Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A patrzyliscie na spalanie chwilowe na zakresie B6 pokazuje mi w pełnym obciążeniu 19,5 l/h a na zakresie C1 tą samą prędkość jest 22,9 l/h i to jest to całe podniesienie mocy dawkę paliwa zwiększa 

Opublikowano

A mnie mówili że wszystkie to mają przecież to tylko komputer steruje dawka paliwa więc nic nie trzeba dokładać a G125 ma Eco bieg czyli pełna prędkość przy chyba 1450rpm i biorą je do komunałki częsty ale ponoć w polu sobie gorzej radzą tak diler mówił

Opublikowano

ja mam znowu info, że dodatkowa moc tzw. boost jest w standardzie i dostępny jest od biegu B5 górę. Sigma Power natomiast to opcja, która nie działa na prędkościach ekonomicznych WOM

Opublikowano
6 godzin temu, Nik5456 napisał:

Witam czy podzieli się ktoś opinią o tym ciągniku jestem przed zakupem i zastanawiam się czy warto ?

napisz do czego chcesz go używać jakie ma prace wykonywać u mnie na razie ok 300h a z ciekawości ile teraz za taka trzeba dać

Opublikowano

Ciągnik jako główny około 40ha głównie do cięższych prac typu belownica , wóz asenizacyjny, kosiarka możliwe i przednia jeśli zdecydujemy się na przedni tuz wom, rozrzutnik 8-10t i może jeszcze w przyszłości jakąś przyczepa samozbierajaca 

Cena 300 netto w miarę dobre wyposażenie do negocjacji 

Opublikowano

Moc to kwestia wgranej mapy u mnie też jako główny koń na 33ha brona wirowa 2,5 opryskiwacz 1600+200pluczki i balast 850kg pług 4 Niemeyer są zdjęcia daję radę 

Opublikowano
7 godzin temu, grys napisał:

Moc to kwestia wgranej mapy u mnie też jako główny koń na 33ha brona wirowa 2,5 opryskiwacz 1600+200pluczki i balast 850kg pług 4 Niemeyer są zdjęcia daję radę 

No co ty .

Chyba jest różnica w cenie inna za 105 i inna za 135 .

Opublikowano

Valtra g105 hitech opony continental 440 65/38 tył 540/65/38 , 3 pary hydrauliki ,przedni tuz + wom + jedna para hydrauliki z przodu cena 330 netto 

Opublikowano

Jak tam panowie wasze valtry jakieś spostrzeżenia awarie newsy u mnie zepsuł się włącznik od wom ten pod kciukiem nie wyłącza walka i podobno jakaś krańcowka czasami nie chcę włączyć zakresu D  trzebakilka razy próbować które łka razy po za tym śmiga 350h

Opublikowano

mam pytanie do użytkowników serji G a mianowicie gdzie u was się wylewa woda z klimatyzacji bo o mnie wezyk wchodzi w błotnik a potem ta woda wycieka po błotniku wszedzie kapie czy u was jest tak samo mnie to strasznie złości bo wszystko obrośniete kurzem napiszcie jak jest u was 

Opublikowano

czyli trzeba wprowadzić usprawnienie już to obczajałem trzeba odkrecić ten czarny błotnik z lampą i przedłużyć ten wężyk bo to jest nie do pomyślenia wszędzie kapie wszystko obrasta kurzem 

Opublikowano

Tak jak odkecisz ten czarny panel pod błotnikiem to będziesz miał wszystko na wierzchu . My już to mamy zmodyfikowane poprostu zrobiliśmy otwór w tym panelu i wężyk jest wsunięty przez ten otwór i kapie na koło , chciałem dać go gdzieś w inne miejsce po przedłużeniu , ale w pobliżu to zawsze by na coś kapało i wybraliśmy najprostsze  rozwiązanie.

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

Tak jak odkecisz ten czarny panel pod błotnikiem to będziesz miał wszystko na wierzchu . My już to mamy zmodyfikowane poprostu zrobiliśmy otwór w tym panelu i wężyk jest wsunięty przez ten otwór i kapie na koło , chciałem dać go gdzieś w inne miejsce po przedłużeniu , ale w pobliżu to zawsze by na coś kapało i wybraliśmy najprostsze  rozwiązanie.

A koło nie zachlapie błotem tego wężyka też tak myślałem bo to najprostsze tylko czy go nie zatka błoto 

Trochę to irytujące że w nowej maszynie trzeba poprawić coś niby banał ale denerwuje że wszystko ukapane i obrośnięte kurzem a wystarczyło dać metr wężyka więcej i po problemie 

Opublikowano

Tak ogolnie po 270h nie jest zle. Jedynie z ta skrzynia to troche kicha od dwuch zakresow A i B wymienione teraz tez czasami tez nie chce na D wskoczyc ale chyba u mnie servis to troche kicha...

Opublikowano
2 godziny temu, Damian44 napisał:

Tak ogolnie po 270h nie jest zle. Jedynie z ta skrzynia to troche kicha od dwuch zakresow A i B wymienione teraz tez czasami tez nie chce na D wskoczyc ale chyba u mnie servis to troche kicha...

u mnie ostatni zaczeło coś się dziać nie chce przejść z C na D i czasami kicha bo trzeba na pole jechać na C6 jak jej odbije raz załącza a raz nie w poniedziałek mają do tego przyjechać 

ciekawe co zrobią a gwarancji miesiąć został