Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

3. Waltra Valmet (ale w Polsce to garstka tego jest raczej)ale solidne

Garstka? nie powiedziałbym...jest ich calkiem sporo

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie mniej jednak w Europie Valtra to egzotyk. B)

Opublikowano

Zgadza się większośc wywodów który najlepszy poparta jest tylko doświadczeniem z jedną lub dwoma markami chwalonymi i resztą tak na podstawie własnego widzimmisie. Dlatego nie dziwi mnie że ktoś stawia pronara wyżej od jd. Dyskusja raczej pozbawiona sensu.

Co do valtry nie wiem jak teraz ale w latach 90tych i początku 2tysięcznych bazowała często gęsto na technologii mf-a i to czesto tej której mf juz nie uzywał. Z jakościa wykonania w tych tańszych tez bylo róznie. Kryterjów jest tyle że wybór najlepszego był by zawsze dyskusyjny. A wogóle temat przypomina mi jak w podstawówce czy przedszkolu spieraliśmy się z kumplami kto ma lepszy rower piłke czy tam inne zabawki.

Opublikowano

Co do valtry nie wiem jak teraz ale w latach 90tych i początku 2tysięcznych bazowała często gęsto na technologii mf-a i to czesto tej której mf juz nie uzywał.

Ciekawostki tutaj piszesz kolego B)

Która Valtra 6000, 8000 czy 600 korzysta z technologii MF'a? Albo w drugą stronę, który MF ma silnik nad przednią osią, który 4 Cyl MF miał w latach 90 opcje amortyzacji przedniej osi, hamulców na wszystkie koła i skrzynie 50 km/h? Nie ujmując nic MF'owi, ale akurat Valtra w tamtych latach była trochę przed MF jeśli chodzi o technologię.

Valtra/Valmet to ciągnik zbudowany w oparciu o pomysły Volvo. MF dopiero w latach 1995 zaczął stosować silniki z Valtry - Sisu, a dzisiaj to MF sprzedaje Valtrę w czerwonym kolorze i maską MF'a B) W dodatku jest to model który Valtra w trochę starszej konfiguracji sprzedawała już w roku 97, a więc 13 lat temu.

Opublikowano

No ok może troche namieszałem. Co do hamulców na wszystkie koła w mf-ach z lat 90 przy hamowaniu włączał się przedni napęd. Co do miękiej osi i skrzyni 50 w 4 cylindrowych fakltycznie nie było.

Opublikowano

Za to ja tak nienawidzę "john Deere", że jak czytam i jat na 1 miejscu to aż mnie w środku taki wk*rw rozpi***ala. Nie wiem jakoś tak nie mogę polubić tej marki mimo iż robi dość dobre ciągniki :D

1. Massey ferguson

2. Fendt

3. SDF

4. Valtra

5. Claas

6. Case

7. Lamborghini

8. Zetor

9. MTZ/Pronar

10.Ursus

Ciągników JD wcale nie brałem pod uwagę ponieważ ( powody na początku posta :D )

buahahah a co ci się w JD nie podoba... No raczej ten JD powinein sie znaleść chociaż na 10 miejscu zamiast porażki ursusa. Zapewne nie widziałeś na oczy tejże marki napewno nie wp olu moze nap okazach... Wiem nie powienienem komentować ale to mnie dopiero rozj** :) Ocenianiep o wyglądze ale 14 lat :) Chociaż mój kumpel jak miał 12 lat to lepiej gadał. Tylko że ojciec fachwoiec i dziedzica uczy na 100 ha. Ja mój skromny ranking stworzyłem nap odstawie moich skromnych obserwacji i opnini rolników w kraju i niemieckich chociaż tam to tlyko z kilku gosp tam gdzie byliśmy po łupy I zawsze sie znalazło super maszynki w krzakach tma gdzie stał nowiutki sprzęt nap odwórku. Po drodze wiele nie widziałem bo jeszcze przed granicą w kraju usnęłem bo w nocy jechalismy

Opublikowano

Ja proponuje by zrobić ankietę jak w innych tematach. Wypisać wszystkie marki ciągników i by każdy głosował kolejnością na najlepszy ciągnik i by wyszło kolejnością jakie są najlepsze ciągniki myśle ze to dobry pomysł bo tyle co wipisujecie to ciężko wyciągnąć jakoś średnią.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

a ja myślę że ten Twoj pomysł jest do d*py...a dlaczego? dlatego bo każdy będzie klikał pod nazwę marki którą uzytkuje, którą lubi i która mu sie podoba

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rozsądku na AF szukać ze świeca

Opublikowano

co do tego rankingu najpierw trzeba by dać przedział mocy co najmniej 3 bo z tego co widzę to nie ma takich orłów co każdy model jest dopracowany :( jak powiedzmy 150 km jest nie do pokonania to np 50 km z tej samej marki nie wejdzie na podium

jeszcze przydałby się podział ze względu na skrzynie

Opublikowano

Panowie to jest niemożliwe, bo dzisiaj już nie produkuje się ciągników według takiej złotej zasady:

"I will never put my name on a product that does not have in it the best that is in me."

Dzisiaj produkcja traktow to biznes, a biznes dobrze się nakręca jak traktor trwały i części zamiennych też trochę schodzi.

Opublikowano

najlepszy uciąg mają ciągniki john deere ze względu na konstrukcję pełno ramową, mój subiektywny ranking ciągników to;

1 - john deere, fendt

2- deutz fahr

3 - valtra

4 - case, mf

5 - claas, new holland

6 - MCcormick

7 - zetor

8 - pronar