Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie użytkować, zrób kilkanaście mtg z mniejszym obciążeniem i tyle. Aby nie pracował na biegu jałowym, ma mieć obciążenia zmienne. Nie wiem co ty robisz tym ciągnikiem ale wiosenne prace jak rozsiewacz czy opryskiwacz są bardzo dobre do docierania. Pilnuj tylko temperatury.

Opublikowano
17 minut temu, akmaly napisał:

Normalnie użytkować, zrób kilkanaście mtg z mniejszym obciążeniem i tyle. Aby nie pracował na biegu jałowym, ma mieć obciążenia zmienne. Nie wiem co ty robisz tym ciągnikiem ale wiosenne prace jak rozsiewacz czy opryskiwacz są bardzo dobre do docierania. Pilnuj tylko temperatury.

Kurde dzisiaj chodził godzine na jałowym 800 obr😦

Opublikowano

Tu chodzi o to aby nie stał w miejscu. Najlepiej abyś jeździł po zróżnicowanym terenie i według mnie lepiej zrobić więcej motogodzin na docieraniu jak mniej, zanim pójdzie w cięższą pracę.

Opublikowano (edytowane)

A nie szkoda Ci paliwa? Jeździć możesz - nic mu sie nie stanie i sie dotrze tylko po co? Bedziesz miał robote to i motogodzin nabijesz.w docierani ważne jest zmienne obciążenie i brak przeciążenia. Nawet orać możesz tylko np na niższym biegu i odkręcić jeden korpus żeby silnik nie przydymiał.

Edytowane przez karbex