Skocz do zawartości

Fortschritte e512 problem z pasem jezdnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie do posiadaczy owego modelu kombajnu,gdyż mam problem z pasem jezdnym.Zaczynając od poczatku podczas jazdy czy nawet ruszając z mniejsca pod górkę bez przyspieszacza pas jest luźny i slizga się pas i kombajn ma problem ruszyć ale gdy włączę przyśpieszacz pas się napina i problem znika.I moje pytanie brzmi w czym jest problem pas jezdny jest jakiś zly lub za długi/krótki czy trzeba to jakoś wyregulować i jak powinien być ten napinacz założony, z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam
Opublikowano

Pas rzekomo wymieniany był przez popszedniego właściciela ale z jednej strony jest już podtarty.A co do przesuwania to gdy załączam przyspieszacz to kolo przesuwa się i pas się napina

Opublikowano
seba25 napisał:

Pas rzekomo wymieniany był przez popszedniego właściciela ale z jednej strony jest już podtarty.A co do przesuwania to gdy załączam przyspieszacz to kolo przesuwa się i pas się napina

jedno tak, ale po drugiej stronie też jest koło, które się rozszerza i zawęża

Opublikowano

Tak ostatnio pod patrzyłem że ten pas właśnie jest na dnie koła wariatora tam u góry i na kole na skrzyni też jest za padnięty a to małe koło po środku od napinacza jest przesunięte do samej góry i nie dotyka pasa i teraz właśnie potrzebuje porady jak to wszystko ustawić tak jak ma być żeby ten pas się tak nie napinał albo luzował.