Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lemik napisał:

Pafnuś nie takie wzdęcia tatuś olejem wyleczył😗

nie no jasne. wstążkami tyż naprawiają traktory ludziowie...

cielakowi gaz sondą nie schodzi, a mu róbta wlewki... nie no , czego by ni...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Przy wzdęciu drożdże 😲

no tak mi gadał. nie chce mi się jego argumentów powtarzać. też zdziwiony byłem.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy napisał:

no tak mi gadał. nie chce mi się jego argumentów powtarzać. też zdziwiony byłem.

Ten tympakon jest dobry szczególnie na pieniste wzdęcia bo same gazy łatwiej spuścić  zwykłą iglą 

Karol dobrze radzi 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ten tympakon jest dobry szczególnie na pieniste wzdęcia bo same gazy łatwiej spuścić  zwykłą iglą 

oj z tymi wzdęciami to różnie.

bywało że raz się spuściło, a bywało że i z trokarem trzeba się pozbyć było...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał:

Przy wzdęciu drożdże 😲

Olej parafinowy i sól grauberska a najlepiej takie coś panie @Dziad932

1665595167684452031152518742930.jpg

też to mi kiedyś wet polecił. i tak stoi od lat. 

skończyły się problemy wraz z zakończeniem intensywnego tuczu. 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Dzisiaj będę wiedział co dokładnie trzeba żeby przekroczyć granicę.

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Ja mam do cielaków czasem przy mleku potrafi go wzdąć 

@Dziad932jak byś miał pyralgine to że 30 ml mu jebnij działa rozkurczowo i przeciwbólowo 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ja tam bym polecał temu cialaku lewatywę zrobić 🤔

myślisz że cielak cię posłucha?

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

A jak zrobię zdjecie nowego tel nie mając starego?

tylko jeden mata na całą rodzinę?

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Ciebie?

A jak zrobię zdjecie nowego tel nie mając starego?

sprzedales stary telefon 🤔

myślałem że dasz jako służbowy, albo premie dojarzowi, albo innemu pracownikowi. 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

sprzedales stary telefon 🤔

myślałem że dasz jako służbowy, albo premie dojarzowi, albo innemu pracownikowi. 

Nie wiesz że mliczarze to chytre.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v