Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przyjedź do Małopolski to Cię nazewnictwa nauczymy. A obora u nas to nie miejsce chowu bydła tylko "płyta obornikowa".

A ja słyszał ze w Małopolsce mówią ze kobieta to stworzenie boże i powinno stać w oborze lecz ze względu na kształt d*py chłop ją zabrał do chałupy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Baks00 napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

to narpierw naucz się by zawsze było extra a potem się ,,rozwijaj,,

U ciebie się da zawsze extra?

da trzeba dbać i systematyka a masz z czymś problem ? bakterie ? somatyka ?

Opublikowano
kris91 napisał:

slawek74 napisał:

w stajni to konie 😱 w kurniku kury

A jak kiedyś trzymali świnie, krowy, kury i konie w jednym pomieszczeniu, to jak nazwać? 🙊🙊🙊🙊

rozpiździel 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Z 6-7 tygodni będą pewnie. Po tyle mniej więcej sztuk, z odchyłem o 10-20 w dół hoduję już z 4 lata.

Matko bosko, to u nas takiego kurzego bambra nie uświadczy. Jedynie sąsiad gęsi co ma więcej. Ze 130tys sztuk rocznie po niebem 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

to ty do mnie przyjedź 😁 i doucz się

Widzisz, zawsze najmądrzejszy. Jak mam nazywać pomieszczenie? Kurniko - króliczarnio - perliczarnio - indyczarnią?

kurnik . króliki nie wiem czemu zaliczają do drobiu

Opublikowano
gregor1284 napisał:

2 minuty temu, kris91 napisał:

A jak kiedyś trzymali świnie, krowy, kury i konie w jednym pomieszczeniu, to jak nazwać? 🙊🙊🙊🙊

Bałagan jeno na "p" 

😁👍🤣🤣🤣

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, kris91 napisał:

W papierach z podatku to się to nazywa "pomieszczenie do chowu drobnego inwentarza". 

i sprawa się wyjaśniła 😁👍🤣

Opublikowano

Psują się te złomy ludziom, nikt tego naprawiać nie chce... Ehh niedobrze niedobrze... Mało tego nawet wyzbywać się nie chcą tylko naprawiać.... Jak by nie wiedzieli ze teraz części drogie 🤔

Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, kris91 napisał:

Przecież to pikuś, wystarczy w czystości wszystko utrzymywać 🙊🙊🙊🙊

Mało wiesz

nie ma rzeczy nie wykonalnych tylko niektóre bardziej trudne i skomplikowane

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

i sprawa się wyjaśniła 😁👍🤣

Już Cię dawno mam w ignorowanych a i tak w tym temacie posty mi się pokazują. Da się to jakoś "zlikwidować"?

maruda jesteś 😁

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał:

rozpiździel 🤔

Abo Plutycze... 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

to narpierw naucz się by zawsze było extra a potem się ,,rozwijaj,,

Najpierw przeróbka obory i dojarka przewodowa a dopiero później wydajność i parametry 😉

Krowy stoją łbami przy ścianie, za krowami pół metra przejście, jest "aż" tyle miejsca że kane trzeba nieść przed sobą żeby przejść 

W takich warunkach się doić nie chce a gdzie tu robić parametry i wydajność ... 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v