Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, pewnie ten temat przewija się już któryś raz przez forum, ale w żadnym z już utworzonych nie mogłem znaleźć odpowiedzi. W Ursusie C-360 3p świeci kontrolka od ładowania - 1600obrotów świeci normalnie, przy większych lekko przygasa ale i tak świeci. Prądnica raczej ładuje bo po zdjęciu kabla z akumulatora utrzymała żarówkę. Wymieniłem regulator, zajrzałem do szczotek przy prądnicy - jak nowe. I jak świeciła tak świeci. Dodam jeszcze że nikt raczej przy kablach nie grzebał bo cała wiązka jest fabryczna. Może ktoś przerabiał ten problem i wie jak pomóc? Pozdrawiam.
Opublikowano
4 minuty temu, ursusowski289 napisał:

chodzi żeby był oryginał:)

To ta czerwona?

Opublikowano
10 godzin temu, ursusowski289 napisał:

Jak ma być oryginał, to na przednich lampach mus zapleść wąż od sprężarki, z tyłu, na pokrętle sztywności siedziska mus zawiesić ze dwa, trzy metry linki, coby było jak zaciągnąć, no i kontrolka od ładowania, mus świecić cały czas. Będzie oryginał. 

Opublikowano

haha można i tak

bezbarwny napisał:

10 godzin temu, ursusowski289 napisał:

Jak ma być oryginał, to na przednich lampach mus zapleść wąż od sprężarki, z tyłu, na pokrętle sztywności siedziska mus zawiesić ze dwa, trzy metry linki, coby było jak zaciągnąć, no i kontrolka od ładowania, mus świecić cały czas. Będzie oryginał. 

Opublikowano
PaweLisowicz napisał:

Zobacz jaką żarówkę masz od tej kontrolki. Powinna być 4w żeby ci nie świeciła. Weź sprzęt do ręki i zmierz napięcie. Może ci też kabelek gdzieś się przetarł i może takie cuda robić.

Specjalnie poszedłem sprawdzić i okazało się, że jest taka mała 1,2W. Ale wygląda że tak było fabrycznie.

20211126_234424.jpg