Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wlasnie niewiem na jakiej zasadzie to jest bo kobieta mówila o jakis dokumentach które musza donich dojść tylko niewiem czy chodzilo o wklepanie o sytem wniosku czy oco ine

ale ciekawe co chcieli od ciebie że dzwonili

Opublikowano (edytowane)

Więc powinieneś dostać kasę w piątek a ja zaraz po niedzieli. Tylko właśnie czy wprowadzenie wniosku do systemu to jednocześnie polecenie przelewu?

Właśnie też mnie to ciekawi, bo w sumie tłumaczyłem kobiecie że zaliczkę muszę wpłacić do 28 żeby mieć gwarancję ceny i terminu realizacji. Miała sprawdzić procedury i czy da radę z tym przelewem. Wiem też że do wypłaty jestem pierwszy na liście i jako pierwszy z powiatu dostanę kasę.

Edytowane przez waldii1
Opublikowano

hah to tak jak ja 

pierwszy z powiatu jeszczę zdziwienie co tak szybko 

Opublikowano (edytowane)

Może nawet pierwszy z Województwa byłeś. W sumie to wszyscy krzyczeli gdzie lista i decyzja a teraz to jakoś niewiele osób pisze że wnioski o płatność złożyło. Z tego co tu widać na forum to tylko Tobie i mi zależy na szybkiej wypłacie. Może jeszcze z jednej osobie.

Przyznać się kto złożył wniosek o płatność. A może ktoś już ma kasę tylko nie chce się pochwalić?

Edytowane przez waldii1
Opublikowano

wszystko możliwe bo nawet BR musialo sie na mnie uczyć co ma byc do wniosku o płatność 

hah pierwszy do wypłaty i pierwszy do kontroli 

hah pierwszy do wypłaty i pierwszy do kontroli 

bo pozbierac wszystkie wnioski dokumenty to nie tak szybko a zwłaszcza jak sa dzierzawy 

Opublikowano

JA będę robił jak i kolege, wniosek o płatnośc i zmiana biznesplanu :) 

czy zaświadczenie z KRUS jest potrzebne przy składaniu wniosku o płatność czy mogę donieść za jakiś czas?

i co konkretnie potrzebne na złożenie wniosku, bo słyszałem że tylko nr. gospodarstwa i siedziby stada?

Opublikowano (edytowane)

?

Edytowane przez mieszko-123
Opublikowano

Witam pany. Właśnie dzwonił do mnie gościu prowadzący wniosek i mam tylko 1 poprawkę zrobić. Mówił, że mam 19.6p.

3 tyg i już rozpatrują mój wniosek to chyba jakieś ostre tempo:D jak tam u was, macie już jakieś info czy jestem pierwszy?

Opublikowano

czyli nikt jeszcze nie dostał kasy na konto 

Z tą kasą to jeszcze poczekamy, ja też wniosek o płatność mam złożony 2 maja i cisza. Tak jak koledzy piszą biura powiatowe się na nas uczą i dlatego niektórzy pewnie sporo poczekają, a teraz przecież rozpatrują drugi nabór MR to już w ogóle tego nie ogarną...

Opublikowano

no tydzień juz dawno miną 2 też a teraz już 3 ale krus róno po 30 dniach dostałem z ubezpieczniem od grudnia

Opublikowano

Moj wniosek jest już w dziale finansowym i czeka na wykonanie przelewu. Tego się dowiedziałem po telefonie do agencji. Podobno maksymalny czas to 2 tygodnie.

a którego złożyłeś wniosek o płatność?

Opublikowano

28 kwietnia. Tylko wniosek przesłany do centrali został wczoraj i ma status oczekującego.

a dlaczego dopiero wczoraj

Opublikowano

ale to jest wniosek czy wklepanie do sytemu tego wniosku co sie skladało do platność

boze wniosek jest wklepany i czeka w systemi to mi juz powiedział kobieta w piątek jak dobrze pamietam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kamil1985
      Młody rolnik w 2017. Jak skorzystać, kiedy nabór? Ciąg dalszy dyskusji z wątku 
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/88807-m%C5%82ody-rolnik-2016/
      Szukasz więcej informacji o programie Młody Rolnik? Rozwiązania wszystkich problemów znajdziesz w wątku
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/2868-m%C5%82ody-rolnik-nowe-zasady/page-1590?view=getlastpost

• Przez JanKropka
      Witam,

maice jakiś pomysł z tym wszystkim, żeby miec szanse na dotacje do małego gospodarstwa kilka hektarów gdy nadzieje na młodego rolnika upadły a nie ma kasy na wyłożenie na modernizacje..

z tym #prow to rzeczywiście jest taka lipa i obowiązkom np. jak dot. #krus które fizycznie nie są do przejścia, bo w przypadku:

- Poddziałanie 6.2 Pomoc na rozpoczęcie pozarolniczej działalności gospodarczej na obszarach wiejskich trzeba "Zgodnie z przepisami, o pomoc może ubiegać rolnik, małżonek rolnika lub domownik rolnika, który m.in. podlega ubezpieczeniu społecznemu rolników w pełnym zakresie z mocy ustawy, nieprzerwanie co najmniej od 24 miesięcy poprzedzających dzień złożenia wniosku o przyznanie pomocy. "

i przez 2 lata wstecz nie mieć żadnej działaności.. super :-( kto tak ma żeby wyżyć z gospodarstwa i płacić krus tak długo??

- Poddziałanie 6.4 Wsparcie inwestycji w tworzenie i rozwój działalności pozarolniczej

wykonuje działalność gospodarczą w zakresie co najmniej jednego z rodzajów działalności określonych w załączniku do rozporządzenia przez okres co najmniej dwóch lat poprzedzających dzień złożenia wniosku o przyznanie pomocy (do tego okresu wlicza się również okres zawieszenia prowadzenia tej działalności);

a działalność ta to TYLKO:

Nazwa grupowania
      01.61.Z Działalność usługowa wspomagająca produkcję roślinną
      01.62.Z Działalność usługowa wspomagająca chów i hodowlę zwierząt gospodarskich
      01.63.Z Działalność usługowa następująca po zbiorach

super kto tak ma przez 2 lata? jest chociaż jedna taka osoba w #polska?

- i zostaje TYLKO: Poddziałanie 4.2 "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój"

podlega ubezpieczeniu społecznemu rolników w pełnym zakresie;

i te ograniczenia na co to mozna wydac http://www.arimr.gov.pl/pomoc-unijna/prow-2014-2020/poddzialanie-42-wsparcie-inwestycji-w-przetwarzanie-produktow-rolnych-obrot-nimi-lub-ich-rozwoj.html

CZYLI w praktyce pozamiatane.. jak ktoś sie nie łapie na młodego rolnika lub modernizacje..

• Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
  • Dodaj nową pozycję...
v