Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

WITAM OD PARU DNI MÓJ ROLLER ROBI MI PSIKUSY. :)

Mianowice jak odpalam mam za duzy luz na pedale sprzegła, biegi wchodza normalnie,ale sprzegło szybko bierze.Czy ktoś miał podobne objawy?? pompka sprzegła czy wysprzeglik a moze sprzegło (4000mth)

pozdr

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W moim Same Explolerze sprzegło pierwszy raz saidło chyba po 1500mth :) bedzie to najczestsza awarjia Twojego ciągnika, współczuję...

Opublikowano

W moim Same Explolerze sprzegło pierwszy raz saidło chyba po 1500mth :) bedzie to najczestsza awarjia Twojego ciągnika, współczuję...

CIĄGNIK MA 3 LATA i 4000mth padł tylko siłownik skretu a to tylko dlatego ze ciągnik jezdzi w lesie i jest non stop krecone kierą???

:)

Opublikowano

koleg tak jak pisze hubert to sprzeglo poprostu musisz je "podciagnac" z lewej strony kolo pod ciagnikiem kolo zbiornika paliwa znajduje sie dzwignia sprzegla i sruba regulacyjna w razie potrzeby radze ja przyciac do odpowiedniej dlugosci i bedzie ok

pozdrawiam

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ok to będzie na krótką metę :)

Opublikowano

ba ja wiem ze najlepszym rozwiazaniem bylby elektrochydrauliczny rewers i nie byloby problemu ze sprzeglem ale tu takiego nie ma i tyle wiec trzeba z tym zyc :)

Mysle ze jesli nie miales problemu ze sprzeglem przez 3 tys godzin to ta regulacja powinna wystarczyc na okolo 1000 godzin (raczej wymiana sprzegla nie bedzie konieczna bo w tym przypadku bylaby to rozpusta hehe)

Opublikowano

koleg tak jak pisze hubert to sprzeglo poprostu musisz je "podciagnac" z lewej strony kolo pod ciagnikiem kolo zbiornika paliwa znajduje sie dzwignia sprzegla i sruba regulacyjna w razie potrzeby radze ja przyciac do odpowiedniej dlugosci i bedzie ok

pozdrawiam

Regulacja jest ale przy pedale,przy zbiorniku jest tgylko wysprzeglik bo to na hydraulice.

I ile kosztuje sprzegło kompletne do tego małego makarona, skoro piszecie ze rozpusta??

pozdr i dzieki za podpowiedzi :)

Opublikowano

nie wiem co sie stalo ale nie moge odpowietrzyc sprzegla w lampku.pompuje sprzeglem a ono nic nie nabija plynu do silowniczka. tylko prosze bez podpowiedzi typu sprawdzenie stanu plynu:)

Opublikowano

nie wiem co sie stalo ale nie moge odpowietrzyc sprzegla w lampku.pompuje sprzeglem a ono nic nie nabija plynu do silowniczka. tylko prosze bez podpowiedzi typu sprawdzenie stanu plynu:)

wyglada na to ze coś blokuje przepływ w aucie odpowietrzałem kiedyś hamulcami sprzegło i dopiero pomogło (gg860480)

a ja mam problem z olejem do układu hamulcowów i sprzegła, mój serwis to kpina wiec trzeba sobie radzic samemu

ten AFT DEXTRON II to podobno to samo co MOBIL ATF 220

czy ktos zmienuiał olej w ukłądzie i może to potwierdzić???

Opublikowano

rozebralem pompke i wymienilem uszczelnienia w niej bo na starych nie zasysala plynu i narazie chodzi. a jesli chodzi o plyn to leje dot4. tak mi mechanik z serwisu kazal lac

Opublikowano

rozebralem pompke i wymienilem uszczelnienia w niej bo na starych nie zasysala plynu i narazie chodzi. a jesli chodzi o plyn to leje dot4. tak mi mechanik z serwisu kazal lac

MOJ ROLEK jezdzi na czerwonym oleju ,wiec to na bank nie dot 4 i wątpie zeby u ciebie był fabrycznie dot

raczej dextron

psgdzie dorwałeś uszczelniacze do pompki????

Opublikowano

no orginalnie nie jest dot 4 ale mozna go mieszac z dotem tak mechanik mowil.zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylem.a uszczelniacze pasuja od silowniczka do sprzegla od stara.

Opublikowano

no orginalnie nie jest dot 4 ale mozna go mieszac z dotem tak mechanik mowil.zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylem.a uszczelniacze pasuja od silowniczka do sprzegla od stara.

dzieki za podpowiedz :) ja dolałem MOBILA

10820atf20220.jpg

I narazie wszystko jest prawie O.K pomijajać fakt ze sprzegło mam podciagniete na maxa bo brało bardzo szybko,i jeszcze nie zdiagnozowałem przyczyny :)

Opublikowano

Mam problem w SAME ROLLER 70W. Sprzęgło słabo wysprzęgla. Po wciśnięciu nie da się wrzucić żadnego biegu, ani przełączyć rewersu.  Co mogło się stać, bo wcześniej nie było żadnych oznak zużycia wszystko było ok. Sprzęgło nigdy nie ślizgało.