Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej to nic nie robić i socjale brać. Ten co chce się czegoś uczciwie dorobić to z każdej strony z niego drą. Polska to dziki kraj. Najgorzej że coraz więcej takich sprzedawców cwaniaczków ( co robią z mordy d*pę) i obiecują jedno a robią drugie. Nawet ostatnio ugadaliśmy się ze sprzedawcą na folię po tyle i tyle. Miesiąc przeciągał termin dostawy. Folia 20 zł podrożała a ten pajac teraz telefonów nie odbiera. Gdzie mogliśmy zamówić u innego sprzedawcy ale jak się dogadaliśmy to umowa to umowa. Inny obiecał agregat że będzie w ciągu miesiąca. Głupotę się zrobiło że zadatku się nie dało bo też wydawał się wporządku gość i akurat umowa z doskoku podpisana bez większej gotówki w portfelu. Termin dostawy się przesunął o kolejny miesiąc ale cena niby zostanie ta sama. Zobaczymy przy dostawie o ile do niej dojdzie. Każdy się tylko covidem zasłania. W ostatnim czasie na samych oszustów i krętaczy się trafia. 

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma .....😁

Też prawda, ale naprawdę odechciewa się tej roboty. Chcesz uczciwie zapracować, zarobić to się nie da, tylko kombinatorstwo i kolesiostwo. Obajtki i inne rydzyki trzepią hajs z nas murzynów

Opublikowano

Mam pytanie sprawdzał kto z was jaka jest różnica w spalaniu B7 a Bo pytam ponieważ spora jest różnica w cenie 15 gr na korzyść b7 tylko po tym b7 często filtry trzeba wymieniać  i czy to warto.

Opublikowano

Jak robiłem wtryski to pompiarz powiedział że 95% awarii układu paliwowego to zła jakość paliwa. Sam od 3 lat tylko b0 i zero jakichkolwiek problemów

Opublikowano (edytowane)

@Adam86 pier...i chcąc odwrócić uwagę od np. słabej jakości części które on zamawia i szuka oczywiście najtańszych bo inaczej to by nie zarobił 

Jeden z moich ciągników jest w moim gospodarstwie od 82 r , ostatnio sprawdzałem wtryski które były zmieniane 30 lat temu i są w bardzo dobrym stanie a paliwo to naprawdę było różne przez te 30 lat 

Edytowane przez Marecki2922
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 1.04.2021 o 21:20, marcin1606 napisał:

Mam pytanie sprawdzał kto z was jaka jest różnica w spalaniu B7 a Bo pytam ponieważ spora jest różnica w cenie 15 gr na korzyść b7 tylko po tym b7 często filtry trzeba wymieniać  i czy to warto.

Sprawdzałem w samochodzie

Hyundai Santa fe 2.0 na baku tj ok 60l tankując b0 robię średnio 70km więcej niż na B7 

Ostatnia dostawa ostatniego marca b0 4.7 przy 2tys l.

Opublikowano (edytowane)

Żadnych b7 już nigdy nie kupię, bo to dla CR zabójstwo, sam przekonałem się, a właściwie mój portfel. Podobno do b7, to nawet pozostałości z rzeźni idą. Tylko żeby te BO, rzeczywiście było BO

Edytowane przez rumcio40
Opublikowano
4 godziny temu, Marecki2922 napisał:

@Adam86 pier...i chcąc odwrócić uwagę od np. słabej jakości części które on zamawia i szuka oczywiście najtańszych bo inaczej to by nie zarobił 

Jeden z moich ciągników jest w moim gospodarstwie od 82 r , ostatnio sprawdzałem wtryski które były zmieniane 30 lat temu i są w bardzo dobrym stanie a paliwo to naprawdę było różne przez te 30 lat 

Racja. Robiłem pompę. W pobliskim zakładzie bo zależało mi na czasie, duży warsztat sporo robią więc myślałem że będzie ok. Po kilku miesiącach znowu do roboty, okazało się że części jakies beznadziejne zamiast oringow silikon... Dramat

Opublikowano
1 godzinę temu, rumcio40 napisał:

Żadnych b7 już nigdy nie kupię, bo to dla CR zabójstwo, sam przekonałem się, a właściwie mój portfel. Podobno do b7, to nawet pozostałości z rzeźni idą. Tylko żeby te BO, rzeczywiście było BO

jeszcze zatęsknicie za b7 ,niemieckie ekologi domagają się podniesienia do 20% bio w ON i benzynie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v