Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie porwana guma tylko rozwalona zwrotnica. Zaprowadź do fachowca bo z tego co piszesz do mnie to pojęcia nie masz... Serio nie widzisz tutaj żadnej usterki poza rozerwaną gumą? Ile już tak jeździsz? Tu chyba tylko dla tokarza robota

• Like 1
Opublikowano

Spokojnie panowie,chłopak młody, nie ma komu go nauczyć. Nie każdy jest zjebem co z lenistwa nie zajrzy w porę...

https://www.frejus.trz.pl/osie-Fendt.php tutaj masz najlepszą stronkę gdzie znajdziesz wszystko i nr katalogowe. Tylko trzeba wiedzieć czego się szuka. Wygląda jakby była na łożyskach wałkowych i się rozsypały. Trzeba by rozebrać i będzie widać. Zwrotnica jak podtarta to tokarz uratuje. Bo lecieć z nowego to kieszeń zaboli pewnie. 

U mnie na zwrotnicach były cieniutkie łożyska igiełkowe, to dopiero patologia... Przerobiliśmy na tuleje i raz w roku trzeba wymienić niestety, ale koszt 100zl i dwie godziny roboty. A rozwiercić łoża na wałkowe nie da rady bo mięsa mało

Spokojnie panowie,chłopak młody, nie ma komu go nauczyć. Nie każdy jest zjebem co z lenistwa nie zajrzy w porę...

https://www.frejus.trz.pl/osie-Fendt.php tutaj masz najlepszą stronkę gdzie znajdziesz wszystko i nr katalogowe. Tylko trzeba wiedzieć czego się szuka. Wygląda jakby była na łożyskach wałkowych i się rozsypały. Trzeba by rozebrać i będzie widać. Zwrotnica jak podtarta to tokarz uratuje. Bo lecieć z nowego to kieszeń zaboli pewnie. 

U mnie na zwrotnicach były cieniutkie łożyska igiełkowe, to dopiero patologia... Przerobiliśmy na tuleje i raz w roku trzeba wymienić niestety, ale koszt 100zl i dwie godziny roboty. A rozwiercić łoża na wałkowe nie da rady bo mięsa mało

Opublikowano (edytowane)

jezdze tak dopiero 2 dni 

3 godziny temu, pedro2 napisał:

To nie porwana guma tylko rozwalona zwrotnica. Zaprowadź do fachowca bo z tego co piszesz do mnie to pojęcia nie masz... Serio nie widzisz tutaj żadnej usterki poza rozerwaną gumą? Ile już tak jeździsz? Tu chyba tylko dla tokarza robota

rozwaliła sie  dni temu i stoij na podnosniku bede robil  juz zamówilem czesci 

Edytowane przez Barteq21
Opublikowano
10 godzin temu, pedro2 napisał:

Pokaż foto jak to wygląda po rozebraniu

ale byłem u znajomego mechanika i powiedział ze ta guma co sie porwała to moze jeszcze posiedziec ze nic przez nia sie nie zepsuje wiec nie wiem czy wymieniac 

Opublikowano

nie chciałem jakiś chińskich i kupiłem fendowskie orginalne a ta gume co sie porwała wymmienie innym razem

ale dobrze ze tylko łożyska sie zepsuły i ta gum ale ja odpuszcze sobie innym razem i tak mam sporo rozkrecania i w drugin fendzie tarczki musze wymienic wom 

Opublikowano

Timken chiński 😋 obejrzyj sobie na YT Mariusz drejer czy korbankow wszystkie zachodnie skrzynie składają na timkenie. 

Było by z 7 stówek taniej... Gumę zakładaj bez dwóch zdań, skoro jest to ma jakąś funkcje. Nie wiem czy masz tam dodatkowe uszczelnienie, ale bez gumy za rok wydasz znowu 9 stów. 

A ten drugi to jaki? Jak suchy kosz to ciężka sprawa, zapiekają się okropnie

Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

Timken chiński 😋 obejrzyj sobie na YT Mariusz drejer czy korbankow wszystkie zachodnie skrzynie składają na timkenie. 

Było by z 7 stówek taniej... Gumę zakładaj bez dwóch zdań, skoro jest to ma jakąś funkcje. Nie wiem czy masz tam dodatkowe uszczelnienie, ale bez gumy za rok wydasz znowu 9 stów. 

A ten drugi to jaki? Jak suchy kosz to ciężka sprawa, zapiekają się okropnie

Ten drugi Fendt to 828 favorit 

Opublikowano (edytowane)

u mnie w 311 lsa remont zwortnic z dwóch stron to było coś koło 2 tyś zł  . 4x sworznie zwrotnicy 1500 zł  , 4 łożyska 400 zł  plus 100 zł duperele no i  jeden wieczór stracony :)  Nic skomplikowanego .

edit a majster wycenił to  na 3,5  a ja zrobiłem to za 2tyś brutto

Edytowane przez Zefir
Opublikowano
3 minuty temu, Zefir napisał:

u mnie w 311 lsa remont zwortnic z dwóch stron to było coś koło 2 tyś zł  . 4x sworznie zwrotnicy 1500 zł  , 4 łożyska 400 zł  plus 100 zł duperele no i  jeden wieczór stracony :)  Nic skomplikowanego .

edit a majster wycenił to  na 3,5  a ja zrobiłem to za 2tyś brutto

Wiem wiem mi też wycenił drogo więc coś tam ogarnąłem i robię sam w dużym raz robiłem to i w tym zrobię 

5 minut temu, pedro2 napisał:

Aa to już nie mój temat

A ogólnie ten twój 108 Fendt też fajna maszyna oglądam się za takim tylko ciężko 

Opublikowano

Jak będę zmieniał to dam znać. Niebawem będzie nowy nabytek to odciąży trochę hitlerka, ale trzeba myśleć też o czymś większym. Myślę, że jakieś 25 tys by wziął za niego

Opublikowano
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Jak bybędę zmieniał to dam znać. Niebawem będzie nowy nabytek to odciąży trochę hitlerka, ale trzeba myśleć też o czymś większym. Myślę, że jakieś 25 tys by wziął za niego

Myslalem ze drożej ja za 105 ls 83 rocznik dałem 27 tylko bez napędu a twój ma napęd więc fajna maszynka