ja go zjebalem ze jak wiedzial ze pekniete(3 dni temu) to mogl to naprawic jak bylem w pracy. Wczoraj zrobilem nowy wlaz po robocie, ale stary morde musial otworzyc. Dzisiaj juz wszystko sam robie. Stary nawet nie przyszedl pomoc jak rozrzutnik chowalem,zawsze podczepia,teraz sam.musialem sobie dac rade i dalem. A  iech sie obraza, dla mnie lepiej jak sie nie wtrynia

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

k**wa miała być polifoska i nie ma, i bez nawozu do qq zostałem k**wa

To jedź gdzieś kup bo tą jałmużnę co dają w postaci dopłat to dopiero ceny nawozów zjedzą.

Szykuje się ostra podwyżka przez zakręcenie gazu

• Thanks 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

1 godzinę temu, DANDYS napisał:

k**wa miała być polifoska i nie ma, i bez nawozu do qq zostałem k**wa

To jedź gdzieś kup bo tą jałmużnę co dają w postaci dopłat to dopiero ceny nawozów zjedzą.

Szykuje się ostra podwyżka przez zakręcenie gazu

wszystkie składy obdzwonione

• Sad 1
Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że bez tego walka osuszulbyś szybciej 

Wiem, jutro go podniosę 

Mam mozliwość łącznik przepiąć i skręcić by był podniesiony bez odczrpiania.

26 minut temu, Karol6130 napisał:

I na szerokim zębie 

Właśnie wróciłem od przesuszania, mf jeszcze miał co robić. 

Kultywator 3 m. 

Jutro brona 20, w sobotę siew 

No i ursus też lekko nie miał 8 l ropy na mtg łyknął, ale co zrobić jak ciasto w polu, błoto się pcha a nie rozwala.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wiem, jutro go podniosę 

Mam mozliwość łącznik przepiąć i skręcić by był podniesiony bez odczrpiania.

No i ursus też lekko nie miał 8 l ropy na mtg łyknął, ale co zrobić jak ciasto w polu, błoto się pcha a nie rozwala.

8x7,5= 1 worek pszenicy 

Opublikowano
Ursus932bis napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

Ekonomia podpowiada mi , kup tanie i miej to gdzieś bo jutra może się nie dożyje 

nie ekonomia ci podpowiada tylko skompstwo 🤭

Opublikowano
8 minut temu, DANDYS napisał:

Pożyczyć mogę.  I ultra dapu kilka worków by ogarnął 😉

28 minut temu, Ursus932bis napisał:

Kiedyś każdą złotówkę oglądałem 3 razy przed wydaniem. Teraz zdrowie siadło, covid wojna.

Życie i logika podpowiada kupuj co chcesz byle łatwiej było i przyjemność sprawiło, bo może jutra się nie dożyje. 

Opublikowano
Agrest napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał:

Pożyczyć mogę.  I ultra dapu kilka worków by ogarnął 😉

28 minut temu, Ursus932bis napisał:

Kiedyś każdą złotówkę oglądałem 3 razy przed wydaniem. Teraz zdrowie siadło, covid wojna.

Życie i logika podpowiada kupuj co chcesz byle łatwiej było i przyjemność sprawiło, bo może jutra się nie dożyje. 

podesłać kuriera 500kg potrzebuje

widać że te Łolkowe to pqzerne

Opublikowano

Jak Ci bardzo zależy to możesz podesłać. Mam cały zapas na przyszły rok z nawiązką. 

Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

jeśli dało by radę i chce Ci się zapakować to chętny,

Trzeba chyba  na palecie.

Na oddanie czy zakup po cenie rynkowej😉

Opublikowano
Agrest napisał:

12 minut temu, DANDYS napisał:

jeśli dało by radę i chce Ci się zapakować to chętny,

Trzeba chyba  na palecie.

Na oddanie czy zakup po cenie rynkowej😉

tak na palecie, po cenie rynkowej, żadne tam oddanie zniknę a później będzie że nawóz wziął i zaginął 😄

Opublikowano
25 minut temu, DANDYS napisał:

podesłać kuriera 500kg potrzebuje

widać że te Łolkowe to pqzerne

Za mało nic bym nie zarobił, i nie pazerne tylko przedsiębiorcze 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v