Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
faofar

SPRZEGŁO W SAME

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
faofar    0

WITAM OD PARU DNI MÓJ ROLLER ROBI MI PSIKUSY. :)

Mianowice jak odpalam mam za duzy luz na pedale sprzegła, biegi wchodza normalnie,ale sprzegło szybko bierze.Czy ktoś miał podobne objawy?? pompka sprzegła czy wysprzeglik a moze sprzegło (4000mth)

pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

W moim Same Explolerze sprzegło pierwszy raz saidło chyba po 1500mth :) bedzie to najczestsza awarjia Twojego ciągnika, współczuję...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faofar    0

W moim Same Explolerze sprzegło pierwszy raz saidło chyba po 1500mth :) bedzie to najczestsza awarjia Twojego ciągnika, współczuję...

CIĄGNIK MA 3 LATA i 4000mth padł tylko siłownik skretu a to tylko dlatego ze ciągnik jezdzi w lesie i jest non stop krecone kierą???

:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

timasz    52

koleg tak jak pisze hubert to sprzeglo poprostu musisz je "podciagnac" z lewej strony kolo pod ciagnikiem kolo zbiornika paliwa znajduje sie dzwignia sprzegla i sruba regulacyjna w razie potrzeby radze ja przyciac do odpowiedniej dlugosci i bedzie ok

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Ok to będzie na krótką metę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
timasz    52

ba ja wiem ze najlepszym rozwiazaniem bylby elektrochydrauliczny rewers i nie byloby problemu ze sprzeglem ale tu takiego nie ma i tyle wiec trzeba z tym zyc :)

 

Mysle ze jesli nie miales problemu ze sprzeglem przez 3 tys godzin to ta regulacja powinna wystarczyc na okolo 1000 godzin (raczej wymiana sprzegla nie bedzie konieczna bo w tym przypadku bylaby to rozpusta hehe)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faofar    0

koleg tak jak pisze hubert to sprzeglo poprostu musisz je "podciagnac" z lewej strony kolo pod ciagnikiem kolo zbiornika paliwa znajduje sie dzwignia sprzegla i sruba regulacyjna w razie potrzeby radze ja przyciac do odpowiedniej dlugosci i bedzie ok

pozdrawiam

Regulacja jest ale przy pedale,przy zbiorniku jest tgylko wysprzeglik bo to na hydraulice.

I ile kosztuje sprzegło kompletne do tego małego makarona, skoro piszecie ze rozpusta??

pozdr i dzieki za podpowiedzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
antonio8    0

nie wiem co sie stalo ale nie moge odpowietrzyc sprzegla w lampku.pompuje sprzeglem a ono nic nie nabija plynu do silowniczka. tylko prosze bez podpowiedzi typu sprawdzenie stanu plynu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faofar    0

nie wiem co sie stalo ale nie moge odpowietrzyc sprzegla w lampku.pompuje sprzeglem a ono nic nie nabija plynu do silowniczka. tylko prosze bez podpowiedzi typu sprawdzenie stanu plynu:)

wyglada na to ze coś blokuje przepływ w aucie odpowietrzałem kiedyś hamulcami sprzegło i dopiero pomogło (gg860480)

a ja mam problem z olejem do układu hamulcowów i sprzegła, mój serwis to kpina wiec trzeba sobie radzic samemu

ten AFT DEXTRON II to podobno to samo co MOBIL ATF 220

czy ktos zmienuiał olej w ukłądzie i może to potwierdzić???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
antonio8    0

rozebralem pompke i wymienilem uszczelnienia w niej bo na starych nie zasysala plynu i narazie chodzi. a jesli chodzi o plyn to leje dot4. tak mi mechanik z serwisu kazal lac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faofar    0

rozebralem pompke i wymienilem uszczelnienia w niej bo na starych nie zasysala plynu i narazie chodzi. a jesli chodzi o plyn to leje dot4. tak mi mechanik z serwisu kazal lac

MOJ ROLEK jezdzi na czerwonym oleju ,wiec to na bank nie dot 4 i wątpie zeby u ciebie był fabrycznie dot

raczej dextron

psgdzie dorwałeś uszczelniacze do pompki????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
antonio8    0

no orginalnie nie jest dot 4 ale mozna go mieszac z dotem tak mechanik mowil.zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylem.a uszczelniacze pasuja od silowniczka do sprzegla od stara.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
faofar    0

no orginalnie nie jest dot 4 ale mozna go mieszac z dotem tak mechanik mowil.zadnych skutkow ubocznych nie zauwazylem.a uszczelniacze pasuja od silowniczka do sprzegla od stara.

dzieki za podpowiedz :) ja dolałem MOBILA

10820atf20220.jpg

I narazie wszystko jest prawie O.K pomijajać fakt ze sprzegło mam podciagniete na maxa bo brało bardzo szybko,i jeszcze nie zdiagnozowałem przyczyny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Piotrmyslowski6
      witam.czy wie ktos co oznacza błąd 004 w Same Rubin i gdzie szukac przyczyny?
    • Przez zimrex
      Witam serdecznie zastanawiam się nad kupnem ciągnika deutz fahr agrotron 85  na 15ha 
      Prace jakie by wykonywał to orka, siew, belowania, itp. 
      Interesują mnie awarie, spalanie, opinie 
      Tu macie link https://www.olx.pl/i2/rolnictwo/ciagniki/q-deutz-fahr-agrotron-85/?view=gallery   może ktoś zna tego handlarza 
      Z góry dziękuje za odp.
    • Przez macius11157
      witam posiadam pierwsza zime deutza dx 4.50 i strasznie opornie pali kreci w miare szybko dym leci ale nie lapie a jak juz zlapie to odrazu ladnie wchodzi na obroty czy one tak pala czy po prostu cos jest nie tak ? zas jak jest cieply to pali od strzala
    • Przez DawidWsik
      Witam mam pytanie do amortyzacji przedniej osi. Podnosi i opuszcza bez problemu lecz wydaje mi się że w ogóle nie amortyzuje gdyż byłem na skupie to w innym ciągniku jak wjeżdżał na wagę to cały przód się bujał.
    • Przez andrzej80j
      Witam mam problem z półbiegami szarpie ciągnikiem i nieczuc zmiany przełączanie pomiędzy "L" i "M" tylko czasami nieraz chodzi wszystko dodam że na "H" ciągnik jedzie ok nic nie szarpie . Dzięki zgóry za podpowieć
       
×